reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Brzmi ciekawie [emoji23][emoji23] moj z kolei jak gotuje musi miec odmierzone wszystkie proporcje ,jak w przepisie,i dziwi sie mi jak mozna gotowac "na oko" [emoji23] moja cora widze teraz jak gotuje ,ze ma to samo co on [emoji23]

Udany haha:)
Mój z kolei wszystko na ostro, ostatnio jak przyprawil spaghetti to by mi oczy z orbit wyszły fuuuuj haha :)
A mnie naszło na frytki z ketchupem i właśnie się robią w piekarniku :D :D :D

reklama
Ja nie[emoji4]mam spakowane we worki i schowane w szafie[emoji4] nie miałabym gdzie tego trzymać, a potem i tak musiałabym znowu prać [emoji16]

Ja nie mam dużych ciuszków :) mam tylko kilka na 68 to je wyprałam już razem z resztą :)

Ja mam malo ciuszkow wiec poprane i w szafce malej sa ;)

Ja właśnie mam sporo na 68... na 80 nawet,ale te odłożyłam. I teraz chyba popiore i pokazuje i pooukladam w szafie, bo tak myślę,że zima nie będę miała gdzie tego suszyć, bo mamy małe mieszkanie. A teraz na slonku raz dwa. Poza tym półroczne dziecko już takich sterylnych rzeczy nie potrzebuje, nie popadajmy w paranoje:D poprzykrywam folia i będę miała bieżące dania tylko,a nie 4 pralki wilgotnego w domu;)

Ja właśnie mam sporo na 68... na 80 nawet,ale te odłożyłam. I teraz chyba popiore i pokazuje i pooukladam w szafie, bo tak myślę,że zima nie będę miała gdzie tego suszyć, bo mamy małe mieszkanie. A teraz na slonku raz dwa. Poza tym półroczne dziecko już takich sterylnych rzeczy nie potrzebuje, nie popadajmy w paranoje:D poprzykrywam folia i będę miała bieżące dania tylko,a nie 4 pralki wilgotnego w domu;)
Dokladnie :D

4 pralki już wyprane a to jeszcze nawet nie połowa :szok: Na szczęście mamy w domu 2 deski i 3 żelazka także jutro z moim będziemy część rzeczy prasować :p sam wyraził chęć a powiem wam że mój mąż prasuje lepiej, dokładniej niż niejedna kobieta :-D

No to dziś aktywnie i będziecie już mieć z głowy :)

Super facet w takim razie, skoro taki pomocny

A ja chyba znowu panikować zaczynam.
Czekam już na wizytę u tego neurologa. Od rana biały śluz na zmianę z wodnistym, przezroczystym. Kłucia w podbrzuszu. Teraz mnie boli i kłuje cały brzuch i do tego za chwilę zwymiotuje. Dobrze, że mam łazienkę dwa metry obok siebie bo już mnie zbiera .. całą ciążę nie wymiotowałam , nawet na początku. To chyba na koniec muszę nadrobić...

Oj to wdech i wydech. Dobrze, ze masz wizytę u specjalisty i daj znac po co się okazało. Hmm, mi te wszystkie objawy wyglądają na zbliżający się poród, ale mogę się oczywiście mylić. Możesz już być o maleństwo spokojna, bo jesteś już w tym tyg, ze urodzi się zdrowiutkie i na pewno samodzielne :)

Za dużo ludzi [emoji23]
Wiem, ale chciałabym te 3 dni jeszcze wytrzymać. Bo to tak malutko a córka nie będzie wcześniaczkiem dzięki temu..

Powiedz to jej, ale wątpię żeby posłuchała i tak zrobi co zechce i wyjdzie z brzuszka jak jej się zachce :) ale oczywiście trzymamy kciuki za to żeby wytrzymała jeszcze i z tydzień nawet dla Twojego św.spokoju :**

Wynagrodzenie za całą ciążę bez stresu i bólu. Bo nie liczę dwóch miesięcy mdłości. To nic w porównaniu z 6 idealnymi.. to teraz w 9 wszytko na raz [emoji26] dziękuje ![emoji8]

Biedna :( ale tak jak mówisz coś za coś. To ja się już w ogóle zacznę stresować skoro miałam całe te 8 miesięcy bez żadnych mdłości, bólu, skurczy, wizyt w szpitalu itd. Ciekawa jestem jaki mi poród córcia szykuje w takim razie.

Ale dziś mnie mój zdziwił, bo zawsze chodzę bez bluzki i w staniku i majtach po meiszkaniu, a dziś wszedł i taka przerażona mina do mnie, że „ale Ci brzuszek opadł na dół” także coś w tym musi być, bo faceci to wzrokowcy, a ja już przez codziennie patrzenie na siebie w lusterku nie odróżniam

reklama

Ja mam troszkę na 68, ale to zostawiamy u teściowej na razie i nie ruszam tak do połowy listopada, niech leży i wypiore dopiero tak z 2 tyg przed. Oni maja dom to akurat miejsce żeby przechowywać tak na później :) oj to masz energii, mi by się nie chciało aż tak do przodu robić z tymi ciuszkami, wiadomo nie zakurza się, ale jednak w szafie od lipca do października to na pewno będzie taki lekki zapach zalezenia itd ale to już Wasz wybór :) i mi np nie chodzi o sterylność, bo mała jak zacznie tak w grudniu albo listopadzie nosić na 68 to wiem ze nic jej nie będzie, ale ja sama z siebie wole takie świeżutkie i dopiero co wyprane niż takie wyczekane :D

Do góry