IrenaX
Fanka BB :)
Ja tez zawsze mam plamienia przed okresem brązowe:/ i jak się kończy to tez ...Plamienia to też objaw niskiego progesteronu.![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez zawsze mam plamienia przed okresem brązowe:/ i jak się kończy to tez ...Plamienia to też objaw niskiego progesteronu.![]()
Fakt że PMS zawsze mega byłNo właśnie na odwrót to działa.za mało progesteronu = PMS .
Zbyt wysoka prolaktyna sprawia ból piersi. Niski progesteron też.Tak, ale ból piersi wysokiego chyba. Więc u mnie 2 rzeczy się wyklczały.
i u Ciebie on rzeczywiście był niski. Zbadaj sobie koniecznie w 21 dc.Ja tez zawsze mam plamienia przed okresem brązowe:/ i jak się kończy to tez ...
Że piersi bolą jak jest niski progesteron ?Zbyt wysoka prolaktyna sprawia ból piersi. Niski progesteron też.![]()
Ale patrzyłaś na ogólne normy? Bo normy normami ale każda z nas jest inna.Ja miałam zawsze 2 dni plamienia przed okresem co cykl, badałam progesteron i był ok. Ale tak jak pisze Migdalowe, plamienia najczęściej znaczą że progesteron spadł.
Ja miałam tak, ze zawsze przed @ pobolewaly nawet tydzień przed już zaczynały, a w tym cyklu co zaszłam nic a nic nie bolały przed i to dawało mi do myślenia. Potem w ciąży raz bolały, raz nie No i wiadomo jak to się skończyło ;(( może jednak był to jakiś sygnał...Ja tak miałam przed poronieniem. Bolały zawsze, potwornie. Po poronieniu w ogóle ich nie czułam, nawet nie rosły przed @. Lekarz mówił,że to kwestia mocno indywidualna i faktycznie związane jest z hormonami.
Tak, dokładnie. U mnie tak było, zbyt niski progesteron i miałam batfzo wrażliwe piersi. Później znowu bolały piersi to okazało się, że to już prolaktyna szalała. Ale jak prolaktyna idzie w górę to już nie jest jak przy niskim progesteronie, tylko o wiele gorzej, bo piersi puchną, ból kilkakrotnie mocniejszy.Że piersi bolą jak jest niski progesteron ?
Kurcze aż poczytam o tym\, bo byłąm pewna, ze wysoki = ból piersi, i to on odpowiada za opuchnięcie i ból piersi w ciążyTak, dokładnie. U mnie tak było, zbyt niski progesteron i miałam batfzo wrażliwe piersi. Później znowu bolały piersi to okazało się, że to już prolaktyna szalała. Ale jak prolaktyna idzie w górę to już nie jest jak przy niskim progesteronie, tylko o wiele gorzej, bo piersi puchną, ból kilkakrotnie mocniejszy.