reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Sliczne te naklejki ;) tez mam lampke z ikei ale chmurke :)

Dziękuje :3 i za 45 zł z wysyłką i różne są rodzaje takich i wzory kolory, chyba z 10 :) a te lampki na ścianie to udało mi się chwycić na Allegro łącznie z wysyłką używane i dwie za 25 zł razem :) ta stojąca tez z Allegro, za 50 zl chyba i ma fajne takie przytłumione, ciemniejsze światło, żeby dziecka nie drażnić :)

reklama
Hm to ciekawe na kiedy mnie umowi na cesarke:) termin mam na 17.08, zawsze jakos tydzien wczesniej umawiaja?
Tak pierwsza propozycja u mnie była dokładnie tydzień przed terminem z om .
Moj tato z kolei nie do konca przekonany jest do tejpowania.
jej przyklejała na bokach brzuszka zeby podciągnąć brzuch troche do góry , zeby mięśnie dobrze trzymały ( tak to zrozumiałam).

Dziękuje, starałam się żeby było niezaduzo i żeby nie było jakiś pstrokato, tak bardziej właśnie delikatnie, ale dziewczęco [emoji5] za 38 zł z Allegro, są różne zwierzaki i wzory chyba [emoji5][emoji1362]
Jest delikatnie i dziewczęco [emoji16] i naprawdę ślicznie[emoji16]
Tak :) tzn na jedno oko nie widzi wcale. Na drugie ma poczucie światło cienia więc porusza się bez Laski. Wzrok całkowicie stracił jeszcze przed podstawówka więc już nauczył się z tym żyć i samodzielnie funkcjonować :)
Tym bardziej respekt[emoji4]i jeszcze wykonuje taki zawód. Podziwiam!!!!!

Ja jeszcze nie mam nic kupione na 74. Mam tylko parę rzeczy na 68.
Ja mam już jakieś ubranka takie na 6-9 mcy czy nawet 9-12 ale jak mi w moim ulubionym lumpeksie jakaś perełka wpadła w ręce to nie mogłam nie wziąć☺
Podejrzewam ze do sierpnia będzie trzeba poszerzyć futryny hahahaha :)
Ej smaka robicie. O tej godzinie to chyba już nie będę sobie frytek smażyć ☺
Zaawansowana Rwa kulszowa. Nic mi nikt na to nie pomoże. Mogę się polozyc tydzień/dwa przed terminem porodu w szpitalu jeśli do tej pory nie urodzę. Gdyby coś się działo podczas porodu, nie dałabym rady rodzić to odrazu CC. 15ego mam wizytę u ginekologa, to będzie skończony 38tc. Póki co , muszę się tak męczyć.. :(
Nadzieja w tym, że jak mała będzie się przesuwać w dół to może Ci ten ból ustąpi wtedy. Zejdzie ucisk z nerwu. A zastrzyków nie możesz mieć żadnych? Niech Cię Twój masuje i bierz ciepłe prysznice. Dasz radę. Kto jak nie Ty mamusiu☺
Zobacz załącznik 873340

I tak sobie synek śpi, a obok tata hah :D
Ale pieścioch. Ciekawe czy nie będzie zazdrosny o małą. Będziecie musieli na niego uważać.
Hejka[emoji846] ja po wizycie, dzisiaj 34+6, mała wazy 2480g, miałam pobrany Gbs, szyjka trzyma co mnie w sumie dziwi po moim przygodach, także wszystko w porzadeczku [emoji4] już nie mogę sie doczekać tego bąbla małego [emoji7] odebrałam wózek, mam fotelik, odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z ubrankami z reserved i jak na razie kończę shoppingi[emoji3]
Z mniej przyjemnych rzeczy to jutro bedą mi usuwać 8ke, myślałam ze dentysta mnie ominie ale jednak nie [emoji20]
Co do sluzu to ja mam tez taki wodnisty a czasami takie ciągnące sie gluty ble. Już myślałam ze czop, ale skoro wszystko trzyma to jednak śluz.
Biorę sie za jedzonko i kończę literki które wycinałam ze styropianu, muszę je pomalować i przystroić [emoji3] Zobacz załącznik 873346Zobacz załącznik 873347Zobacz załącznik 873348
Super wieści. Te dzidziusie nasze to już takie duże w tych brzusiach naszych ☺
A wózek to baby design? Bo podobny do mojego bardzo☺
Ale na tym naszym forum tutaj spokojniutko jeśli chodzi o porody :)
Ej bo wykraczesz ☺

Ale chyba szybkość porodu nie miała nic do masażu ? Przeszło jej dzięki tej masażystce ? Ja chyba nie będę nikogo zamawiać, pewnie sporo to kosztuje :/ mam nadzieję , że poród przebiegnie u mnie bez komplikacji , że dam radę się w ogóle ruszać , bo jednak podczas porodu nie jest się ciągle w bezruchu :/ a może ten ból nie będzie tak odczuwalny.. nie wiem.. byle bym dziecku nie zaszkodziła ://
Nie to nie miało nic wspólnego , bo rwę miała jakos w 30 tygodniu ciąży a urodziła naturalnie tydzień przed terminem .

