reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja porodu źle " bolowo" nie wspominam ....
Mowiłam brzydko bardzo brzydko ....
Kiedyś pekła mi torbiel do szpitala jechałam w piżamie na czworaka .... zdecydowanie bardziej bolało.
Ja porodu sn nie lubie i juz :)poprostu sie go boje ! !! Pracowałam w miejscu z dziećmi gdzie cc zrobili za późno i poprostu mam paralizujacy strach .....
Marcelina ułazyla sie źle patrzac w podloge albo sufit ha ha ha Qurwa ale mam skleroze :laugh2:( ponoc najgorsze ulozenie )
Czułam takie trzaskanie miednicy jak schodziła w dół - niezbyt przyjemne uczucie:laugh2: ale gorsze bylo to jak ja pepowina wciagneła w gore i mówisz jak to Qurwa jeszcze raz to samo przecież już widziała głowke.A ta sie bawi w chowanego :)
Marcela byla ulozona tak samo jak Lilka (patrzac na sufit) i tez uciekala w gore jak Lilka. Ryzyko zakleszczenia jest wtedy podobno bardzo duze i stad cc u nas.
A wynalazcy zzo to powinni pomniki i nobla dac! [emoji5] Kocham czlowieka choc nawet nazwiska nie znam [emoji38]

reklama
Marcela byla ulozona tak samo jak Lilka (patrzac na sufit) i tez uciekala w gore jak Lilka. Ryzyko zakleszczenia jest wtedy podobno bardzo duze i stad cc u nas.
A wynalazcy zzo to powinni pomniki i nobla dac! [emoji5] Kocham czlowieka choc nawet nazwiska nie znam [emoji38]
U mnie cc z powodu podduszenia ( obkrecona 2x pepowiną wokół szui) i zaniku tetna no ale cala reszta tez przemawiała za Cc .U mnie niestety Cc bylo ba gwałt i nie bylo przy nas taty :( i ja musiałam dostać jeszcze spiocha w zyle bo czułam cięcie a nie bylo czasu czekac .Ale pozszywali i zawiezli z ta cała aparatura i mogłam kangurowac ( zabrałam tacie)

Wiesz, to też mój pierwszy poród, więc wiem tyle ile przeczytałam, usłyszałam, albo wywnioskowałam haha :-D zewnątrzoponowego też nie chce pod żadnym pozorem, bo igła w kręgosłup przeraża mnie bardziej niż 10 godz straszliwego bólu :p a po drugie wtedy podobno nie czujesz tych skurczy i jesteś skazana na położna, gdyż sama nie wiesz co się dzieje w Twoim ciele. Leków zmieniających świadomość tez nie :p jestem bardzo wrażliwa na nie i obawiam się swojego zachowania po nich :-D

Chyba że masz FB to wtedy na bieżąco możemy coś omówić, a nie robić spam dziewczynom.
Skurczy nie czujesz ale wychodza na ktg, za to parte czujesz tak ze wyjesz do ksiazyca z bólu. Ja dzieki temu znieczuleniu, mialam pare godzin czasu zeby zebrac sily na porod i nie zwijalam sie z bolu pol nocy.Najlepsza decyzja jaka moglam podjac:)

reklama
Do góry