Agnieś191
Fanka BB :)
Ja tylko dopochwowo brałam.Lekarz kazał mi zwiększyć estrofem do 4x dziennie - z tym że tą 4 tabletkę dopochwowo. Miała ta któraś z Was?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tylko dopochwowo brałam.Lekarz kazał mi zwiększyć estrofem do 4x dziennie - z tym że tą 4 tabletkę dopochwowo. Miała ta któraś z Was?
cudowna wiadomość że dzieciątko zdroweDziewczyny, jest dobrze [emoji4] maluch ma teraz 5,5cm [emoji173] serduszko ladnie bije 159bpm, pepowina trojnaczyniowa [emoji7]
Ryzyka skorygowane wyszly niskie[emoji173]:
Tr. 21. 1:7213
Tr. 18. 1:6995
Tr. 13. <1:20000
Kosc nosowa obecna [emoji7]
Ocena wczesnej anatomii - budowa, przeplywy, wszystko ok, nie bede Was zameczac szczegolami [emoji4]
Rozmawialismy z Pania Dr i sama stwierdzila, ze pomimo bardzo dobrych wynikow z dzisiejszych badan, to jesli mozemy, glownie biorac pod uwage in vitro, zalecalaby jednak zrobic wolne dna plodowe. I tak bylismy zdecydowani na Nifty, wiec umowilam sie na pobranie krwi na przyszly tydz. Nastepna wizyte w tej miejscowce u docenta mam 12.09, wtedy juz powinny byc wyniki z dna plodowego, wiec wszystko bedzie wiadomo napewno.
Aaa co do plci na podstawie wyrostka wydaje sie ze to dziewczynka [emoji7] ale Pani Dr mowi ze ten wyrostek taki nie calkiem lezacy, wiec dzidzius moze nas jeszcze zaskoczyc i w ktoryms momencie sie pojawic siusiaczek [emoji4]
Zobacz załącznik 890351Zobacz załącznik 890352Zobacz załącznik 890353
[emoji8]@Justin87 kochana powodzenia na badaniach, trzymam kciuki za Twoje dzieciaczki. A o wagę się nie martw wrócimy do formy prędzej czy później na pewno! U mnie 12 kg na plusie było 2 tygodnie temu, aż strach się bać wejść na wagę bo mam fazę na słodycze w ostatnim czasie.
To i tak szybciej niż jaja czekam już 3 tygodnie prawie usg w sobotę - można zwariować od tego czekania i rozmyślania
Ja to nawet na wagę nie wchodzę[emoji8]
12 kg to nic. [emoji4] zgubisz raz dwa jak się młody urodzi.
No to widzisz ty masz 2 w brzuchu a ja jedno i u mnie stuknelo 77 [emoji32][emoji32][emoji32] ale co zronic 20mg encortonu przez 5 miesiecy zrobily swoje a juz przy ciazy to puchlam w oczach. Bedziemy gubic po porodzeJa przytyłam 3 kg a przecież dzieci ważą po kilka gramów. Wyjściowa waga była 71 a teraz mam 74. Tyle, co teraz, to ja ważyłam w III trymestrze pierwszej ciąży. [emoji23] no ale ok. Kocham moje kluski, to i ja będę kluską. [emoji16] W sumie jak na siedzenie w większości w domu i moje możliwości w szybkim tyciu, to i tak nie jest źle. [emoji6]
No nie no bez przesady jakis tam mega szczuplak to nie 65-70 kg hehe grubokoscistaPiękna kluska w dwupaku. Nic się nie martw... Potem jak już dzidzia będzie na świecie to będziesz miała co zrzucac bo ty chyba jesteś szczuplak z natury![]()
O tak u mnie tez kroluja kiszonki za ktorymi nie przepadalam przed ciaza ogorek kiszony istnial tylko w salatce jarzynowej raz moze 2 razy w roku a teraz moglabym codziennie siedziec przy sloikuJa mialam okres kilku ostatnich lat zdrowych owsianych i jaglanych sniadan z owocami, ale niestety w ciazy caly czas mecza mnie biegunki. Od soboty wsuwam kanapki, ogorki kiszone, pieczarki marynowane i papryke konserwowa[emoji85] i na chwile sie uspokoilo [emoji38]Od zawsze mam problemy z jelitami, przerost zlej flory bakteryjnej itp, nadmiar blonnika mi nieraz szkodzi
Super pomalutku gratuluje i trzymam kciuki za przyrost [emoji256][emoji256][emoji110][emoji110]Dziewczyny wynik bety 19,61 a dziś 9dpt. To dobrze czy źle? No nie ogarniam tego.