reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Może się oczyszczacz? Ja w tamtym tyg miałam 2 razy chęć na wymioty, a ogólnie wc to odwiedzam z 4 razy dziennie jeśli chodzi o nr 2 xd
Ja odkąd pamiętam chodzę na "dwójkę" co najmniej trzy razy dziennie. Miałam tylko przerwę jak brałam prenatal i żelazo. Ale wtedy ogólnie bardzo mnie zatkało i miałam wielkie problemy z wypróżnianiem i bólami brzucha. A teraz znów chodzę tak z 3-4 razy :p więc jak mój organizm będzie się oczyszczał przed porodem to chyba nie będę wychodziła z kibelka :p
Bylam wczoraj na sesji w lesie. Siostra mi robila fotki. Uswiadomilam sobie, ze wygladam jak walen i nie wiem czy chce takie zdjecia ;)
Poza tym rozmawialam z mama i mówiła, ze tylko jeden na trzy porody miala w terminie-mnie. Reszta przenoszona. Poza tym ani razu jej wody nie odeszly. Oby to nie byly geny :D
Hahaha, Kochana co Ty mówisz?! Ja też wyglądam jak waleń albo orka, ale na zdjęciach z sesji brzuszkowej nie jest tak źle. Powiedziałabym nawet, że wyglądam chudziej jak w rzeczywistości i co najważniejsze zdjęcia są przepiękne i będziemy mieli pamiątkę na całe życie :D
Dziewczynki, które jeszcze niw urodziły: już wszystkie nasze dzieci będą lewkami, a nie rakami [emoji16] No chyba, że ktoś czeka na pannę [emoji16][emoji16][emoji16]
Ja! Ja! Ja czekam na kawalera, który będzie panną :p Mój mąż dopiero 24 sierpnia ma egzamin na zakończenie kursu i dopiero 24 sierpnia po 19 mogę urodzić :p Wcześniej nie planuję :p Więc ja czekam na pannę :D
Tydzień z K, trochę odpoczniemy, pobędzie ze sobą, nacieszymy się jeszcze spokojem :D a w przyszłym tygodniu już maleństwo będzie ❤️

40 tydzień kończę w sobotę za te 4/5 dni i tak z trzy dni po terminie czyli gdzieś we wtorek mam się położyć i w piątek wywołają :)
Klaudia, wykorzystajcie ten tydzień najlepiej jak się da :) To Wasze ostatnie piękne chwile tylko we dwoje, już za tydzień Wasze życie ubogaci mała Istotka, która wprowadzi nowe pojęcie piękna w Wasze życie :D Cudownych chwil razem Kochana <3
No starsi...[emoji16]I przede wszystkim mój Chrzestny, to człowiek, który uważa że nic nie jest mu potrzebne i jest strasznie skąpy[emoji16]np. Ma auto i trzyma je w garażu, żeby go nie zniszczyć... jeździ nim tylko, "jak trzeba". Poleruje to ci tydzień [emoji23] nikt poza nim nie może go używać[emoji16] choćby się paliło i waliło[emoji16]
Więc sesja spodobałaby się cioci na pewno[emoji16]A ona biedna potem by wysłuchiwała[emoji23]
Mój Tato jest trochę podobny do Twojego chrzestnego i też uważa, że nic mu nie trzeba :p kiedyś cieszył się najbardziej z czekoladek, a teraz to już i to mu nie potrzebne, bo ma "brzucha". Więc w tym roku na 60 urodziny Rodziców (mają dzień po sobie urodziny) kupiliśmy im pobyt w hotelu carskim w Białowieży i oboje bardzo się ucieszyli. A na 40 rocznicę ślubu (za 2 lata) planujemy ich wysłać na jakąś zawalistą wycieczkę na tydzień lub dwa :) Zawsze to oni Nam fundowali wakacje za dzieciaka, więc teraz się im odwdzięczamy jak możemy, bo akurat podróże to lubi i Mama i Tata :D
To powiem wam ze np my dziś mamy rocznicę 7 lat jak się znamy i mowie rano do męża: To jak to uczcimy? :)
A On: Może minutą ciszy? :D hahahaha
Tak mnie rozbawił, że nie mogłam się uspokoić hahah
Hahaha, mój ma identyczne poczucie humoru <3 albo mógłby jeszcze powiedzieć, że zapalimy znicza z tej okazji :p Nie mniej najlepsze życzenia dla Was i jeszcze 77 lat razem :*

