Kaamilaaa
Fanka BB :)
No niewiele [emoji4]Ja 97.To niewiele starsza jesteś.
![]()
Ale ja to sie czasami czuję jakbym miala z 40[emoji23]tu zaboli tam strzyka [emoji23][emoji23] nie czuje sie na te 22[emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
No niewiele [emoji4]Ja 97.To niewiele starsza jesteś.
![]()
Oj ja mam to samo.No niewiele [emoji4]
Ale ja to sie czasami czuję jakbym miala z 40[emoji23]tu zaboli tam strzyka [emoji23][emoji23] nie czuje sie na te 22[emoji23]
No nie ukrywajmy, ale my za to płacimy :/
Mąż ma bardzo dobry wynik badania. Morfologia jest niesamowicie wysoka, w życiu się z taką nie spotkałam.[/QUOTE
Czyli problem jest u mnie :/
W 4 dniu cyklu. Możliwe ze hormon ciazowy mógłby podwyższać ?A u Ciebie niestety choroba autoimmunologiczna tarczycy - najpewniej Hashimoto. W którym dniu cyklu robiłaś to badanie ?
2 lata temu wyniki były w normie a teraz.. przerażona jestem@IrenaX na tyle, co czytałam o wynikach nasienia to te są super. Także tylko się cieszyć
Co do Twoich wyników to tak jak pisze Ania jest duże prawdopodobieństwo hashimoto. Powinnaś pójść do endokrynologa, zrobić resztę badań tarczycowych i USG tarczycy. Jeśli to Cię w jakiś sposób pocieszy, to ja miałam jakiś rok temu Anty TPO powyżej 2 tys, a anty TG powyzej 500teraz dzięki leczeniu, odpowiedniej suplementacji i diecie udało mi się trochę wyciszyć ten proces autoimmunologiczny i ostatnie anty TPO miałam 160 i mega cieszyłam się z tego wyniku
także Twoje nie są takie tragiczne, ale działać w tej kwestii na pewno trzeba i nie zostawiać tego. I uszy do góry
będzie dobrze
![]()
Jest tsh tez@IrenaX wyniki nasienia wydają się super. Natomiast z Twoimi przeszłabym się koniecznie, czym prędzej do endokrynologa. Faktycznie coś z tarczyca nie tak. TSH nie zrobiłaś?
Duże prawdopodobieństwo,że to właśnie był problem Twoich długich starań. Hashimoto utrudnia zajście w ciążę. Tak jak dziewczyny piszą, dieta przede wszystkim, do tego leki i będzie dobrzenie Ty jedyna, pamiętaj...
Ciąża mogła U Ciebie uaktywnić przeciwciała tarczycowe. Jak teraz byłam w ciąży z Mają to mojej mamie wyszły. I endokrynolog kazała mi też robić. Nastraszyla moja mamę że dla ciąży mogą być złe skutki i właśnie w ciazy lubią się uaktywnić te przeciwciała. I trzeba to sprawdzić bo uwarunkowania do tych przeciwciał lubią być genetycznie dziedziczone. Całe szczęście u mnie wyszło wszystko ok. Ale co moja mama się nastresowała przez to to głowa mała.Jest tsh tez
U mojej siostry tez wyszło właśnie jakieś 2 lata temu, a tez nigdy nie miała i ja nie miałam problemu z tym :/ masakraCiąża mogła U Ciebie uaktywnić przeciwciała tarczycowe. Jak teraz byłam w ciąży z Mają to mojej mamie wyszły. I endokrynolog kazała mi też robić. Nastraszyla moja mamę że dla ciąży mogą być złe skutki i właśnie w ciazy lubią się uaktywnić te przeciwciała. I trzeba to sprawdzić bo uwarunkowania do tych przeciwciał lubią być genetycznie dziedziczone. Całe szczęście u mnie wyszło wszystko ok. Ale co moja mama się nastresowała przez to to głowa mała.
No i Maja kiedyś kiedyś jak będzie chciała zostać mama to też będzie musiała to u siebie sprawdzić. Bo ma to moja mama i siostra. Ja całe szczęście nie. Ale jest ryzyko że młoda mimo wszystko może mieć