reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witam Panie:)
Ja właśnie wracam z ostatnich już badań krwi;) mile zaskoczenie, bo pustki w laboratorium. Noc miałam kiepską,bo chciało się z ilu,A do badania rano musiałam oddać...Ale jakoś dałam radę. Jeszcze mój trzylatek o 5 rano się zsikal trzeci raz do łóżka.... no ale nic. Na 14 jadę do fryzjera:) teraz śniadanko i chyba trochę odpocznę.

Również trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)
Hej. Ja w sobotę jadę na ostatnie już pobranie krwi i mocz☺
Synem się nie przejmuj. U takich dzieci to nie jest problem. Jeszcze się pewnie będzie mu zdarzać od czasu do czasu. Moja córa bardzo szybko zaczęła wołać siku i kupę w dzień i od 2 roku życia była już bez pampersa. A w nocy niestety dłużej jej się zeszło. Na noc miała zakładaną pieluszkę potem tylko ceratkę i chyba do 3 lat co noc było mokro. Potem ja się zawzięłam i każdej nocy raz wysadzałam ją na nocnik, tak trochę ją budziłam i mówiłam , że robimy siku. Nieraz się udało , że już się nie zesikała a nieraz mimo wysadzenia było mokro. W końcu po kilku miesiącach z dnia na dzień przestałam ją wysadzać i albo sama się budziła i wstawała na siku albo przesypiała całą noc na sucho. To miała wtedy prawie 3 i pół roku i od tej pory chyba raz jej się przydarzyło jak była chora i miała gorączkę.

reklama
Hej. Ja w sobotę jadę na ostatnie już pobranie krwi i mocz☺
Synem się nie przejmuj. U takich dzieci to nie jest problem. Jeszcze się pewnie będzie mu zdarzać od czasu do czasu. Moja córa bardzo szybko zaczęła wołać siku i kupę w dzień i od 2 roku życia była już bez pampersa. A w nocy niestety dłużej jej się zeszło. Na noc miała zakładaną pieluszkę potem tylko ceratkę i chyba do 3 lat co noc było mokro. Potem ja się zawzięłam i każdej nocy raz wysadzałam ją na nocnik, tak trochę ją budziłam i mówiłam , że robimy siku. Nieraz się udało , że już się nie zesikała a nieraz mimo wysadzenia było mokro. W końcu po kilku miesiącach z dnia na dzień przestałam ją wysadzać i albo sama się budziła i wstawała na siku albo przesypiała całą noc na sucho. To miała wtedy prawie 3 i pół roku i od tej pory chyba raz jej się przydarzyło jak była chora i miała gorączkę.
Nie no ja się tym zupełnie nie przejmuje:) chodziło mi o to,że siku mi się strasznie chcialo:D A tu nagle słyszę jak on leje przez sen:D bo przychodzi do nas do łóżka. U nas też gładko poszło odpieluchowanie. Lal 2 lata i miesiąc jak zaczął chodzić bez pampersa, później 3,4 miesiące zakładałeam mu na noc i przestalam. Czyli mniej wiecej od listopada zsiusial się 3 razy w nocy, więc nie narzekam;)
U dziewczynek chyba tyle gorzej,że mamy mniejsze pęcherze. Mój syn potrafi robić soku 3 razy w ciągu dnia... A jak patrzę na cory koleżanek to potrafią co 2 h robić.. z resztą wiem po sobie;)

Dzień dobry :)
Mnie dziś w nocy obudził taki konkretny mocny skurcz przepowiadajacy. Najpierw nie wiedzialam w ogóle co się dzieje, tak brzuch bolal. Dopiero po chwili dotarło do mnie o co chodzi i co to za rodzaj bolu. Chwilkę to trwało i na szczęście usnęłam z powrotem. Przynajmniej wiem juz że skurczy nie prześpię i nie obudzę się nagle rano z pełnym rozwarciem :D

W ogóle to intensywny czas od strony towarzyskiej u nas bo w sobotę byliśmy u przyjaciół po południu/wieczorem, wczoraj przed południem byli u nas inni przyjaciele z dwulatkiem na gofry, a dziś po poludniu ma z Krakowa przyjechać mój kuzyn z żoną i 1.5 rocznym dzieciakiem bo ona ma wizytę u kontrolna w Kajetanach w centrum słuchu.
Jak tam u Was?

Ja tez jeszcze jej nie widziałam dokładnie, bo już 4 wizytę ma nogi na głowie do tego przykrywa się rączkami, troche mnie zasmucilas ze im niżej tym gorzej :D myślałam ze im większa tym wkoncu zobaczę mocne rysy do kogo podobna :p
Jak będzie miała humor to się pokaże ☺
Mój to był oprócz że nisko to jeszcze plecami do świata wykręcony i już raczej go dopiero po tej stronie brzuszka zobaczę ☺ jeszcze mam 6.08 wizytę to może jeszcze wtedy chyba że urodzę wcześniej ☺

reklama
Do góry