reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja smaruje się oliwka jak pamiętam..i tak mam rozstępy po pierwszych ciazach mimo super balsamów ...a w D..z tym [emoji6][emoji23][emoji23]

P.sNie wyrabiam już na dwa wątki [emoji55]
:D Ja mam rozstępy nawet bez ciąży. :D Obstawiam, że żadna oliwka nie pomoże, skoro mam tendencję.

Co do pisania na dwa wątki - nie dziwię się. Sama śledzę styczeń i luty, bo tak mi wychodzi z OM i USG i dlatego nie prosiłam o dopisanie do zamkniętego, bo 3go wątku już bym nie ogarnęła. :)

reklama
Ja dzis raczylam sie Lechem 0,0%, ale lubie tez Heinekena z uwagi na piwny smak [emoji4] Ogladalam z mezem "Kobiete sukcesu". On nie byl zadowolony, bo to babskie kino, ale przemeczyl sie, a ja sie zrelaksowalam.
Jesli chodzi o balsamy to ja jestem jednym wielkim smarowidlem [emoji38] Mam sucha skore i nie lubie tego. Ciagle cos w siebie wklepuje.
A tak w ogole to mialam trzymac rygor i nie szalec z jedzeniem, by waga szybko nie rosla a bylam dzis dwa razy na lodach. Zafundowalam sobie solidne porcje. Musze naprawde przystopowac.

Jeszcze tylko tydzien i polowkowe [emoji847] Juz odliczam dni.

Ja zauważyłam że po kąpieli zaczyna mnie swędzieć brzuch [emoji57]
Ja w pierwszej ciąży miałam wysypkę i na rękach i na nogach, byłam z tym u dermatologa i moja pani dr powiedziała, że niestety w ciąży swędzenie i wysypki występują, dała mi jakąś delikatną maść, bo tylko taką mogła. Wysypka zniknęła jak ręką odioł dopiero 2 dni po porodzie [emoji21]

Fajnie, ze wam juz tak brzuszki rosną. Czy ten wzrost jest rownomierny czy nagle wywala? U mnie 16+3 i rano mam calkiem nieciążowy brzuch. Czuję większą macicę i dziecko, ale nie wystaje poza linię piersi nawet wieczorem.

@Camila29love to swędzenie może być głównie od wysuszenia. Mnie swędziała skóra, gdy użyłam nieswojego żelu na wyjeździe. :)

Chce Wam się codziennie smarować? Mnie nie za bardzo. ;D Będę później płakała.
Ja mam wrażenie, że mi brzóch urósł do tego momentu jak mam i stanął [emoji14] nawet moja mama co nie widzi mnie codziennie mówi ostatnio, że myślała, że wejde z wiekszym brzuszkiem, a tu nie ma różnicy. Ale dzidzia rośnie to się nie martwie.
Mi się zdecydowanie nie chce codziennie smarować, tylko nogi, a brzuch i piersi to jak mi się przypomi. W ogóle ja mam rozstępy na udach przy kolanach[emoji23] nie mam pojecia czemu w takim miejscu.. [emoji23]

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty

20.08:
@MojrAnka połówkowe,
@paulenka91 połówkowe,
@Dariana wizyta,
@Ilona80 wizyta,
@eulalia83 wizyta,
@Inka91 wizyta
@alla31 wizyta

21.08 - @eulalia83 połówkowe, @asiaxkk wizyta, @Michalina2018 połówkowe
22.08 - @Talka92 wizyta, @Asia92 wizyta, @alla31 wizyta, @Wk007 połówkowe
23.08 - @Misza95 połówkowe + URODZINY [emoji512] @Kokoszka356 połówkowe, @Anga79 połówkowe, @Moni2791wizyta, @Cleopatra_83 wizyta
24.08 - @Ilona80 połówkowe, @Justyna16235 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe, @reqiem wizyta, @Monika11118 wizyta, @Veronika_k połówkowe, @Kuskus połówkowe, @Margot86 prenatalne, @sweetdream09[/USER] połówkowe, @Lilli1234 połówkowe
28.08 - @Asia92 połówkowe, @AniaWaa połówkowe, @marzenka1810 połówkowe, @justys0702 wizyta
29.08 - @Talka92 połówkowe + URODZINY! [emoji512], @asiaxkk połówkowe, @olakaczmarek7 wizyta
30.08 - @Asiula86 wizyta, @perell wizyta, @Lilli1234 wizyta, @sweetdream09 wizyta, @Moni2791 połówkowe, @kasia.87 połówkowe
31.08 - @Camilla29love wizyta
03.09 - @Tasza wizyta, @martag86 wizyta, @justys0702 połówkowe
04.09 - @bojąca połówkowe, @Linoone połówkowe, @Malwina1985 wizyta
06.09 - @kropka4x4 wizyta
07.09 - @arielka94 wizyta
10.09 - @Margot86 wizyta
11.09 - @bojąca wizyta, @Kuskus wizyta, @Kicia_83 połówkowe
12.09 - @Cleopatra_83 połówkowe
13.09 - @Malwina1985 połówkowe, @arielka94 połówkowe, @violetta.sc połówkowe, @Justi31 połówkowe, @Olusiaczek19 wizyta
14.09 - @madzialeenka84 połówkowe
17.09 - @violetta.sc połówkowe
18.09 - @madzialeenka84 wizyta
19.09 - @Tasza połówkowe, @Justyna16235 wizyta
20.09 - @Asiula86 połówkowe, @Kicia_83 wizyta
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki. Jakby było trzeba coś dopisać/zmienić to prosze o info [emoji4]