@miloscwczasachpopkultury ja dziś na 17:30 idę na wizytę do gina prywatnie, a jutro rano na nfz. Mam nadzieję dostać dziś zdjęcie buźki Maluszka w 3d i dać Mężowi w prezencie, bo wiem że bardzo chciał mieć taką pamiątkę, a jakoś się Młody cały czas zakrywał do tej pory :(

U nas dziś jest tak gorąco, że siedzę w domu w samym staniku i majtach i płynę jakbym wytapiała smalec z siebie :p I cierpię dziś na ból bioder po nocy. Nie dam rady już spać na plecach zbyt długo i tylko śpię na boczkach i nie wiem czy to od tego czy jest inna przyczyna tych bóli.. I zauważyłam ostatnio takie kilkosekundowe bóle w krzyżu. Że łapie mnie taki ból jak po upadku na dupę i po 2-3s puszcza. Mam nadzieję, że to nie oznaka zbliżającego się porodu :p
W weekend byliśmy z Mężem i ze szwagrem nad jeziorem i trochę odpoczęliśmy. Kolejny taki wypad albo zrobimy jeszcze za tydzień albo dopiero za rok :p
Dobrego dnia i powodzenia na wizytach :)

@KatiNails ale warto spróbować chyba? Teraz rynek mieszkaniowy naprawdę jest na topie[emoji4]

@klaudiaa975 to dobrze, pobędziesz z Kamilem trochę [emoji16] A tydzień zieci, zanim się zorientujesz[emoji16]
Warto jeśli zgodzi się na nasze warunki co do comiesięcznej kasy. Bo za coś żyć trzeba a samo mieszkanie 2 tys nam wychodzi

Pobrania z pochwy w ogóle nie poczułam. To z odbytu mnie zaskoczyło ale nie było jakieś bolesne czy coś. Po prostu lekarka zapomniała mnie uprzedzić bo się zagadałyśmy i podskoczyłam trochę :D

reklama
Ho ho tak zastanówcie sie grubo , z tego co piszesz wielka odpowiedzialność . Czyli ten pan jest tylko albo az inwestorem a cały biznes ma mu rozkręcić Twoj maź ? Jesli sie na to zdecydujecie to pomyślcie nad bardzo dobrym wynagrodzeniem i moze zaproponujcie panu udziały w firmie . Ja i moj maź mamy wiele doświadczenia w pracach na rożnych stanowiskach i to co moge podpowiedzieć , jesli zakres obowiązków i odpowiedzialność maja byc tak duze na 1 osobie to i wypłata musi wam rekompensowac te niedogodności i raczej zawalczylabym o normalna umowę o prace , przy własnej działalności nie bedzie wam sie należało nic i z dnia na dzień moze podziękować za współprace . Dobrze to wszystko przemyślcie . Ostatnio do mojego męża tez zgłosił sie jakis Szwed zeby moj maź mu projekt nowy rozkręcił w zamian za udziały w tym projekcie , No ale sorry to jednak za mało jak ma sie rodzine 5 osobowa i każdy start up to ogrom morderczej pracy !!! Musisz komus rozkręcić cały biznes , najgorsza robota , moze jakby był Piotr singlem to interesująca propozycja , bo jak ma sie udziały a projekt wypali to tylko potem spijasz śmietankę , No ale rozkręcać to my możemy sobie interesy a nie komus :))
Gość nie ma czasu się Tim zajmować bo to adwokat który ma trzy kancelariw i jeździ po całej pl. I potrzebuje zaufanego człowieka który zajmie się interesem. Bo on nie miał co z kasą robić to zaczął tak inwestować. Damiam chwilę u niego już dorabia i wydaje się na prawdę spoko. Damian będzie miał dostęp do jego firmowego konta itp więc też znaczy że Damianowi ufa. Tylko wszystko kwestia finansów

Do góry