Dlatego mi moje 1.40 idealnie pasuje. My też zawsze tacy stuleci, tyle że ostatnio mamy konflikt na tym punkcie bo mój odkąd zaczął ćwiczyć rozrosł się nieco i jak teraz lmNooo i tak wchodzisz i stoi takie ogromne łożechociaż u nas pewnie był by to zbędny wydatek bo mamy zwykła sofę. Ja śpię od ściany, blisko ściany
mój jak mnie przytuli to śpimy na jeden połówce i druga część łóżka pusta
to co by było na dwa razy takim łóżku
![]()
Tak jak piszą dziewczyny chodzi o środowiskową. Może poszukaj kogoś kogo u Ciebie w okolicy polecają inne babki. Może przyjedzie i wypełnisz dokumenty i przynajmniej będziesz wiedzieć kogo po porodzie się spodziewać. Nie wiem jak jest w przypadku gdy nie masz złożonych deklaracji tj kto wtedy przyjeżdża. Bo ktoś chyba musi do was zajrzeć zgodnie z przepisami.Piszecie "moja położna" i chodzi wam o położną środowiskową z waszego regionu zamieszkania? Bo ja już nie czaję
Ja się z żadną położną nie kontaktowałam. Prywatnie też żadnej nie planuję brać.
Zgłupiałamjak mi odejdą wody lub jak zacznie się coś dziać to planuję po prostu pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i tyle
Niech mnie ktoś oświeci![]()
PięknyNamowiliscie mnieNasza nowa fura już stoi i czeka
Będę ja tylko przykrywać folia, żeby się nie kurzyła
Zobacz załącznik 871010
Zobacz załącznik 871011
Zobacz załącznik 871012
Ale ładneFajny wózek, taki uniwersalny i eleganckija mój będę prała dopiero w następny weekend, bo w ten rodzice Bartka jadą do Wrocławia po resztę rzeczy jego siostry ze studiów, bo będzie do połowy września tu w Zgorzelcu ona. Także jeszcze chwilkę sobie poczekam, ale do końca tyg chociaż takie pocieszenie, że materac, staniki do karmienia, klin do łóżeczka, kocyk itd przyjdzie
A dziś odbieram z poczty słodki taki zestaw dla małejZobacz załącznik 871030
U mnie jest tak samo.Mi położna wczoraj właśnie mówiła że u nas jest tak, że w szpitalu po porodzie podaje przychodnię jaką wybrałam i szpital wysyła tam kartę szczepień. Później po wyjściu ze szpitala jadę do tej przychodni, zapisuję dziecko do konkretnego lekarza i umawiam na pierwszą wizytę. I ta wizyta powinna się odbyć w ciągu 21 dni od urodzenia.
Najlepiej zapytaj w szpitalu/przychodni gdzie będziesz chciała zapisać dziecko.
A ja dziś pranko wstawiłam. Stwierdziłam że jak dziś tego nie zrobię to już chyba nigdy. Teraz zabiorę się za obiad A jeszcze chodzi za mną by wymyc piekarnik i posprzątać szafę wnekowa. Czyżbym woła gniazdo...?