reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)

No to już się pcha córcia na świat. Moja tydzień temu miała 2,8 kg to teraz może już dobiła do 3 kg i tez coś w nocy kombinowała już chyba, ciekawa jestem właśnie co tam z moja szyjka itd. Ale mam wizytę w poniedziałek to może dotrwam, bo nie chce dziś robić zamieszania na SOR tu jechać i się prosić o ktg i sprawdzenie szyjki itd, bo nie są chętni nigdy..

To same dobre wieści, czekamy w takim razie na córcię [emoji5][emoji3]

reklama
Wklejam jeszcze raz, bo już się zgubiło pare ładnych stron wcześniej, a sama nie wiem co o tym myśleć [emoji3][emoji85]

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
Moja córka ma AZS poza tym napewno jest alergikiem ale testy nic nie wykazały pomimo ewidentnych uczuleń np na kota. No i niestety też się drapie okropnie ale my od jakiegoś czasu na noc nakladamy grubą warstwę kremu w te miejsca u nas akurat zgięcia rąk i kolan i je bandazujemy żeby nie mogła się drapać. I powiem ci że pomaga. Lekarka w szpitalu polecała też krem ectoskin p7 ale jeszcze nie udało mi się go kupić. Ponoć potrafi zdziałać cuda.

Wow, ale przepięknie [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji7][emoji7][emoji7]

Hahah to samo pomyślałam, bo dziś to jakiś wysyp właśnie postów od każdej, że w nocy coś każda łapały skurcze itd i się śmieje. Dziś moje imieniny to może chcą wszyscy wyjść a szczególnie ja się przestraszyłam jak zaczęło mnie o tej 2giej w nocy ciągnąć i mówię do Bartka, ze ona chyba sobie wybrała dzień. W sumie mogłaby dziś, w moje imieniny i super pogoda na szpital hah ;)
To wszystkiego najlepszego , zycze Ci tak samo łatwego rozwiązania , Jak całej ciąży i zebys zawsze była taka pozytywna i radosna osoba jak jestes i zeby z Bartkiem poukładały wam sie sprawy , jak trzeba , uściski !!!

IMG_0858.JPG

Ściągnęłam sobie na wszelki wypadek :D

Załączniki

• IMG_0858.JPG
    IMG_0858.JPG
    134,7 KB · Wyświetleń: 339
Zobacz załącznik 878651 Zobacz załącznik 878650 No to większość z nas miała ciężka noc - niezle jaja beda jak wszystkie zaczniemy rodzic tego samego dnia !!!

Moje dzieci jutro wracają - juz tak sie stęskniłam . W międzyczasie okazuje sie , ze moze byc tez w rodzinie pogrzeb , bo babcia mojego męża w stanie ciężkim - był u niej nawet juz ksiądz do spowiedzi .

A my dzis spinka i musimy wszystko dokończyć w domu przed przyjazdem dzieci . Lozka prawie złożone , czekam na materace- tak jak obiecałam pokazuje zdjecia . Łóżeczko Astrid i Gabrysia , laury nie wyglada zbyt dobrze bez materaca , wiec pokaże pózniej .
Jejuuuuu jakie to piękne [emoji7] Chcę być Twoim dzieckiem [emoji23] Już to kiedyś pisałam, a teraz powtórzę: jesteś kreatywna jak mało kto. Wszystko jest dopasowane pod każdym względem, łóżeczko Astrid jest zupełnie inne niż wszystkie. Gdzie ty w ogóle znajdujesz takie wyjątkowe rzeczy, bo w googlach takie od razu nie wyskakują hehe [emoji16] Kompletnie nie dziwie się, że projektujesz też takie wyjątkowe ubranka :)

reklama
Do góry