Czy któraś będzie rodzić w Poznaniu na Raszei? :) :) :)
Ja na lutyckiej ;)
Dziękuje, starałam się żeby było niezaduzo i żeby nie było jakiś pstrokato, tak bardziej właśnie delikatnie, ale dziewczęco [emoji5] za 38 zł z Allegro, są różne zwierzaki i wzory chyba [emoji5][emoji1362]
Mnie również bardzo się podoba. W ogóle urzekają mnie szare pomieszczenia z dodatkami w wyraźnym kolorze. Może być pastelowy kolorek byle z gustem. Będzie miała Kornelia przytulnie;)
Tak :) tzn na jedno oko nie widzi wcale. Na drugie ma poczucie światło cienia więc porusza się bez Laski. Wzrok całkowicie stracił jeszcze przed podstawówka więc już nauczył się z tym żyć i samodzielnie funkcjonować :)
Wow. Mam wielki szacunek dla takich ludzi.na pewno nie jest mu łatwo ale odnalazł się w świecie A nie siedzi i uzala się nad sobą jak postępuje masa pelnosprawnych osób.brawo!

U mnie łóżeczko złożone ;) mogę od jutra ubierać i szykować. Niestety kącik dla małego jest malutki więc nie mam jak poszaleć i zazdroszczę wam tych pięknych pokoikow. Niby dom duży ale są starsze dzieci więc ich przestrzeń jest priorytetem :) mam nadzieję że powiedzmy za 2 lata będziemy już w nowym domu A tam już w projekcie 3 pokoje dziecięce:)

Jest delikatnie i dziewczęco [emoji16] i naprawdę ślicznie[emoji16]
Tym bardziej respekt[emoji4]i jeszcze wykonuje taki zawód. Podziwiam!!!!!
Jeśli chodzi o masażyste to jest zaleta można powiedzieć :) bo takie osoby mają wyczulone inne zmysły a w szczególności dotyk :)
I przede wszystkim jest dla mnie mega wzorem. Kilka ładnych lat moja mama nie pracowała, siedziała z nami w domu, a on zasuwal na półtora etatu. Nigdy nam nic nie brakowało. Osoba niewiadoma, niepełnosprawna. Więc z rodzeństwem doceniamy to że jesteśmy zdrowi i uważamy że nie ma rzeczy niemożliwych. Trzeba tylko chcieć i do tego dążyć. Tato też jest bardzo wymagający bo wie że skoro on dał radę to my tym bardziej. Najpierw jako dzieci się burzylismy ale teraz świetnie rozumiemy :)

Jeśli chodzi o masażyste to jest zaleta można powiedzieć :) bo takie osoby mają wyczulone inne zmysły a w szczególności dotyk :)
I przede wszystkim jest dla mnie mega wzorem. Kilka ładnych lat moja mama nie pracowała, siedziała z nami w domu, a on zasuwal na półtora etatu. Nigdy nam nic nie brakowało. Osoba niewiadoma, niepełnosprawna. Więc z rodzeństwem doceniamy to że jesteśmy zdrowi i uważamy że nie ma rzeczy niemożliwych. Trzeba tylko chcieć i do tego dążyć. Tato też jest bardzo wymagający bo wie że skoro on dał radę to my tym bardziej. Najpierw jako dzieci się burzylismy ale teraz świetnie rozumiemy :)
Wzruszyłam się tym, co napisałaś[emoji4] masz wspaniałych rodziców[emoji8] i tym bardziej podziw dla taty!

reklama
Dziękuje :3 i za 45 zł z wysyłką i różne są rodzaje takich i wzory kolory, chyba z 10 :) a te lampki na ścianie to udało mi się chwycić na Allegro łącznie z wysyłką używane i dwie za 25 zł razem :) ta stojąca tez z Allegro, za 50 zl chyba i ma fajne takie przytłumione, ciemniejsze światło, żeby dziecka nie drażnić :)
A to moja chmurka chyba 20zl w sklepie :) ja jeszcze powaznie musze sie zastanowic nad dekoracja przy lozeczku, bo mam milion pomyslow :)

Do góry