reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy to normalne, że do dziś tj 15t2d nie przytyłam nawet 0.5 kg???

Jak zdrowo się odżywiasz + np miałaś zwrotki w I trymestsze to możliwe:) Ja do 20tc miałam +3 a słodycze pochłaniałam hurtowo i ani jednego pawia. Za to potem tempo jest zawrotne:ninja2:. Jak Bejbik dobrze przyrasta i wód jest wystarczająco i Ty się dobrze czujesz to myślę, że nie masz się czym martwić:)

dzoasia... ja w czerwcu też szłam krótkim protokołem u dr G ale mialam tylko dwie komórki które zamroziłam teraz idę długim. .. dzisiaj byłam u dr Gajewskiej i powiem szczerze ze bardzo mi ona odpowiada. zastanawiam się czy u niej nie zostać. ona proponuję mi menopur i Gonal...ale narazie mam jakąś torbiel. A za twoje komórki trzymam kciuki.
Powiem ci ze mi tez bardzo ona podeszla bo z charaktetu jest pofobna do mohej ingi z krk;) nastepna wizyta na pewno u niej bo G tak czy inaczej jeszcze nie bedzie. to moze cie gdzies widzialam na korytarzu :D
Ja wlasnie na gonalu i menopurze taki kijowy rezultat mam. Jesli bede miec nastepny to chce tez jednak dlugi i te same leki co za pierwszym razem w innej klinice.[/QUOTE]
Nie bedzie nastepnego razu no chyba ze bedziesz chciala 4 dziecko✊✊✊❤❤❤

No właśnie nie wiem i nie rozumiem co się dzieje. Do in vitro podeszłam z marszu i niewiele wiem. Jednak 20 pęcherzyków to jest za dużo a do tego są małe i nie rosną jak należy. Co do zapładniania to mam powyzej 35 lat i mogą zapłodnić mi wszystko co pobiorą. Nie spodziewałam się takich cyrków, moje AMH wynosi 2,3 więc nie wskazuje na jakiś problem z większa ilością jajek przy stymulacji. Co do lekarza to niestety dziś wszystko w pośpiechu i w zastępstwie. Mimo wszystko to doświadczony lekarz. No nic wizyta następna w poniedziałek jeszcze u innego byle to jakoś przetrwać.

Nie martw się, wzrost jajek na końcówce przyspiesza:)

Lipa jak nie wiem. Jest tylko 3. Reszta byla pusciusienka. Przynajmniej nie mam dylematu czy robic transfer czy nie bo tak czy srak odroczony ze wzgledu na plyn w macicy.
@Kurcia wez zaskocz i daj nadzieje...

Nie pozwalam tak myśleć!!! jaka lipa - jak Boga kocham -jak kopnę w te zgrabne dupsko!!!AŻ trzy!!! będą z tego piękne ciąże!!!!

Dziewczyny chciałam się przywitać i napisać kilka słów o mojej sytuacji. Jestem w trakcie stymulacji, dziś 9 dzień menopuru (200 jednostek) oraz Gonapeptyl Daily to już chyba 22 dzień. Podglądanie pęcherzyków w 7 dc stymulacji (13 po około 8-10 mm) i 9 dc stymulacji (około 20 sztuk po około 11-12 mm). Dziś dawka leku została utrzymana, boję się że za dużo tych pęcherzyków i za wolno rosną. Lekarz na moje obawy stwierdził, że lepiej tak niż za mało, tylko jajka słabo rosną, kazał napić się wina. Hormony z 7 dnia - E2 - 340, z 9 dnia - 1091. Proszę napiszcie mi jak to wygląda z waszej perspektywy. To moje pierwsze podejście jestem zielona w temacie.
Pęcherzyki rosną 1-2mm na dobę. A mogły być też niedokładnie zmierzone, bo to są pomiary orientacyjne. Lepiej że wolno rosną niż za szybko, bo mogły by być puste.

reklama
Do góry