reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale porobili z tymi ustawami ..
Szwagierka jest w 14 tygodniu ciąży. Pracuje ciężko. Musi dzwigac, przenosić, układać. Nie daje rady się zawsze wykręcić od pracy.
Chciałaby przejść na zwolnienie ale jeśli da , to szefowa ja zwolni. Bo ma umowę do końca czerwca. Wcześniej było tak , że po 13 tygodniu nie ma prawa pracodawca wyrzucić kobiety w ciąży. Teraz już może. I co w takiej sytuacji ma taka kobieta zrobić ? Zostaje bez pracy , czyli bez macierzyńskiego.. ubezpieczyć się w urzędzie pracy nie może, żeby dostawać macierzyńskie bo ma pole.. no chore to wszystko..
Pracuje w Polsce? Gdzie przeczytalas cos takiego??

Cześć dziewczyny

Znalazłam Wasze forum wczoraj. Moze juz trochę późno, ale chętnie bym się do Was przyłączyła.
Jestem w ciązy i termin porodu wyznaczony jest na 24.08. Mam w domu już 5-latkę. Miło mi będzie jak przyjmiecie mnie do Waszego grona ☺️.
Witamy i zapraszamy :)
Tez mam termin na 24.08 ;) Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :D

reklama
Od 8 lat mieszkam w De. Ciążę przechodzę w miarę ok, ale muszę na nas uważać, bo szyjka trochę za szybko zaczęła się skracać. Mieszczę się jeszcze w normie, ale muszę być ostrożniejsza.
Ooo :D to już wiem do kogo mogę pisać w razie czego ;) ja tez mieszkam w Niemczech od 1,5 roku, ale wszystko co zwiazane z ciaza i wg tutejszymi przepisami jest dla mnie nowe. Także dobrze wiedzieć, ze nie jestem tu sama :p

Do góry