reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale sytuacja :D
Dzwoni do mnie nieznajomy numer i odbieram i "dzień dobry tu kurier dhl czy zastanę panią w domu?" ja zdziwiona bo wszystko co zamawiałam już dawno doszło...taka trochę zmieszana odpowiadam że jestem w domu. Po 2 minutach pod dom podjeżdża kurier i daje mi paczkę zaadresowaną faktycznie na moje dane. Wzięłam to i otwieram a tu bęc torebka [emoji14] i przypomniało mi się że ostatnio oglądałam na allegro i zostawiłam aukcję otwartą na laptopie i mąż chyba zrobił mi prezent [emoji14]
Zobacz załącznik 879412
A gdzie można spotkać takiego męża ? Tez chce [emoji16] co jak co ale mój to żeby mi zrobić niespodziankę to z tym ciężko [emoji6] ładna torebka

reklama
@KatiNails - ' z duperelami'? Daj spokój i jak Cię to intryguje to dzwoń. Albo na izbe przyjeć zadzwoń jak nie chcesz lekarzowi głowy zawracać bezpośrednio. Szkoda byłoby przegapić coś waźnego :) Miałam ostatnio kłucia w dole brzucha i pochwie no i szyjka skrócona. Majeczce też by się przydało jeszcze troche posiedzieć. Dawaj znać jak się masz :*

@KatiNails - ' z duperelami'? Daj spokój i jak Cię to intryguje to dzwoń. Albo na izbe przyjeć zadzwoń jak nie chcesz lekarzowi głowy zawracać bezpośrednio. Szkoda byłoby przegapić coś waźnego :) Miałam ostatnio kłucia w dole brzucha i pochwie no i szyjka skrócona. Majeczce też by się przydało jeszcze troche posiedzieć. Dawaj znać jak się masz :*
Ogólnie to ok. Oprócz tego że opuściły mnis siły totalnie. Za nic się jeszcze nie wzięłam na to przyjęcie urodzinowe. Damian powiedział żebym poczekała na Niego aż wróci z pracy i mi pomoże. Gdzie on zawsze od garow z daleka. Leżałabym i spałam. Skurczy nie czuje. Tzn o 2-3 na dzień bezbolesne po prostu napięcia brzucha. Cały czas mi się siku chce nie ważne czy dzień czy noc. Więcej czopa nie odeszło bo przy każdej wizycie sprawdzam na papierze. Te delikatne kłucia. A tak ogólnie to spoko. Nie czuję jeszcze jako takiego zaczynającego się porodu [emoji23]

Ogólnie to ok. Oprócz tego że opuściły mnis siły totalnie. Za nic się jeszcze nie wzięłam na to przyjęcie urodzinowe. Damian powiedział żebym poczekała na Niego aż wróci z pracy i mi pomoże. Gdzie on zawsze od garow z daleka. Leżałabym i spałam. Skurczy nie czuje. Tzn o 2-3 na dzień bezbolesne po prostu napięcia brzucha. Cały czas mi się siku chce nie ważne czy dzień czy noc. Więcej czopa nie odeszło bo przy każdej wizycie sprawdzam na papierze. Te delikatne kłucia. A tak ogólnie to spoko. Nie czuję jeszcze jako takiego zaczynającego się porodu [emoji23]
Ufff to dobrze że jeszcze nic sie nie rozkręca. Dbaj o to żeby się nie przemęczać, bądź posłuszną żoną i poczekaj na Damiana :*

Melduję się po wizycie. Maluszek 10 dni temu ważył 2194 gramy jakoś tak a dzisiaj 2507g. Także kamień z serca. Szyjka zgładzona. Lekarz i tak mówi że to hipotrofia bo brzuch odstaje o ponad 3 tygodnie i powiedział że mamy zacząć intensywnie wspołżyc od poniedziałku z mężem. Wody plodowe dzisiaj mają 9 jednostek a 10 dni temu było coś koło 6-7 więc też super. Ale przepływy i łożysko takie sobie dlatego mamy malego wyganiac z brzucha- narazie naturalnie. Ale do niedzieli mam jeszcze leżeć ze względu na szyjke i wtedy też są lepsze przepływy bo chodząc zabieram dziecku krew. We wtorek mam wizytę i wtedy też ginekolog może mi szyjke obruszy ręcznie jak nic się nie zacznie dziać po seksie. I jak to też nic nie da to raczej dostane skierowanie do szpitala na wywolanie.
Możesz jeszcze masować brzuszek. Ja tak sobie narobiłam ostatnio. Na sucho szczotką masowałam brzuszek i jak mnie skurcze wzięły to musiałam dokończyć pakowanie torby bo się wystraszyłam. Na szczęście po godzinie przeszło
Dobrą Mała ma wagę. Tzn nie jest taka bardzo maleńka jak na ten tydzień.
To lepiej działajcie sami niż jakby gin miałby Ci tam gmyrać.

reklama
Do góry