reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Totois30 dopierooo 5 tc także dluga droga przede mną
Strsuje się absolutnie wszystkim. Wiedzialam ze moze tak byc ale nie sadzilam że do takiego stopnia.
A to ze brzuch boli a to ze nie mam energie a powinnam nie miec, a to ze nie zbadalam NK a to ze zbyt maly steryd i mala dawka heparyny.

reklama
@agatush @nafoczka puk, puk [emoji4] nieśmiało proszę o dodanie do wątku zamkniętego [emoji4]
Olunia zgłoszone tez i przeze mnie. musisz uzbroic sie w cierpliwość bo nasz admin ostatnio ma duuużo na głowie. ps cudowny avatar :*

Ivf u mnie nie pójdzie nie ma sensu nawet w ti brnąć mój organizm zabija wszystko co jest po drodze .
Poczekam jeszcE do końca roku a późnej się zobaczy .

Nie chce wam smucić ;( mam teraz jakieś fochy i wzięło mnie ha ha
Ovli22 ty nie mieszkasz w Pl prawda? wydaje mi się, ze moze by zacząć od lekarza który dodałby Ci wiary. Powiem szczerze, ze Przyb. jest takim lekarzem i nawet jak jest ciężko to potrafi odblokować Cię psychicznie :)

Buziaki dla całej reszty FAJTEREK :*

@bertha to jest tak mówiac prosto mamy cytokiny dobre i zle. Te dobre czyli odpowiadajace za ochrone zarodka typ Th2 to Il10 i Il 4
a te "złe"typ Th1 to IFN, TNF, Il 2. Przyczyną poronień nawykowych jest przewaga układu Th1. Dlatego na końcu liczymy te stosunki złych do dobrych czyli IFN do IL10 i TNF do IL10 doktor Sydor mi tlumaczył że dla ciąży dobrze jak ten wskaznik jest ok 1 tylko nie pamietam pierwszy czy drugi.

Druga przyczyna poronien to brak obecności przeciwciał blokujacych czyli allo mlr.

Dlatego po mojemu badamy jedno i drugie. Przypuszczam że dr P po szczepieniu ocenia ze dobre wzrosły złe zmalały i już. A wg artykułu Maliny z którego pisze to wszystko to sa to jakby 2 rózne rzeczy i dlatego badamy oba.

Jesli chodzi o 2 test który zamieszczasz to tu wazne jest CD4/CD8 , poziom komórek NK .

@bertha u Ciebie jest duże przekroczenie norm dlatego warto zapytac tego immunologa co to dokładnie oznacza i co robić. Ja tez Malinie zadawalam różne dziwne pytania w końcu po to mamy tych lekarzy. :)
Jak chodzi o szczepienia - ja miałam tylko od dawcy bo mąż miał żółtaczkę w dzieciństwie. O czym se zapomniał i niepotrzebnie zrobiliśmy badania. Myślę że gdybyś się zdecydowała na szczepienia to nie robili by problemu bo co im zależy dla nich to kasa

Kochana a Ty bierzesz intralipid moja lokalna gin mówiła, że jej zdaniem może by mi pomógł i encorton ale ona taka mądra jak ja po szczepieniach byłam bo przyznała się że ona by mi encortonu nie dała a bynajmniej dawki 15 mg to na pewno nie dopiero po mnie swoim pacjętką daje encorton i intralipid jeśli nie chcą szczepień i niektórym mówiła że się udało. Może to jakieś rozwiązanie

@mała79 co z badaniami męża? Podziel się info może coś doradzimy u nas też swojego czasu nie za dobrze było z wynikami

@basiawol ja chodziłam do prof Malinowskiego nic nie badałam na własną rękę prof decydował ją tylko płaciłam haha. To immunolog ginekolog endokrynolog i ktoś tam jeszcze ale już nie pamiętam kto ma dużo specjalizacji
wstawiam wyniki męża może coś poradzicie :-)

Załączniki

• wynik.pdf
    206,7 KB · Wyświetleń: 79
Kochana ale te wyniki nie są złe mąż ma trochę za wysoki ph może to świadczyć o zapaleniu , baktertie ale to do wyleczenia czy mąż był u urologa- androloga?mój m miał zapalenie gruczołu krokowego 2 tygodnie zwykły antybiotyk i piękne wyniki brał jeszcze profertil . Jeśli chodzi o morfologię 2 % u nas wśród znajomych może 10 kolegów miało taka morfologia i każdy ma dziecko. Teraz niestety często jest problem u młodych z płodnościa lub donoszeniem. Choroba 21 wieku

Kochana ale te wyniki nie są złe mąż ma trochę za wysoki ph może to świadczyć o zapaleniu , baktertie ale to do wyleczenia czy mąż był u urologa- androloga?mój m miał zapalenie gruczołu krokowego 2 tygodnie zwykły antybiotyk i piękne wyniki brał jeszcze profertil . Jeśli chodzi o morfologię 2 % u nas wśród znajomych może 10 kolegów miało taka morfologia i każdy ma dziecko. Teraz niestety często jest problem u młodych z płodnościa lub donoszeniem. Choroba 21 wieku
no właśnie jeszcze nie byliśmy w przyszłym tygoniu pewnie będziemy to coś mu może zapiszą i porodza trza będzie kupic ten profertil bo on ateraz był na witaminach tylko innych (tańszych) a to cholerstwo strasznie drogie. mielismy miec w tym cyklu to iui ale jak ma jakieś zapalenie to pewnie nie można nie wiem nie znam się....

@ovli22 a moze to i lepiej, ze odpuszczasz. Moze wlasnie wtedy sie uda. Jak zobaczysz 2kreski to juz wiesz co robic.
Przykro sluchac o twoim samopoczuciu, jednak wiem, ze ono sie pojawia zwlaszcza wsrod tysiaca pytan czy zestawiana siebie obok innych. Jakkolwiec psychika ci doskwiera wiedz ze jestes jak najbardziej normalna i pelnowartosciowa. Jestes jedyna w swoim rodzaju i bardzo pozytywnie wyjatkowa. Mam nadzieje, ze maluszki juz na ciebie czychaja i szybko zagniezdza sie w brzuchu. A moze tak blizniaki na raz? Jestes bardzo dzielna kobieto [emoji8]

I moze sprawdz prolaktyne jak z @ masz problem

reklama
Do góry