reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 - mysle, ze wyniki masz ok, insulina powinna byc lacznie niby niższa niz 100 (łączna wartość), takze na moje oko sie mieścisz. Ale nie zaszkodzi przypilnować delikatnie dietki ;) Ty bierzesz jakis głuckophage czy jakas inna metformine?

@basiawol - diete odnośnie czego? insuliny? Sama staram sie poki co wdrożyć sobie taka diete ;) ale mam z tylu głowy wybranie sie do diabetologa albo dietetyka.

@magda1208 uważam że taki wynik na 24h po podaniu leku jest bardzo dobry i nie masz się co martwić. Mogłaś mniej dopic i dlatego masz to 26,6 a nie 27. Jak coś to powtórz sobie wynik za półtora tygodnia i zobaczysz.

Dokładnie to samo usłyszałam ostatnio zadając mu pytanie o wynik.

Mam dzisiaj słabszy dzień wszystko mnie boli pachwiny, macica, plecy, w klatce piersiowej.Nie wiem jak leżeć na boku nie mogę na plecach też nie. Jajnik zakłuje słabo mi czasami.
Powpychaj sobie poduszki pod kolano, pod pachę-tak jak akurat ułożysz ciało i Ci brakuje podpory. Niektórzy kupują specjalne wielkie poduszki, tzw. rogal/kojec ciążowy. Ja teraz jestem w III wysokiej ciąży i nigdy go nie miałam, jakoś ratuję się domowymi kołdrami i poduszkami, ale może Tobie będzie lepiej zainwestować w taki rogal? Potem można używać do karmienia albo do robienia ograniczeń dziecku kręcącemu się na podłodze.

@nafoczka dobre. Ja też kiedyś Was niewiedzę mam rodzinę pod Krasnymstawem a do Rzeszowa na zakupy jeżdżę

@mała79 jak u Ciebie? Ty też chyba te okolice wschodnie?
Kochana ja pochodze z podkarpacia z Krosna bywam tam u rodziców, rodzeństwa itd...nie za często bo mam daleko. Teraz mieszkam w mazowieckim w małej mieścinie ok.70 km od Warszawy.

Po wizycie jednak zrobią nam ta inseminację gdyż Pani twierdzi że te okragłe komórki u męża ponad normę to nie leukocyty tylko jakaś nieprawidłowość- musi zrobić badania i usg jąder (kolejne zmartwienie), co nie przeszkadza w inseminacji . Jak ja nie lubię tej kobiety posżłam do kogoś nowego i jest taka nieprzyjemna nie można swojego zdania powiedziec co się myśli bo od razu jest złośliwa ...normalnie płakac mi sie chciało po tej wizycie ostatnio. Zrobiam badania w tym AMH myślałam że jest gorzej ale nie najgorzej biore lamettę 3-7 2x1 (ona inaczej mi ustawiła ale wziałam tak po poradach tu dziewczyn) i w przyszłym tygodniu mamy być w Warszawie u niej nie pamiętam dokładnie. Choć bradzo sie martwię o te wyniki męża cały czas gadała że są nieprawidłowe, że nie w normach że plemniki uszkodzone Boże boje się ....Umówiłam go już na usg i do urologa ale to będzie już po naszej iui.
Ja też w sobotę ide robić badania insuliny i glukozy na samą myśl mi niedobrze ...i to durne czekanie...nie lubię !

reklama
@mała79 zrobiłabym tak jak napisała @burczuś. Poszukałabym jeszcze innego lekarza.
W naszej sytuacji to musi być lekarz, któremu ufamy i fajnie jeszcze jak to jest taki, którego lubimy.
Ja się czuję mega bezpiecznie z moim, mimo, że nie ma wiedzy ogromnej w naszym zakresie, ale nie dyskutuje z moimi pomysłami, nie neguje tego co wymyśli Paśnik czy ten mój Gizler. Robi wszystko o co go poproszę, dodatkowo pracuje w szpitalu, zawsze odbiera telefon i zawsze odpisuje na smsy. Mogę do niego uderzyć z każdym najgłupszym pytaniem, zawsze wszystko na spokojnie wytłumaczy. Powiem Wam, że to jest ogromny komfort psychiczny.
Życzę Ci, żebyś tez na takiego trafiła.

Do góry