reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny, witam się po dłuższej przerwie. Nie dam rady Was nadrobić czy czytać na bieżąco do póki pracuje nie mam na nic czasu :-(
Byłam dzisiaj u genetyka z wynikami z usg prenatalnego i wyników z krwi i generalnie jeśli chodzi o sam wiek to średnio to wyszło natomiast skorygowane o wyniki wyszło że jest niskie ryzyko na wystąpienie wad genetycznych. Usg polowkowe mam na 26 lipca. Byłam też dzisiaj na kontroli u diabetologa po miesiącu od założenia pompy i wyniki są super - dostałam pochwałę że takie ładne mam wyniki :-) Moja kropeczke mimo mojej wielkiej wagi już czuję jak bryka :-)
Niestety synek coś mniemrawy dzisiaj i ciach gorączka ponad 39 stopni. Nie wiem co mu jest bo on nie powie.

Sabi jezeli mialam OM 9marca tj w czwartek to w kazdy czwartek kończy się kolejny tydz. a w piatek zaczyna następny.
Ja mialam OM 17marca czyli w kazda sobote kończe dany tydz.

Moja bratowa juz w szpitalu.

Dobranoc

Sabi jezeli mialam OM 9marca tj w czwartek to w kazdy czwartek kończy się kolejny tydz. a w piatek zaczyna następny.
Ja mialam OM 17marca czyli w kazda sobote kończe dany tydz.

Moja bratowa juz w szpitalu.

Dobranoc
No dokładnie ja jutro zaczynam 15 kończę 14 [emoji4]

Szczęśliwego rozwiązania jakby nie było będzie dobrze

Dziewczyny byłam dziś na USG i dzidziuś nie chciał się dobrze ułożyć. Trzy razy wychodziłam do gabinetu bo maluszek nie chciał się przewrócić :) Płci nie poznaliśmy, Pani doktor powiedziała że nie będzie się podejmować tego zadania i pewnie dowiemy się na połówkowych, czyli 2 sierpnia. Kość nosowa jest, przezierność 1,2. Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Pani doktor zrobiła jeszcze inne pomiary i wygląda na to że wszystko jest w porządku ;) Będę spać spokojnie. Mój mąż ze mną poszedł :-D i jakie miny robił i jakie pytania lekarce zadawał. Hahahah. Widzę że trochę smutny że nie poznał płci. Mi jest wszystko jedno. Ja wyszłam szczęśliwa że dzidziuś jest zdrowy :)

A jak robil usg to mowil po kolei np. nerki sa prawidlowe itd mi robiac tak wszystko mowil. A pappe tez robisz? czy tylko usg mialas?

Miałam zrobione wczoraj i dostałam od razu tego wynik. Zrobie później zdjęcie i tu wstawię.
Mówił , po kolei o organach poszczególnych dziecka , że jest wszystko dobrze, że prawidłowo się rozwija. Jedyne co to może być malutka. Ale ja tez jestem niskiego wzrostu.

Może dziecko się nie ułożyło do pomiarów, tak jak moje z tą przeziernością - na oko dobrze, ale nie można było nic wpisać w system. Nie ma co analizować po fakcie i denerwować się na zapas, skoro lekarz powtarzał, że jest ok :)

No właśnie na początku rączką ładnie pomachała i się poruszała a potem poszła sobie spać. I jak trochę próbował ją budzić to wolała sobie słodko spać.

A jak robil usg to mowil po kolei np. nerki sa prawidlowe itd mi robiac tak wszystko mowil. A pappe tez robisz? czy tylko usg mialas?

Tutaj jest HCG i PAPP-A ale nie znam się na tych pomiarach wiec nie wiem czy jest ok.

Załączniki

• D7733934-B5D0-4F0F-9395-016827C38D9D.jpeg
    D7733934-B5D0-4F0F-9395-016827C38D9D.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 102
reklama
U mnie to samo...moje nastolatki plus 12 latek od M plus moj 7 latek ktory pochlania więcej jak 15latek...jak robie kolacje to sama sie za głowę łapie, do tego dziennie do sniadania i kolacji kazdy dostaje po jogurcie, takze samych jogurtów idzie 8 dziennie :cool2:

Wlasnie zrobiłam tosty, dwa chleby poszly, a ja z tego zjadlam jednego toscika! :realmad:
[emoji23][emoji23][emoji23] ja tez malo jem, bo jestem po resekcji żołądka, wiec moje jedzenie się nie liczy[emoji23]

Do góry