reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja w udanym cyklu tak miałam nawet tego dnia podczas seksu strasznie brzuch i jajnik mnie bolał i trzeba było delikatnie :)

Ja miałam identycznie. W tym udanym cyklu to aż było mi nieprzyjemnie w dzień pozytywnego testu owu... ból dość duży, ale warto było [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]

reklama
U mnie na 100% byla owu wczoraj. Bo i test to pokazywal i sluz wskazywal na to. Dzis musialam zrobic by miec pewnosc.

Kasia, jak na moje oko to owu będzie dziś, albo jesteś właśnie po lub jest w tym momencie. Owu występuje nawet do 36 godzin po piku LH i dzień szczytu śluzu płodnego zwiastuje również nadejście owulacji, która następuje wlansie po szczycie [emoji846]

Dziewczyny, a jak to jest z tymi testami owu one wychodzą z dzień lub dwa przed owu tak ? Bo ja je robię, ale np. z 3 dni pod rząd mam pozytywne nie wiem czy to normalne czy nie...
I jeszcze mam pytanie czy np. luteina wpływa na ten test ?

Ja miałam identycznie. W tym udanym cyklu to aż było mi nieprzyjemnie w dzień pozytywnego testu owu... ból dość duży, ale warto było [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
To ja tak dziś mam od rana. Ból podbrzusza jak by @ miała by dziś przyjść ale ja dziś 15dc pewnie to szczyt owu.

Kasia, jak na moje oko to owu będzie dziś, albo jesteś właśnie po lub jest w tym momencie. Owu występuje nawet do 36 godzin po piku LH i dzień szczytu śluzu płodnego zwiastuje również nadejście owulacji, która następuje wlansie po szczycie [emoji846]
No wlasnie i wszystko by wskazywalo ze 13dc byl pozytyw i szczyt sluzu plodnego bo mialam go bardzo duzo a juz 14dc sluzu malutku i ten test owu jasniejszy niz 13dc. Wiec mysle ze raczej owu wczoraj ale zaraz jeszcze chlopa dorwe i wykorzystam.
Tym bardziej ze test owu wczoraj robilam dosc wczesnie i mysle ze owu byla wieczorem lub w nocy bo dosc dziwnie brzuch bolal.

Ostatnia edycja:
Przybłęda. Ten bialo czarny jest odwzorowaniem swojej mamy.
Tu z 5 czerwca mam filmik zrobiłam z niego zdj jeszcze piły mleko z cyca a dzis pieknie samodzielnie jedza i mokra i sucha karme.
To z przybłędami o tyle gorsza sprawa ze ze swojej kasy sterylizowac nie będziesz... Bo ja ogólnie jestem kociara która uważa że swoje koty trzeba sterylizowac i dobrze karmić.

U mnie też dwie kotki (przybłąkane) okociły się jedna miała 3 a druga 5 kociaków całe szczęście że już wszystkie nam się udało porozdawać. Mieszkamy przy lesie i dość często mamy jakieś nowe zwierzęta psy i koty - nie rozumiem ludzi co tak zostawiają zwierzaki w lasach :(:( ale co staram się szukać im nowego domu.
Może Wasza gmina finansuje sterylizacje kotów bezdomnych. Dużo gmin tak robi. Przyznajmniej zmniejsza się ryzyko chorób i bezdomności zwierząt.

To z przybłędami o tyle gorsza sprawa ze ze swojej kasy sterylizowac nie będziesz... Bo ja ogólnie jestem kociara która uważa że swoje koty trzeba sterylizowac i dobrze karmić.
U nas o tyle dobrze ze ruszyl jakis program z fundacja zwierzaki niczyje i bezplatnie sterylizuja i czipuja psy i koty. Ale musialabym im wykonac komplet szczepien, odrobaczyc... mam tez w domu pieska ktory nie akceptuje innych zwierzat. Wole znalezc im kochajacy dom. Zabralam je po znalezieniu do weta by obejrzal czy zdrowe w jakim mniej weicej wieku i matka miala kleszcza ktorego jej usunieto, codziennie karmie dostarczam swiezą wodę.. tyle dla nich zrobić mogę ale zatrzymać nie ma możliwości.

reklama
Podczytuje was od kilku dni, to może dołączę? ;)

Nie mam chyba aż takiego ciśnienia aby monitorować owulację i biegać z kalendarzykiem, ale chciałabym zajść w drugą ciążę ;)

Mogę dołączyć? ;)

Do góry