reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję :D
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałam :D jak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle :D
Niech mnie ktoś oświeci :D

Ja akurat podpisałam deklarację u położnej, która jest przy moim ginekologu ;) i będzie do mnie przyjeżdżała także bardzo się cieszę ;)

reklama
Ok czaje. Ja nie wybrałam żadnej położnej do spotkań przed porodem. Wizyty po porodzie są u nas obowiązkowe więc ja sobie wybiorę tą położną która współpracuje z moim ośrodkiem zdrowia. Czy trzeba złożyć jakieś dokumenty? Bo teraz nie wiem czy mam iść do ośrodka i tam złożyć czy zdobyć nr tel tej kobiety i po prostu się z nią umówić.
Wystarczy zadzwonić. Ona dokumenty przynosi ze sobą i wypełniacie w domu. Bynajmniej u mnie tak to wyglądało.

Dzięki dziewczyny za doedukowanie mnie :D
Ja tak ze wszystkim jestem po tyłach :p Mam nadzieję że dam radę skompletować wyprawkę zanim mały się urodzi :D no chociaż te najpotrzebniejsze niezbędne rzeczy :p
Jak już chcę zacząć to co chwilę coś wyskoczy.. kupiłam trochę rzeczy, potem oddaliśmy samochód do mechanika - odebraliśmy i teraz znów stoi u innego mechanika (400 km od nas) :D Mam nadzieję że przynajmniej małego będzie jak dowieźć do domu ze szpitala :p:p

Namowiliscie mnie :D Nasza nowa fura już stoi i czeka :p Będę ja tylko przykrywać folia, żeby się nie kurzyła ;)
Zobacz załącznik 871010
Zobacz załącznik 871011
Zobacz załącznik 871012

Fajny wózek, taki uniwersalny i elegancki ;) ja mój będę prała dopiero w następny weekend, bo w ten rodzice Bartka jadą do Wrocławia po resztę rzeczy jego siostry ze studiów, bo będzie do połowy września tu w Zgorzelcu ona. Także jeszcze chwilkę sobie poczekam, ale do końca tyg chociaż takie pocieszenie, że materac, staniki do karmienia, klin do łóżeczka, kocyk itd przyjdzie ;)

A dziś odbieram z poczty słodki taki zestaw dla małej :)
IMG_0462.JPG

Załączniki

• IMG_0462.JPG
    IMG_0462.JPG
    161,6 KB · Wyświetleń: 292
A wybrałyście już tego lekarza pediatrę dla waszych maleństw?
To się podchodzi po prostu do poradni/szpitala i przed porodem wypełnia jakąś kartę pacjenta itd dla dziecka?

Ja biorę tego samego do niego chodziłam jako dziecko - przyjmuje u mnie w ośrodku zdrowia. U nas się w szpitalu podaje który lekarz i gdzie przyjmuje bo potem ze szpitala papiery wysyłają :)

reklama
Co do łóżka my mamy 200x220 i dzięki Bogu :D mam chociaż kołdrę i troche łóżka hehe
Mnie uciska od tygodnia na krocze, ginekolog powiedział ze to ucisk na miednice i jest mniejszy przepływ krwi do tego mnie bola lędźwie ? A może to korzonki albo nerki? Nie wiem podbrzusze tez mnie boli ale myśle ze promieniuje mi z kręgosłupa, a brzuch zaczął rosnąć jak na drożdżach... trzeba przeżyć...nie wiem już czy lepiej leżeć czy może połazić troche żeby ten kręgosłup nie był taki sztywny

Do góry