reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

@annemarie imponująca wiedzą! A orientujesz się może, czy w innej formie niż wlewy domaciczne można go przyjąć? Bo do takiego wlewu musieliby mnie uśpić...
Ja go mam w zastrzykach podskornych, wlewow nigdy nie robilam, bo to podobno dziala na nad aktywnosc macicy po transferze. Ja biore relanium i jestesmy obydwie niezywe, i ja i moja macica:)

reklama
Ja go mam w zastrzykach podskornych, wlewow nigdy nie robilam, bo to podobno dziala na nad aktywnosc macicy po transferze. Ja biore relanium i jestesmy obydwie niezywe, i ja i moja macica:)
Ojej, no to by była super wiadomość! Hmm, moja lekarz mnie nie powiedziała o tej opcji... No nic, dopytam przy następnej próbie. Dzięki za info ☺️

Ojej, no to by była super wiadomość! Hmm, moja lekarz mnie nie powiedziała o tej opcji... No nic, dopytam przy następnej próbie. Dzięki za info ☺️
Bo podejrzewam ze jej o wyciszenie macicy bardziej chodzi niz kwestie immuno, ale jest i polski odpowiednik i francuski tylko cholernie to drogie , ale co tu jest tanie oprocz wacikow po zastrzykach:p

Na te znienawidzone przez nas KIR geny. Zeby doszlo do implantacji embrion potrzebuje specjalnych bialych krwinek, ktore wystepuja tylko w tej formie w macicy, maja po 16 KIR genow, ktore wystepuja w roli posrednika pomiedzy matka a dzieckiem.Daja informacje do endometrium ze ma przyjac zarodek. To tak obrazkowo. Dr. Wurfel ktory siedzi w Monachium doszedl do wniosku ze embrion zachowuje sie identycznie jak komorki rakowe, bo rosnie niepostrzezenie dalej , obydwie formy maskuja sie a nasz sys immuno powinien obydwa zwalczac.I wlasnie ten lekarz odkryl ze niektore kobiety chcace zajsc w ciaze , badz roniace ciaze produkuja zbyt malo tych bialych krwinek, przez co embrion nie moze sie rozwijac i umiera. Postanowil wyprobowac leki , ktore uzywa sie dla pacjentow po chemioterapii z obnizona iloscia bialych krwinek. Jest to w sumie hormon , ktory wspomaga ich produkcje.G-CSF( czynnik wspomagajacy tworzenie kolonii granocytow). I to jest wlasnie twoj Accofil .

Wow, dziekuje serdecznie kochana za swietne i obrazowe wytlumaczenie problemu, nie mialam pojecia o co chodzi z tymi KIR genami, a teraz juz rozumiem. Strasznie to ciekawe jest, a zarazem ciagle zaskakuje mnie jak skomplikowanym procesem jest powstawanie nowego zycia. Dziekuje jeszcze raz za wyjasnienie i powodzenia przy zblizajacym sie transferze [emoji173]️

Wow, dziekuje serdecznie kochana za swietne i obrazowe wytlumaczenie problemu, nie mialam pojecia o co chodzi z tymi KIR genami, a teraz juz rozumiem. Strasznie to ciekawe jest, a zarazem ciagle zaskakuje mnie jak skomplikowanym procesem jest powstawanie nowego zycia. Dziekuje jeszcze raz za wyjasnienie i powodzenia przy zblizajacym sie transferze [emoji173]️
Nie ma problemu i nie stresuj sie tak , do samej implantacji potrzeba jakis 25.000 roznych reakcji w organizmie zeby sie zaiplantowalo, a my od 3 godzin o jednej:wink::wink::wink:

reklama
Do góry