Ulala dzisiaj znowu dużo wizyt, super, znowu dużo dobrych wieści i mam nadzieje w końcu na jakieś fotki . Trzymamy kciuki i czekamy na info.
I od nowa Polska Ludowa, poniedziałek. Miłego rozpoczęcia tygodnia! [emoji173][emoji171][emoji169][emoji170][emoji172][emoji173]

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Jak dla mnie najlepszy jest żywiec 0%, jakoś nie przepadam za smakowymi. Jednak nie piłam jeszcze grejpfrutowego to może się skuszę.

Ja tam się nie smaruję, w czwartej ciąży nie ma już co :p W pierwszej mi się straszne rozstępy na brzuchu i piersiach porobiły, a też się smarowałam nie wiadomo czym.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Jak dla mnie najlepszy jest żywiec 0%, jakoś nie przepadam za smakowymi. Jednak nie piłam jeszcze grejpfrutowego to może się skuszę.

Ja tam się nie smaruję, w czwartej ciąży nie ma już co [emoji14] W pierwszej mi się straszne rozstępy na brzuchu i piersiach porobiły, a też się smarowałam nie wiadomo czym.
Noo serio nie ma reguły. Moja bratowa po trójce dzieci ponad 4kg nie ma pół rozstępu, a przyjaciółka po jednym maleńkim dzieciątku i smarowała drogimi kremami i rozstęp na rozstępie. Ale mówi, że to poszło nagle. Gdzieś w 8 miesiącu jak zaczeła tyć i rosnać to rozstępy w oczach się robiły, nawet najdroższy krem by nie pomógł. Dlatego ja się nawet nie przejmuje. Mam ten olejek z rosmana, jak mi sie przypomni to smaruje, ale jak będą rozstepy to trudno, bede musiała je pokochać [emoji16]

Dzień Dobry ,dziś też mam wizytę tylko że na NFZ i bez USG więc już nie dopisywałam, bo prywatnie mam w środę z USG [emoji6] także mam tydzień wizytowy . Dziś z rana się zwazylam żeby no doznać szoku na wadze u położnej i niestety już + 5 kg [emoji58] słabo ..pociesza mnie to że wciąż wykorzystuje swoją rezerwę bo przed ciążą schudłam prawie 10..
Nie jem słodyczy, nie słodzę , a i tak tyje ..i co zrobić [emoji31]

reklama
Noo serio nie ma reguły. Moja bratowa po trójce dzieci ponad 4kg nie ma pół rozstępu, a przyjaciółka po jednym maleńkim dzieciątku i smarowała drogimi kremami i rozstęp na rozstępie. Ale mówi, że to poszło nagle. Gdzieś w 8 miesiącu jak zaczeła tyć i rosnać to rozstępy w oczach się robiły, nawet najdroższy krem by nie pomógł. Dlatego ja się nawet nie przejmuje. Mam ten olejek z rosmana, jak mi sie przypomni to smaruje, ale jak będą rozstepy to trudno, bede musiała je pokochać [emoji16]

Ja też mam dzieci po 4 kg :p Teraz miałam najmniejsze 3650g :) A rodzę po ok. 4,5h. Też mi w ok. 8 miesiącu zaczęły wychodzić i już ich nie mogłam powstrzymać :p
Nie ma co się przejmować, mój mąż kocha moje rozstępy i nazywa mnie tygrysem :p

W tabelce napisałaś mi, że mam termin na 21, a ma na 12 :)

Dzień Dobry ,dziś też mam wizytę tylko że na NFZ i bez USG więc już nie dopisywałam, bo prywatnie mam w środę z USG [emoji6] także mam tydzień wizytowy . Dziś z rana się zwazylam żeby no doznać szoku na wadze u położnej i niestety już + 5 kg [emoji58] słabo ..pociesza mnie to że wciąż wykorzystuje swoją rezerwę bo przed ciążą schudłam prawie 10..
Nie jem słodyczy, nie słodzę , a i tak tyje ..i co zrobić [emoji31]
Mam tak samo :/ W każdej ciąży sporadycznie zjem coś słodkiego, a tyje. Trzymam kciuki za wizytę :)

Do góry