reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny,

dowiedziałam się, że po punkcji mam brać lek utrogestan (mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy) czy wiecie może ile on kosztuje ? bo nie mogę znaleźć cen w naszych aptekach.

Kosztuje ok 30 zł i nie jest dostępny w polskich aptekach, ale receptę spokojnie zrealizujesz np w Czechach:)

reklama
Kosztuje ok 30 zł i nie jest dostępny w polskich aptekach, ale receptę spokojnie zrealizujesz np w Czechach:)
właśnie jestem w czeskiej klinice. Pani mi powiedziała że koszt leków to 400 zł ( w tym jest też Ovitrelle) ale to lekarz mi mówił że u nich kosztuje jakieś 30 zł więc reszta to byłby ten lek.
Jeżeli 30 zł to dużo tego bym dostała.

Dokladnie, ja generalnie mam bardzo nie po drodze z obecna opcja rzadzaca, od strony wszystkich pogladow, podejscia do kobiet, do zycia, do srodowiska naturalnego, aktualnej pozycji kk w panstwie, wsparcia ruchow rasistowskich typu ONR, mam total lewicowe poglady, ale za to ze w imie swoich popieprzonych ideologii zabrali dofinansowanie do procedury medycznej jaka jest ivf, totalnie nie szanuje tych ludzi i kazdego dnia mam myslawe czy dobrze robimy budujac dom w Polsce [emoji58] taka prawda, ze oni maja spoleczenstwo w glebokim powazaniu, zabrali np kase z ivf zeby miec na kielbase wyborcza jaka jest 500+, kupili sobie glosy, daja tym ktorym sie nie chce pracowac, a nie ludziom realnie potrzebujacym.. ehh temat rzeka.. a temu wszystkiemu przyklaskuje pewien brzuchaty jegomosc w toruniu i reszta czarnej bandy [emoji34] ehh szkoda nerwow

Jezu dziewczynki ile napisałyście 350 stron!!!! Pewnie zaleje trochę wpisów jak coś ciekawego zobaczę i będę chciała skomentować ;))) też jestem anty rządowi obecnemu i śmieje się z ich prawicowości. Takich socjalistów i robin hoodow dawno nie było. ;)))

Iskierko, a wiesz moze ktore dokladnie orzechy zawieraja magnez? Sorki za glupie pytanie, ale ostatnio moja tolerancja na leki mocno sie obnizyla i mdli mnie na sama mysl o dolozeniu kolejnych tabletek, czeko tez raczej nie przyjme bo odrzucilo mnie od slodkiego, natomiast staram sie jesc przynajmniej co drugi dzien po kilka orzechow do sniadania. Ale glownie nerkowce i migdaly, bo te akurat mam w domu. M bedzie dzis albo jutro na zakupach to bym mu wrzucila w liste jakies ktore doradzisz [emoji4]

Na szybko znalazłam zawartość magnezu w 100g:
-pestki dyni 540mg
-otręby pszenne 490mg
-migdały 296mg
-kasza gryczana 218mg
-orzechy laskowe 140mg
-banany 33mg

Możesz też wcinać włoskie, nerkowca, brazylijskie, słonecznik, ryby. Wody mineralne z magnezem (ja bardzo lubię Magnesię, ma 170mg/l).
Kawa, czarna herbata wypłukują magnez z organizmu.

Kochana idę z kobicina bo widocznie mój język jedt słaby medycznie . Ufam tylko dla Pasnika i mysle ze doszukali się czegos po przewertowaniu badan od cudotwórcy a teraz chcą pokazać jakby oni ą ę No nic czekam wtorku a encorton wezmę jeśli Pasnik nir odpisze może uda się wywalczyć ten transfer jeszcze teraz
I nam jeszcze ufasz:)

reklama
Do góry