reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Synek wczoraj super zareagował na dzidzię , złapał ją za rączkę , dał buzi pomasowal, mnie w rękę pocalawal przytulał się do brzucha :p przez pół dnia mówił że kocha mamę dzidzię i tatę , podawał pampersy , jak karmiłam na lezaco kładł się obok i obserwował . Mała w nocy budziła się 4 razy zjadła i dalej spała . Wczoraj jak wróciłam to ogarnęłam trochę dom i zrobiłam pranie , dzisiaj będę już odpoczywać ile sie da w miarę możliwości . W środę idziemy na kontrolę do pediatry .A jak skończy 2 msc to do ortopedy . I pupke prxemywam gazikami zmoczonymi w wodzie zamiast chusteczek , chusteczki będą tylko na wyjazdy albo jak już będzie taka wieksza co najmniej z 6 msc . Rana krocza prawie wcale nie boli , także jakiś plus bo tamtym razem było dużo gorzej , szwy mam rozpuszczalne :) i teraz muszę dużo pić wody 2-3 l na dzień bo to podstawa przy karmieniu żeby dużo pić jeśli chce się mieć wystarczająco pokarmu .
A to mój brzuszek 4 dni po porodzie :DZobacz załącznik 880559

Jeju, jak super :) tak się cieszę, ze już w domku jesteście i synek tak super przyjął wszystko, mega :) i Ty ile siły masz po porodzie i samopoczucie widze ekstra mimo na pewno zmęczenia i dużych emocji [emoji5] ekstra, a figura jak modelka [emoji56][emoji87][emoji736][emoji173]️

Odpoczywajcie i dodawaj nam czasem zdjęcia maleństwa, bo jest cudna [emoji5][emoji86]

reklama
@oliwiapatrycja - super że synek tak ładnie zareagował i że rana nie boli tak bardzo :*
W życiu bym nie powiedziała że dopiero co urodziłaś! Gdzie brzuch??

No właśnie [emoji847][emoji86] miejmy nadzieje, ze u nas tez tak będzie. Ja na to licze, bo biodra pupa i piersi mogą zostać jak najbardziej heh, ale mi i tak te +17 kg poszło w brzuch prawie wsio to tez licze na taka metamorfozę po porodzie tak tydzień-dwa i jak się karmi piersią to macica się obkurcza i tez wtedy spadają kg w dół podobno. Ale najważniejsze zdrowie i dobre samopoczucie. Ja szczerze to przed ciąża miałam 45 kg, także po ciąży mogłabym mieć z 52 i czułabym się lepiej i kobieco :) a teraz mam 62 kg wiec czuje ze może te 10 kg spokojnie zejść po urodzeniu małej od razu skoro wody płodowe, łożysko, mała z 3 kg itd

Ja też sama sobie pobrałam. Filozofii w tym nie ma[emoji5] w poprzedniej ciąży też sama sobie pobierałam. Wtedy wyszedł dodatni. Tym razem ujemny. Gin pokazał jak głęboko włożyć, pogmyrać i już [emoji5] ja tylko z pochwy miałam zlecone.

Dokładnie :) to samo mój lekarz do mnie. A ta baba niemiła z laboratorium tylko kłody podrzucała specjalnie i miała jakieś „ale”, ze jak to tak sama sobie pobrałam itd. Głupie pindy xd

No właśnie [emoji847][emoji86] miejmy nadzieje, ze u nas tez tak będzie. Ja na to licze, bo biodra pupa i piersi mogą zostać jak najbardziej heh, ale mi i tak te +17 kg poszło w brzuch prawie wsio to tez licze na taka metamorfozę po porodzie tak tydzień-dwa i jak się karmi piersią to macica się obkurcza i tez wtedy spadają kg w dół podobno. Ale najważniejsze zdrowie i dobre samopoczucie. Ja szczerze to przed ciąża miałam 45 kg, także po ciąży mogłabym mieć z 52 i czułabym się lepiej i kobieco :) a teraz mam 62 kg wiec czuje ze może te 10 kg spokojnie zejść po urodzeniu małej od razu skoro wody płodowe, łożysko, mała z 3 kg itd
Mi tylko brzuch i cycki +7kg.
Jak po Aleksie mi 10 kg zostało, tak mam nadzieję że po Majce nic [emoji23]

Powodzenia[emoji5]
Ja mam za 2 tygodnie akurat w rocznicę ślubu ostatnią wizytę [emoji5]

Dziękuje [emoji5] licze na jakieś wieści typu „ ojezuuuu ale Pani ma już rozwarcie na 2 palce, szybko do szpitala kładziemy” hahahha ja to mam marzenia, za dużo Inernetu xd

O, to może dzidzia zrobi niespodziankę [emoji56][emoji28][emoji16]

reklama
Jest mi slabo.. mdlosci mam nadal.. i odbija mi sie rzygami.. :/

Biedna :( to ja w takim razie nie narzekam, bo mnie ani nic nie boli ani nie ciągnie itd..

Nawet teraz miałam siły po prysznicu i myciu włosów żeby ściągnąć pościel, wrzucic do prania, umyć naczynia i zaraz zjem w końcu jakieś śniadanie o 13 xd

Może to już tuż tuż, trzymam kciuki żeby tak było ;(

Do góry