reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

♥️♥️♥️♥️ juz chce ja tu miec :)
Ładne kolorki ale bardzo grube te poduchy w tym ochraniaczu. Tak mi się wydaje czy dziecku nie będzie tam za ciasno i duszno? A przy noworodku to lepiej od strony naszego łóżka nie zakładać nic , żeby cały czas mieć podgląd na dzidzię. Jak obstawisz tak dookoła to żeby zobaczyć dziecko będziesz musiała wstać. A tak to z łóżka zobaczysz.☺

reklama
Ładne kolorki ale bardzo grube te poduchy w tym ochraniaczu. Tak mi się wydaje czy dziecku nie będzie tam za ciasno i duszno? A przy noworodku to lepiej od strony naszego łóżka nie zakładać nic , żeby cały czas mieć podgląd na dzidzię. Jak obstawisz tak dookoła to żeby zobaczyć dziecko będziesz musiała wstać. A tak to z łóżka zobaczysz.☺
Miałam dokładnie to samo wrażenie że bardzo grube te poduszki się wydają. Klaudia dawała z jednej strony tylko i chyba tak lepiej jak już koniecznie chcesz dać. Ja mam takie cieniutkie te ochraniacze i daje ale nie od mojej strony żeby właśnie widzieć.

Ciekawa jestem czy zdąży nam przyjść to łóżeczko i zdążymy kupić materac.

Jutro na 8 idę na ktg zobaczymy czy cokolwiek się zapisze :p

Też mam taką nadzieję ,że będę w grupie,co czują się nieźle :) ale coś mnie szarpało w pęcherzu po pierwszym cięciu zawsze w okolicach owulacji i przed miesiączką,więc obawiam się,że to zrościki...przed cesarką nigdy tego nie miałam.

Myślę,że wyjdziecie,bo jak długo w sumie już jesteście?i ile synek teraz waży?
W poniedziałek urodziłam, jeden dzień był na obserwacji bo 35+4, w piątek mieliśmy wyjść ale dostał żółtaczkę i od piątku godziny 10 do 18 dzisiaj lampy. Wage miał 3130, spadła do 2980 i dziś już ponad 3 z powrotem. Bilirubina 10.7 więc już Oki. Ale wiesz jak z lekarzami

Oj to by dopiero było :) z bliźniakami wszystko trzeba robić podwójnie razy dwa , jedno karmisz a drugie juz wyje ze głodne i dylemat , ktore najpierw podnieść ? To samo z kupa i wszystkim innym. Najpierw karmiłam poj i schodziło mi na to masa czasu a drugie dziecko az zanosiło sie płaczem , wiec potem na 2 ręce rownocześnie :-p
Ja zawsze tak mówię , że z jednym dzieckiem to każdy sobie poradzi a z bliźniakami to tylko nieliczni, wybrani dadzą radę więc już Odgórnie jest ustalone kto sobie z nimi poradzi . Taka moja teoria☺
Widocznie tam na górze ktoś wiedział , że poradzisz sobie z dwójką ☺

Tak patrzę na wasze łóżeczka i zastanawiam się czy tylko ja nie mam ubranego? [emoji16]
Moje stoi jeszcze na strychu zawalone różnymi gratami. Muszę je w tym tygodniu wymyć. Jak mąż już będzie na urlopie to podniesie poziom i ustawimy na miejscu, a ubierze się nawet jak już wrócimy ze szpitala, żeby się nie kurzyło ☺

W poniedziałek urodziłam, jeden dzień był na obserwacji bo 35+4, w piątek mieliśmy wyjść ale dostał żółtaczkę i od piątku godziny 10 do 18 dzisiaj lampy. Wage miał 3130, spadła do 2980 i dziś już ponad 3 z powrotem. Bilirubina 10.7 więc już Oki. Ale wiesz jak z lekarzami
Kochana waga przepiękna jak na ten tydzień !!u mnie w tym samym czasie 35 t.4 dzień 2200 G w moim szpitalu mówili , ze jak jest żółtaczka to dziecko zostaje 3 dni dłużej , czyli u was wypadałoby , ze juz 3 dni były naświetlania i jutro powinniście wyjsć :)

Nie są grube, na zdjęciu jakoś tak wyszly :)
Wiesz jedynie myslalam zeby z tej jednej steoby przełożyć i zostawić tylko jedną to wtedy bede miala lepszy podgląd:)

reklama
Brak słów na tych lekarzy .... Mi na przykład kazali w otwartym pampersie kłaść a wyczytałam, że lepiej zakrywac narządy i Mały miał Pampers rozpiety po bokach ale "sprzęt" przykryty

A dziękuję ja mega dobrze :) delikatnie szew z jednej strony czuje ale to z tej co wstaje więc pewnie naciągam. Brzuch fajnie powoli schodzi. Polog myślałam, że jest gorszy.

Dziękuję :) pomogło

Dziękuję pomogło.

Bilirubina spadła do 10.7 i wieczorem odłączyli lampy :)

Kochana jak masz możliwość to idź pobudzić na laktator. W poniedziałek urodziłam we wtorek podzialalam na laktatorze i herbatki do tego i w srode pierwsze kropelki odciagnelam. Mały nie umie zassac więc ściągam pokarm i karmie moim plus resztę mm

Ten sam problem mam :) ubiore chyba w body z krótkim rękawem na to kaftanik i pół śpiochy oraz czapkę i przykryje kocem lub pielucha.
Bo jest szansa, że jutro wyjdziemy

Brak komentarza na ich ubrania... Mi dały pajaca i pół klatki odkryte. Wiec dziś po lampach w swoje ciuchy ubrałam i nic nie mówili.

Dziewczyny jak mi w piątek wody odeszły to łóżeczko w garażu, materac zamówiony i pościel l, ochraniacz, przewijak. Mialam panikę ale wszystko mój ogarnął. Łóżeczko skręcił, materac doszedł i wywietrzyl. Pościel odebrał, więc jutro jak wyjdę tylko muszę ubrać :) na spokojnie ogarniemy. A mój w śpiworku chciałabym żeby narazie spał.

A dlaczego będziesz zgieta chodzić?
Ja na drugi dzień prosto jak strzała chodziłam, A dziś po 6 dniach bym biegać mogła :)
Super, że bilurbina spadła:) i super, że ty się dobrze czujesz.

Ja po cc długo do siebie dochodziłam i po pierwszym i po drugim nawet dłużej. 8-10dni chodziłam zgięta w pól i mooocno mnie bolało. Jeszcze później ze 2 tygodnie mocno bolało. Mimo, że karmiłam przez tydzień brałam ketonal na noc i paracetamol w dzień. Wstanie z łóżka, krzesła to był koszmar. Teraz też pewnie będzie długo bolało albo taka moja uroda albo mam niski próg bólu choć u dentysty mogę leczyć zęby bez znieczulenia i mnie nie boli.

Do góry