reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jasne, zgadzam się. Ale tez nie do końca. Bo jesli moja miednica/biodra po wymierzeniu okażą się za ciasne na wyjście dziecka o wadze 4-5 kg to na bank cesarka by była. Raczej nie ryzykowaliby zaklinowania się głowy dziecka w kanale rodnym? A z tym przenoszeniem to mówię, już tu wyżej pisałam o sytuacji jak moja mama rodziła i ledwo co uszlam z życiem z tego, bo tez lekarze mieli w tyłku to, że moja mama ma skurcze cały dzień i po co w ogóle cesarka.. a wody płodowe już zielone i łożysko już obumarłe..
Ja rodzilam już 2 razy i nikt mi nie mierzył niczego wiedzieli po usg że będa duże dzieci i mieli to w du....ja to się modlę teraz żeby końcowa faza porodu była ok i żebym malutka miała przy sobie całą i zdrowa.Przy 1 nie wiedziałam co mnie czeka więc też szłam z innym nastawieniem a przy 2 nie miałem pojęcia że poród to taki ból;) 2 całkowicie inne porody miałam i teraz w cale nie jestem pozytywnie nastawiona staram się ale mi to nie wychodzi :( bo swoje przeżyłam i po prostu sie boje.A tobie gratuluję pozytywnego myślenia mam nadzieję że będzie tak jak sobie obmyslilas:)

reklama
Ok !:D to moje nastawienie na dziś [emoji23]
7 lipca skończę 37 tydzień. Mój przyjedzie 5ego czyli wspólnie przeleżymy sobie dwa dni :D od poniedziałku zaczniemy już jeździć po sklepach za meblami, dzięki temu malutka będzie szybciej pchała się na świat a my będziemy mieli choć połowę mebli w mieszkaniu kupionych :D po kilku dniach urodzę , w przeciągu paru minut od dojazdu do szpitala , zdrowa, śliczna córeczkę ważąca 3500 i ok 55cm :D musi się zmiescić w 56 ![emoji23]

Eeej :D jakoś mi tak lżej jak to sobie rozplanowalam :):) :D
Spokojnie, mój synek miał 3830 g i 57 cm i mieścił się w ciuszki na 56;)

Monika dobrze to napisała. Ciąża do 42 tyg jest uznawana w szpitalach za bezpieczną. Leżysz, podają oksytocynę i czekają. Ty nie możesz sobie tak o powiedzieć że chcesz cc.
Ja też urodziłam się 2 tyg po terminie, mój brat 1 tydzień. Nie chcę Cię straszyć, ale ostatnio rozmawiałam o tym z położną i mówiła, że tu genetyka też ma wpływ i skoro moja mama rodziła dzieci po terminie to ja też mogę tak rodzić [emoji14]
To super :D moja mama rodziła nasza czwórkę między 37/9 tygodniem :D nie doszła do 40 :D

A nie jest tak że jeżeli dziecko waży ileś tam to to jest wskazaniem do cc?
Mi lekarz powiedział, że powyżej 4,5 dopiero wskazanie do cc.

A w którym jesteś tygodniu ? :)
U mnie wszyscy w rodzinie mieli między 3400-3900 to mała też będzie pewnie w tych granicach :) mam nadzieję :D
32 tydzień i jutro prenatalne trzecie mam :)

A jak tak piszecie o idealnych porodach to marzy mi się żeby Mały się obrocil główka w dól i na imieniny 26.07 urodzić naturalnie. Do szpitala dojechać jak będzie rozwarciu, no i żeby mój był w domu jak zacznie się poród

A nie jest tak że jeżeli dziecko waży ileś tam to to jest wskazaniem do cc?
Nie stety nie jest tak a powinno być.Często usg pokazuje że dziecko waży dajmy na to 3800g a rodzi się 4300g.Ja miałam wskazania na CC bo duże dzieci a tu lipa na 6 kobiet rodzacych ja duże dziecko urodziłam SN a 5 kobiet cc i dzieci od 2700g do 3800g bo problemy przy porodzie tętno brak rozwarcia itp a u mnie było wszystko super a później cyrk na sam koniec

Dziewczyny a pytanie z innej beczki :) nowe rozki i kocyki pralyscie na 30 stopni czy więcej? Bo te rozki maja jednak troszkę wypełnienia i tak się zastanawiam. A muszę wreszcie zabrać się z pranie wszystkiego i prasowanie

reklama
Do góry