reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witam sie z wami ze szpitalnego łóżka dzis nie wyspana poszłam spać o 11 o 24 złapał mnie bol brzucha i tak co 20 min o 2 dostalam zastrzyk na plucka plus drugi na ten ból brzucha zanim zasnelam byla 3 a o 5 siusiu plus dalej boli brzuch ale juz nie tak mocno
Hejka, ale miałaś ciężką noc :( dobrze, że podali sterydy na płuca i trochę zlagodzili Ci ból. Dawaj znać co u Ciebie a ja trzymam kciuki żeby ból minął i Maleństwo jeszcze posiedzialo w brzuszku.

Ten was maluszek piesek chihuahua :)? On jest taki słodziutki malutki ,chyba nic by nie zrobił :)
Tak Chihuahua ale ona ma ADHD nie boję się, że coś zrobi tylko bardziej, że nie swiadomie przebiegnie po tapczanie gdzie lezalby Mały więc dopóki się nie nauczy i nie opanuje emocji będzie Mały w Tiny love jak będę coś robić w kuchni czy łazience a powoli będziemy oswajac ich do wspolnego życia. Chociaż z pieska taki skoczeks że wszyscy się śmieją, że i tak wyskoczy do lozeczka i z Małym będzie spać :)

reklama
Dzień dobry

Aleks był jednym z niewielu dzieci które nie odrzuciło cyca na rzecz butelki. Daltego to było obojętne czym go karmiłam. Z Mają nie chce ryzykować [emoji23]

To tak jak moje dziecko. Marcie było obojętne czy je z butelki czy z piersi. Najważniejsze, żeby dostać jesc. Ja po swoim porodzie na początku nie miałam pokarmu i Marta jadla z butelki. Potem miałam pokarm i jadla z piersi. Czasami dokarmiałam ściągniętym mlekiem. Jak miała 3 miesiące miałam półpasiec i też przez miesiąc nie mogłam karmić. Najpierw dostawała moje odmrożone mleko ( udało mi się zrobić trochę zapasów), a potem mm. Ja dzielnie ściągałam swoje mleko i wylewałam. Udało się nie stracić pokarmu i prawie do roku karmiłam jeszcze piersią.

Hejka, ale miałaś ciężką noc :( dobrze, że podali sterydy na płuca i trochę zlagodzili Ci ból. Dawaj znać co u Ciebie a ja trzymam kciuki żeby ból minął i Maleństwo jeszcze posiedzialo w brzuszku.

Tak Chihuahua ale ona ma ADHD nie boję się, że coś zrobi tylko bardziej, że nie swiadomie przebiegnie po tapczanie gdzie lezalby Mały więc dopóki się nie nauczy i nie opanuje emocji będzie Mały w Tiny love jak będę coś robić w kuchni czy łazience a powoli będziemy oswajac ich do wspolnego życia. Chociaż z pieska taki skoczeks że wszyscy się śmieją, że i tak wyskoczy do lozeczka i z Małym będzie spać :)
Jestem po usg u mojego gina wczoraj mała miala 2200 a na oddziale dziś 2480 szyjka skrocona z 3 na 2,8

Dzień dobry ;) u mnie dziś za chmurką, słońce wychodzi co jakiś czas ,na pewno lepiej niż wczoraj bo cały dzień padał deszcz. Dzisiaj wstawię nasze pranie, i później jakieś zakupy :) muszę jeszcze raz jechać do pracy, bo dostałam storczyka od mojej grupy dzieci :) @Anulaa88 ja też bym prosiła o te materiały ze szkoły rodzenia, jeśli nie ma problemu ;)

Mój synuś miał na początku problem żeby chwycić cyca. Miał też narastające dotacje, przez co ciągle spał i nie chciało mu się jeść. Ale dał rade:)karmiłam 8 miesięcy, prawie 9. Laktatora użyłam jeden raz,w trzeciej dobie, gdy miałam nawal pokarmu. Ale dałabym radę wejść pod gorący prysznic i rozmasowac to i posikac cycem po kabinie:D uważam,że dzięki temu że nie używałam laktatora, nie miałam żadnych problemów,żadnego zapalenia piersi, przytkania kanałów itd. No ale byłam uwiazana...coś za coś. Teraz narazie nie kupuje w ogóle laktatora.
U nas też był problem z chwyceniem. W sumie całe karmienie, karmiłam przez silikonowe nakładki. Teraz tez juz się w nie zaopatrzyłam.

Jestem po usg u mojego gina wczoraj mała miala 2200 a na oddziale dziś 2480 szyjka skrocona z 3 na 2,8
Nie jestem doktorem ale waga już ładna a szyjka też przecież w porządku :) mi w ciągu miesiąca skrocila się z 38 na 29 i mogę normalnie funkcjonować, więc głową do góry jeszcze trochę bedziesz w dwupaku. A powiedzieli Ci coś od czego te bóle? Czy to skurcze czy co?

Mój synuś miał na początku problem żeby chwycić cyca. Miał też narastające dotacje, przez co ciągle spał i nie chciało mu się jeść. Ale dał rade:)karmiłam 8 miesięcy, prawie 9. Laktatora użyłam jeden raz,w trzeciej dobie, gdy miałam nawal pokarmu. Ale dałabym radę wejść pod gorący prysznic i rozmasowac to i posikac cycem po kabinie:D uważam,że dzięki temu że nie używałam laktatora, nie miałam żadnych problemów,żadnego zapalenia piersi, przytkania kanałów itd. No ale byłam uwiazana...coś za coś. Teraz narazie nie kupuje w ogóle laktatora.
Masowalas piersi często ? Ja chcę przystawiac tak często jak będzie tego potrzebowała. Nie widzę problemu , żeby być uwiązana :) chciałabym tak z pół roku karmić, do roku. Później na pewno będę odstawiała :) jakieś rady dla mamy próbującej karmić piersią ? Czy tu nie ma co radzić i trzeba czekać jak będzie ? [Emoji5]

reklama
Masowalas piersi często ? Ja chcę przystawiac tak często jak będzie tego potrzebowała. Nie widzę problemu , żeby być uwiązana :) chciałabym tak z pół roku karmić, do roku. Później na pewno będę odstawiała :) jakieś rady dla mamy próbującej karmić piersią ? Czy tu nie ma co radzić i trzeba czekać jak będzie ? [Emoji5]
Wszystko na bieżąco będzie wiadomo. Niestety, ale tu nie zaplanujesz co i jak.

Do góry