reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przy staraniach brałam Ovarin, bo oprocz niedoczynnosci miałam tez problemy z gospodarką hormonalną
Teraz a ciazy w piersszym trymestrze brałam Femibion 1, a od 2 trymestru stosuje Prenatal Duo.
Jod jak najbardziej jest wskazany przy niedoczynności. W ciąży tarczyca też może wariowac, właśnie dlatego w suplementach jest jod :)

Możesz juz teraz przy staraniach brać Femibion 1.
Teraz mamy przerwę w staraniach więc biorę tylko kwas foliowy i Wit D ale jak wrócimy do starań to będę chciała już kupić jakiś kompleks witamin [emoji4] wcześniej brałam Pregna Start [emoji4]

reklama
Aaaa wiecie co dziewczyny... Moim zdaniem to wszystko to takie trochę, za przeproszeniem, sranie w banie :D makrela, kawa rozpuszczalna i wątróbka... A potem się zeżre lody, pizzę albo chipsy. Czy chociaż nawet parówki, mięso, pomidora który za tydzień się nie zepsuje. Myślę że nie ma jednoznacznych dobrych i złych rzeczy - po to każda ma swój mózg żeby dobrać pod siebie co jej służy a co niekoniecznie :)
Też oczywiście uważam, że nie ma co popadać w paranoje, ale niektóre produkty należy bezwzględnie wykluczyć z diety po co narażać dziecko tylko dlatego, że miałam ochotę na jakąś rzecz, która nie jest wskazana w ciąży, na codzien czasami mam ochotę na zupkę chińską z papierka (o zgrozo jak ja mogłam wcześniej to jeść), ale nie jem tego mam świadomość jakie to nie dobre i po prostu nie jem! Chipsy też ograniczam czy słodycze, ale nie popadam w paranoje i po zjedzeniu paczki chipsów w poduszkę nie płacze [emoji4] zdrowy umiar i będzie w porządku [emoji4]

Hej [emoji4] mam do Was pytanie może mi pomożecie [emoji6] koleżanka jest w ciąży i wyszło jej bardzo niskie TSH, a FT3 i FT4 podwyższone czyli nadczynność tarczycy, chce iść do endokrynologa tylko nie wiem jakie badania powinna jeszcze zrobić takie same jak przy nadczynności ? Ja robiłam właśnie TSH, FT3, FT4, anty-TPO i teraz mam zlecone jeszcze anty-TG tylko nie wiem czy przy niedoczynności, a nadczynności robi się takie same ? I jeszcze mam jedno pytanie bo jest ustawa, że na NFZ muszą ciężarna przyjąć w ciągu tygodnia, czy prywatnie ta ustawa również działa ?

Dzień dobry,

Witam się w 31dc.
Robiłam dziś rano test. Biel.

Mocno z moim M schrzaniliśmy ten cykl ;//
Jestem strasznie zła na nas...
eh mam nadzieję, że u Was lepiej

Dzień dobry :)

Wpadam zameldować że temp. 36,85 (wzrost o 0,2 od wczoraj) aczkolwiek wczoraj były [emoji173]️ przytulasy więc chyba jeszcze wszystko rozgrzane ;) ból jak na @ jest od czasu do czasu.
I niestety powoli wraca ból gardła. A już myslalam ze sie go pozbyłam. No szkoda. Tabsy w dłoń i mam nadzieje ze nie popsuje mi urlopu.
Kochana ty zbadaj te gardlo jeszcze raz i najlepiej wymaz zrob. Ja sie tak meczylam jakis czas temu. Brata coreczka miala "angine" lekarz z soru zdiagnozowal i wysoka goraczka bol gardla i pilnowałam jej wtedy bo bratowa jechala na pogrzeb babci. Kilka dni pozniej siedzialam u cioci na kawie wszystko bylo ok i w pewnym momencie gwaltowanie nagle zlapal mnie bol gardla. Okazało sie ze corka brata nie miala anginy tylko szkarlatyne. A ja Wysoka goraczka i ropniaki na migdalach. Lekarz stwierdzil angina mimo ze uprzedzilam kontakt ze szkarlatyna. Powiedział ze to nie to. Dal antybiotyk strzelajac... Jestem bardzo wrażliwa mi oslonowki nie pomagaja po 2-3dniach antybiotyku mam bole brzucha biegunki i wymioty. Ale przeszlo... Minely raptem 3 dni i znow niespodziewanie nagle zaatakowal ten sam bol i goraczka.. Znow do lekarza i ten dalej antybiotyk tylko inny i sytuacja taka miala miejsce 3 razy. Trafilam na sor mialam rzekomobloniaste zapalenie jelit od tych antybiotykow. Zmienilam lekarza który zrobil wymaz z antybiogramem i wyszło ze zarazilam sie szkarlatyna ale jako osoba dorosla w postaci anginy paciorkowcowej którą wywolal Streptococcus pyogenes. Dostalam znów antyybiotyk wzielam go tylko 3 dni dluzej nie dalam rady ale zabilam gada na zawsze. Po tym mam pamiątkę moje migdały sa duze i mocno takie grudkowate. Kazdy juz teraz zwraca uwage ze jestem po przebytych wielu anginach a gdyby pierwszym razem zrobili co trzeba moglabym nie miec tylu nieprzyjemności.
Także wracaj do lekarza i sie lecz. Gardlo nie powinno tak dlugo bolec i nawracac.

mój lekarz po zajrzeniu w gardło stwierdził, że to tylko zapalenie gardła... ale masz rację, w pon chyba ponownie zadzwonię i się umówię na wizytę, bo i mnie już to denerwuje.
Tylko zapalenie, tylko angina a wszystko pozniej przybiera inny obrot sprawy. Oczywiscie zycze Ci udanego wyjazdy ale po powrocie idz zbadaj i dolecz.

Dziewczyny szczególnie te po poronieniu albo po ciąży z komplikacjami powiedźcie mi proszę czy odrazu braliście L4 w nowej ciąży ? Zmieniam od września pracy i szczerze nie chciałabym odrazy uciec na L4 jeśli z ciążą było by ok i w miarę szybko się udało...
Dodam może, że to pracy przy komputerze w biurze nie żadna fizyczna [emoji6]

reklama
Dziewczyny szczególnie te po poronieniu albo po ciąży z komplikacjami powiedźcie mi proszę czy odrazu braliście L4 w nowej ciąży ? Zmieniam od września pracy i szczerze nie chciałabym odrazy uciec na L4 jeśli z ciążą było by ok i w miarę szybko się udało...
Dodam może, że to pracy przy komputerze w biurze nie żadna fizyczna [emoji6]
Ciezko mi sie postawic na Twoim miejscu, bo prace masz nowa.
A to bedzie taka praca, ze jak znikniesz to ktos przejmie Twoje obowiazki bez problemu czy zostawisz ich z nawalem roboty?

Ostatnia edycja:
Do góry