reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To wypasiony pakiet masz:) nawet nie wiedziałam że można mieć to w pakiecie. A zresztą i tak właśnie kończę pakiet i będę miała Medicover. No i w sumie jestem zdecydowana na Żeromskiego.
O tym szpitalu na Żeromskiego też słyszałam dobre opinie.
A co do pakietu to muszę przyznać, że mocno jest wypasiony, ani grosza na żadne badania w tej ciąży nie wydałem, wszystkie prenatalne darmowe, nawet płytki z badań :), wszelkie badania krwi itd w pakiecie
Wczoraj właśnie odebrałam wyniki krwi, bo 7 tyg temu byłam ugryziona przez kleszcza, na szczęście wynik na borelioze negatywny, kamień z serca. Dobrze, że lekarka od chorób zakaźnych nie zgodziła się mi wydać antybiotyku profilaktycznie, a oto ją prosiłam :O

reklama
W każdym związku są ciche dni, nie porozumienia. Najważniejsze to wspierać się, szanować i wybaczac głupie błędy ;)
My z K spotykamy się 5 lat, w związku jesteśmy 4. Wiadomo , że kłótni było sporo przez taki okres czasu. Ale kochamy się bardzo i nie wyobrażamy życia bez siebie. Stawiamy siebie na pierwszym miejscu i dzięki temu mamy udany związek. Chociaż nie raz miałam ochotę go udusic. [emoji23]
U nas w październiku będzie 3 lata jak jesteśmy razem i na razie odpukac nie mogę narzekać [emoji23] nawet po ślubie nie zrobiło się gorzej jak to niektórzy straszyli [emoji23]

W każdym związku są ciche dni, nie porozumienia. Najważniejsze to wspierać się, szanować i wybaczac głupie błędy ;)
My z K spotykamy się 5 lat, w związku jesteśmy 4. Wiadomo , że kłótni było sporo przez taki okres czasu. Ale kochamy się bardzo i nie wyobrażamy życia bez siebie. Stawiamy siebie na pierwszym miejscu i dzięki temu mamy udany związek. Chociaż nie raz miałam ochotę go udusic. [emoji23]
Oj ile razy my się rozstawaliśmy przed ślubem haha jak teraz pomyślę o co się kłóciliśmy to śmieszne strasznie. Razem jesteśmy od 13 lat ponad a we wrzesniu 7 rocznica ślubu. Po ślubie mieliśmy w sumie kilka kłótni jak mieszkaliśmy z teściami ale poza tym to drobne sprzeczki o tzw. nie opuszczona deskę haha.
Jakoś od kiedy jesteśmy małżeństwem żyje się zdecydowanie lepiej i nawet szkoda mi czasu na kłótnie o głupoty. Oby już do końca życia tak było :)

Odkad w sobote trafilam do szpitala i teraz,gdy jestem w domu,tesciowa ani razu nie zapytala o swoja wnuczke czy wszystko jest dobrze.. nic.. wiec jesli urodze..niech wypier.ala.. nie chce jej widziec.. moja mama byla u mnie juz w sobote i niedziele.. teraz tez w niedziele przyjedzie.. stale sie pyta jak sie czuje itd.. nawet corcia wrocila od niej zeby mi pomoc az do tygodnia po porodzie,wtedy jedzie sobie dalej na wakacje ;)
Straszna ta kobieta, obca osoba by się martwiła, a co dopiero rodzina! Myślę, że przyjdzie czas, kiedy będzie żałować, że tak się zachowywała.

No widzisz Kochana, 3 tygodnie sobie odpoczelas i ile na kosmetykach zaoszczedzilas:D ja tak sobie mówię, bo ja w domu praktycznie od 20 tc, no czasem jakieś urodziny w rodzinie czy Komunia chrzesniaka była. Czyli prawie 14 tygodni.... płakać mi się chce,ze nie mogę po syna szybciej do przedszkola pojechać czy wyjść na plac zabaw... Ale już niedługo. No i na szablonach, tuszach do rzes, perfumach ile zaoszczędzonej kasy:D haha
Haha no jest jakiś plus :D chociaż ja to i tak się mało maluje. Tylko podkład, puder i tusz :p już tyle czasu za Tobą to te końcowe tygodnie dasz radę. Później zatęsknisz za takim siedzeniem w domu , leżeniem. Jak będzie trzeba wyjść na spacer, zrobić zakupy, obiad, posprzątać, przewinąć, wykąpać itp. A czasu żeby usiąść będzie tyle co podczas karmienia. :D

A co do pakietu to muszę przyznać, że mocno jest wypasiony, ani grosza na żadne badania w tej ciąży nie wydałem, wszystkie prenatalne darmowe, nawet płytki z badań :), wszelkie badania krwi itd w pakiecie
Wczoraj właśnie odebrałam wyniki krwi, bo 7 tyg temu byłam ugryziona przez kleszcza, na szczęście wynik na borelioze negatywny, kamień z serca. Dobrze, że lekarka od chorób zakaźnych nie zgodziła się mi wydać antybiotyku profilaktycznie, a oto ją prosiłam :O
No ja prowadzenie ciąży też wszystko w pakiecie ,badania,USG itd także super bo nie wyobrażam sobie na NFZ chodzić.
Teraz zmieniam na Medicover a za miesiąc na ubezpieczenie medyczne to ubezpieczenie najfajniejsze chociaż do końca ciąży wolałabym zostać w luxmedzie no ale nie mam wyjścia.

reklama
Ile placilas za takie badanie ? Muszę swojego namówić w poniedziałek jak będę sobie pobierala krew na wizytę. Bo był ugryziony setki razy i nic z tym nie robi chociaż go tyle razy prosiłam. Teraz nie będzie miał wyjścia bo go siła zaciągnę.

Do góry