reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Czyli mała się pchała w kanał i stąd te bóle :) w sumie to dobre wiadomości, niedługo pewnie i urodzisz [emoji16]

reklama
Ja już tylko odliczam te 3 tygodnie i chce już malutka mieć przy sobie, będę miała zajęcie i w końcu będę codziennie szczęśliwa i uśmiechnięta, bo ostatnio te moje hormony tez dają popalić, zmiany nastroju, krzyczę na mojego itd...
W nocy to nie wiem, bo nawet jak wstaje co 1-2 h na siku to taka jestem zaspana, ze nawet nie zwracam uwagi hah ale od rana ciagle pada i super ;) aż mam ochote dziś dokończyć prasowanie i poczytać nowa książkę :)
A ja się obawiam, że po porodzie hormony będą tak buzowały, że nasze humory wcale nie będą lepsze. Oczywiście szczęście szczęściem, ale burza hormonów + zmęczenie i niewyspanie może dać się we znaki

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunąć meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdole, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
Zobacz załącznik 876719
Zobacz załącznik 876721
Ale zgrabny brzuszek :).

A nie macie w fotelikach takich wkładek niemowlęcych? Jak jest ta wkładka to chyba nawet taki motylek by się nie zmieścił?
Ja nie kupuje , przy córce te nie miałam, póki główka latała to miała ta wkładkę a później nic.
Ja mam wkładkę pod pupę i drugą taką bardziej wypełniającą na pierwsze mce. Ale ona główki nie będzie trzymać. Z córką nie miałam motylka i jakoś to było. Fakt jeździliśmy autem tyle co w odwiedziny w rodzinie. A teraz będziemy więcej kursować a to przedszkole a to zakupy bo męża w tyg nie ma. Wiesz na siłę nie będę małemu tego podkładać. Zobaczę bo nie używałam tego nigdy. Może będzie mu wygodniej a może nie. Wyjdzie w praniu ☺ specjalnie tego motylka nie zamawiałam tylko z innymi rzeczami a drogie nie było to pomyślałam że wezmę.☺

reklama
Wiem, tam generalnie fajnie bo nie majac karty przy sobie to później można paragon dodać i licza się punkty do puzzli :)

A my nic nie dostaniemy ani 1 zl i takie super Państwo mamy :)

Rozmawiałam z Panią z opieki, powiedziala , że becikowe nam się będzie należało bo nie trzeba przedstawiać nic o dochodach. Czemu nie dostaniesz ?

Do góry