miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
9 miesiąc rozpoczyna się od skończonej 36 tyg czyli my zaczniemy 9 m dopiero od 8.07
No może i tak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
9 miesiąc rozpoczyna się od skończonej 36 tyg czyli my zaczniemy 9 m dopiero od 8.07
Ciul tammm zaczynamy teraz juz oooo [emoji23]9 miesiąc rozpoczyna się od skończonej 36 tyg czyli my zaczniemy 9 m dopiero od 8.07
Ale nie 36Jednak o jeden dzień mam do przodu, w poniedziałek byłam u gina i było 34+2 także jutro już 34+7 czyli 35 równo![]()
U mnie w szpitalu tak jestGinekolodzy w szpitalu liczą 34+3 nie skończony 35 czyli ja w niedzielę kończę 35 a od poniedziałku 35+1 i dla nich to cały czas 35 a po 35+4 też mówią że 35 więc dla nich liczą się tyg skończone
Moj tez tak liczy chybaJak widać zależy od lekarza, bo mój liczy do przodu tzn jutro zaczynam 35 tyg także już 36 to jest![]()
Ale powiem ci że to jest bez sensu że każdy liczy jak chce .. powinno być to uogólnione.. dla nas jak liczymy dla siebie może nie ma to znaczenia ale podczytuje inne fora i ostatnio dwie kobietki pisały że urodziły np 37+3 i wpisane że wcześniak z 37 tygodnia. A według jakiś tam standardów to już niby donoszona ciąża.Jak widać zależy od lekarza, bo mój liczy do przodu tzn jutro zaczynam 35 tyg także już 36 to jest![]()
Ciul tammm zaczynamy teraz juz oooo [emoji23]
No widzisz a mój lekarz mówi że nie można mieć +0 dnia bo dzień 0 nie istnieje [emoji23][emoji23] dni są od 1 do 7 [emoji23]Jak leżałam teraz w szpitalu to pytałam się położnych jak mam podawać bo się ciagle przy ktg pytały który tydzień i według nich 31+2 np to już 34 i tak tez zapisywane miałam na przyjęciu czy wypisie . Mój lekarz jak mam 34+0 to mówi o już mamy 35 tydzień
Ale nie 36![]()