reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam sir, bo sie przeziebilam i czuje sie srednio :/ boli gardło, kaszel sie zaczyna i ogólnie czuje sie rozbita jak przy chorobie :/ mam nadzieje, że sama sobie z tym poradze...

Co do porodu- u mnie też w miare lekki. Pierwsza faza 6.5 godziny, druga 55 minut. Oxy miałam podana dzien wczesniej, no ale ruszył dopiero drugiego dnia. O znieczuleniu w naszym szpitalu można zapomnieć, ale było to 8 lat temu, wiec moze.cos sie zmieniło :)

reklama
Też mi wysyłka te ketony w moczu i to znaczy o braku rozpady, wapnia, magnezu bądź kwasu askorbinowego czy coś takiego. Ja kapie się w chlorku magnezu i pije kwas askorbinowy więc to zbagatelizowałam i lekarz też, on kazał mi powtarzać że względu na leukocyty których już nie było.

Próby wątrobowe nie są "normalnością" w ciąży, ja je miałam badane przy cholestazie ciążowej w pierwszej ciąży, stąd moje zdziwienie.

Dwie godziny od podania oksytocyny do urodzenia? Rany, ale super! U mnie sama faza partych trwała 1h36m :o
Bardzo szybko podzialal na mnie ta kroplowka, przy drugim jest
No to sie rozpisalam, @motylkowelove trzymam kciuki za wizyte i posz co u twojego bobasa slychac :) czy ktos jeszcze dzis ma?
ja ide sie szykowac na wesele choc pogoda paskudna :( pada deszcz i jest zimno ale dzis zmarzne.
Udanej imprezy tez bym się przeszła ma weselicho , ubierz cieple gacie żeby się nie przeziebic
Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam sir, bo sie przeziebilam i czuje sie srednio :/ boli gardło, kaszel sie zaczyna i ogólnie czuje sie rozbita jak przy chorobie :/ mam nadzieje, że sama sobie z tym poradze...

Co do porodu- u mnie też w miare lekki. Pierwsza faza 6.5 godziny, druga 55 minut. Oxy miałam podana dzien wczesniej, no ale ruszył dopiero drugiego dnia. O znieczuleniu w naszym szpitalu można zapomnieć, ale było to 8 lat temu, wiec moze.cos sie zmieniło :)
Ja też od kilku dni chodzę z katarem i bólem gardła domowe metody średnio przynoszą rezultat we wtorek mam wizyte wiec jak nie będzie poprawy to poproszę o coś mocniejszego moja lekarka.
@motylkowelove powodzenia na wizycie .
Przyjemnej soboty:)

U mnie tez pierwszy porod z oxy 7 godzin i po wszystkim a drugi nawet nie pamiętam. 15 min na porodowce[emoji23] 5 min sam poród, ale po roku od pierwszego to dlatego tak szybko. Teraz mam nadzieję że tez szybciutko pójdzie[emoji123]

Daga dużo zdrówka[emoji8] taka pogoda chyba. U nas dwa dni temu 38 stopni w słońcu a nagle 16[emoji53]

Ja dzisiaj jakas rozdrażniona jestem strasznie. Mezowi sie oberwalo. Bo jak widze ze ledwo co wstanie to siedzi z telefonem to mi sie krew gotuje. Caly dzien gap sie w telefon a ja przez to czuje sie czasem jak piąte koło u wozu. A tak mnie to wkurza jak nic innego. Potem przylazi i sie przymila ze seksu chce. A w nos niech mnie pocaluje. Teraz będzie kara. Wie ze mnie wkurza jego ciagle siedzenie z telefonem to robi to caly czas. To ja mu pokaże teraz.

Musze jakas ksiazke nowa kupic bo czytac nie mam co . Macie cos co polecacie fajnego? Lubię takie rodzinne o miłości (ale bez przesady jak Harlequiny) teraz skończyłam "Sekretne życie mamuśki" śmiechowe [emoji23]

Mezu poszedł na siłownię bo mu powiedziałam co o nim myślę a ja chyba dzis z łóżka nie wyjdę. Niech sobie sam tylek obsluguje[emoji23]

reklama
Daga dużo zdrówka[emoji8] taka pogoda chyba. U nas dwa dni temu 38 stopni w słońcu a nagle 16[emoji53]

Ja dzisiaj jakas rozdrażniona jestem strasznie. Mezowi sie oberwalo. Bo jak widze ze ledwo co wstanie to siedzi z telefonem to mi sie krew gotuje. Caly dzien gap sie w telefon a ja przez to czuje sie czasem jak piąte koło u wozu. A tak mnie to wkurza jak nic innego. Potem przylazi i sie przymila ze seksu chce. A w nos niech mnie pocaluje. Teraz będzie kara. Wie ze mnie wkurza jego ciagle siedzenie z telefonem to robi to caly czas. To ja mu pokaże teraz.

Musze jakas ksiazke nowa kupic bo czytac nie mam co . Macie cos co polecacie fajnego? Lubię takie rodzinne o miłości (ale bez przesady jak Harlequiny) teraz skończyłam "Sekretne życie mamuśki" śmiechowe [emoji23]

Mezu poszedł na siłownię bo mu powiedziałam co o nim myślę a ja chyba dzis z łóżka nie wyjdę. Niech sobie sam tylek obsluguje[emoji23]
Ja to zwolennikiem kryminałów. Ale może "a ja zem jej powiedziała". Można się uśmiać. Dobra jest!;)

Do góry