reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Wow teraz jestes tykająca bomba :D Najwazniejsze, ze wszystko gra. Musisz teraz czekac aż się zacznie na dobre ;)

reklama
Jedząc śniadanie jakoś mi się źle zrobiło..poczułam kłucie w klatce piersiowej i wzdłuż kręgosłupa. Zmierzyłam ciśnienie i 135/85 puls 90 a zawsze było książkowe a nawet ciut niższe

Może to przez pogodę? Albo jakiś stres, ja kiedyś miałam takie kłucia w klatce dziwne i to były np nerwobóle. Ciśnienie może nie jest u Ciebie książkowe, ale tez nie jest moim zdaniem zawyżone. Ciężko jest mieć takie 120/80 przy tych naszych małżeństwach w brzuszku itd, moim zdaniem skoro ciąża i osobny organizm mamy w sobie to więcej krwi krąży itd i ciśnienie nawet jak 130/90 to jest ok chyba

U mnie też całą noc padało , po 6 rano już spac nie mogłam , poszłam na dwor umyłam taras z kostki , wyszorowalam szczotką wodą z płynem potem splukalam wodą z węża , jest zadaszone także deszcz tam nie dociera . Upralam dywan bo pies mi rano nasikał :angry: później zrobię dżem z czarnej porzeczki bo już tak dojrzała jest że opada z krzaczków jak się poruszy ,a potem cały dzień będę odpoczywać jak synek pozwoli :D najchetniej już nic bym nie robiła ale już obiecałam mamie że zrobię ten dżem :)
Do terminu z om zostało mi 17 dni a do z USG 13 więc może ten czas jakoś zleci :) narazie nie zapowiada się żebym miała rodzić nic nie boli , wszystko na swoim miejscu :D
3 dni temu upralam 2 dywany a wczoraj już zdążyłam jeden ubrudzić i to tłuszczem z kurczaka .. ma się to szczęście i musiałam znów zapierac :D
Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania i tylko czytam :)

Wow, to ambitnie od rana hah :)
A do porodu już tuż tuż :) u mnie 3 tyg także tez zleci szybko. Wiec korzystam i robię to ci trzeba i póki jest na to czas i siła :)

Nie wierzę[emoji16][emoji16] ja mam wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłam w tym roku[emoji23][emoji23] żadnych przetworów...[emoji16] ch.ujowa pani domu ze mnie[emoji23][emoji16]
A wy dziewczyny, jak maszyny działacie[emoji16][emoji8]

To ja już w ogóle hahah, najchuj***** hahah bo nigdy mnie takie czynności nie kręciły i nie ciągnie mnie narazie do tego. Może jakbyśmy mieli większe mieszkanie itd albo nie wiem xd

A kartkę smyk tylko w skepie można wyrobić sobie czy też przez internet? :)
Tak. Ja zakładałam przez neta konto jak zamawiałam pierwszy raz. I mam tylko w aplikacji wirtualna kartę.
Ja zobaczyłam, ze przy moim pisze, ze mała ilość (teraz wg jest napisane ze 'na zamówienie') i to mnie skłoniło do nocnych zakupów :p Mam nadzieje, ze ta jedna sztukę jeszcze mieli i wysla na dniach, a nie będę czekała na to tygodniami... Ja zamowilam taki, tylko na ich niemieckiej stronie.
Zobacz załącznik 876663
Hehe nocne zakupy czyli chyba podświadomie wiemy, że coraz bliżej i wijemy gniazdo.

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Waga ładna małej :) a Ty jeszcze musisz się pomęczyć ale teraz wszystko może się zdarzyć :)

Tak. Ja zakładałam przez neta konto jak zamawiałam pierwszy raz. I mam tylko w aplikacji wirtualna kartę.

Hehe nocne zakupy czyli chyba podświadomie wiemy, że coraz bliżej i wijemy gniazdo.

Waga ładna małej :) a Ty jeszcze musisz się pomęczyć ale teraz wszystko może się zdarzyć :)
Jak idziesz do smyka i chcesz skorzystać z karty tej wirtualnej to nie musisz numeru szukać na koncie tylko wystarczy że numer telefonu podasz :*

reklama
Do góry