1
174974
Gość
Na następnej wizycie będzie 6+4.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To za wczesnie by cos widac. Ja balam sie ze bedzie puste jajo, a tu w 8t1d byl zarodek z serduchem i wedlug usg to byl 7t6d, ide teraz w piatek i ciekawa jestem jak tam wyniki i czy zarodek rosnie. Bedzie to 9t6dDzisiaj koniec 5tc czyli 4+6.
Spodziewałam się, że może nie być widać, ale z wynikami hormonów i tak byłam. Chociaż mam leki przepisane, skierowanie na badania, to zawsze coś. Bardziej bym się stresowała jakbym teraz nie poszła do lekarza, a leki się już kończyły. Usg było nieuniknione bo lekarz zawsze bada.To za wczesnie by cos widac. Ja balam sie ze bedzie puste jajo, a tu w 8t1d byl zarodek z serduchem i wedlug usg to byl 7t6d, ide teraz w piatek i ciekawa jestem jak tam wyniki i czy zarodek rosnie. Bedzie to 9t6d
Ja to chcialam tylko aby dal mi l4 z pracy bo niestety mieszkam teraz 80 km od miejsca pracy no i pracuje w sklepie a tam bardzo ciazkie rzeczy nosimy no i bardzo duzo stresow teraz bo zwolnienia itp, musialam wziac od swojego lekarza. Dal mi dopiero gdy bylo serce i tylko mam do piatku zwolnienie nie wiem czemu tak dziwnie daje. Moj lekarz jest wiekowy ale ma dobre opinie.Spodziewałam się, że może nie być widać, ale z wynikami hormonów i tak byłam. Chociaż mam leki przepisane, skierowanie na badania, to zawsze coś. Bardziej bym się stresowała jakbym teraz nie poszła do lekarza, a leki się już kończyły. Usg było nieuniknione bo lekarz zawsze bada.![]()
Mój może nie jest najstarszy ale mogę powiedzieć, że zna mnie już od życia plodowego bo prowadził mamie ciąże.Ja to chcialam tylko aby dal mi l4 z pracy bo niestety mieszkam teraz 80 km od miejsca pracy no i pracuje w sklepie a tam bardzo ciazkie rzeczy nosimy no i bardzo duzo stresow teraz bo zwolnienia itp, musialam wziac od swojego lekarza. Dal mi dopiero gdy bylo serce i tylko mam do piatku zwolnienie nie wiem czemu tak dziwnie daje. Moj lekarz jest wiekowy ale ma dobre opinie.
Moj maz ma teraz nowa prace i mnie zglosil do ubezpieczenia. Ja jego mam tez ubezpieczonego u siebie i siebie tez mam prywatne w robocie, wiec jak urodze to dostaniemy z mezem 2 tys. Na jakies szpargaly dla dziecka bedaMój może nie jest najstarszy ale mogę powiedzieć, że zna mnie już od życia plodowego bo prowadził mamie ciąże.Mnie już dzisiaj pytał o l4 ale mówię, że nie potrzebuje bo nie pracuje a pracowałam w Markecie Budowlanym to pewnie bym wzięła ale wyszło tam jak wyszło. W ogóle jaka masakra, mąż mnie zgłaszał w swojej firmie do ubezpieczenia już 3 tygodnie temu i gdyby dzisiaj się nie przypomniał to byłoby kiepsko a i tak jak byłam u lekarza to wyszło, że jeszcze tam nie figuruje w zusie... Ehh
Nam w ogóle dał do PZU taki formularz do grupowego odpłatnego ubezpieczenia na życie ale dla nas to bez sensu bo nawet jeśli jest ta kaska za urodzenie dziecka to i tak jest karencja 9 miesięcy a do mojego porodu tyle nie ma, nie załapię się [emoji23] [emoji23]Moj maz ma teraz nowa prace i mnie zglosil do ubezpieczenia. Ja jego mam tez ubezpieczonego u siebie i siebie tez mam prywatne w robocie, wiec jak urodze to dostaniemy z mezem 2 tys. Na jakies szpargaly dla dziecka beda![]()
A Ty skoro nie pracujesz to złóż wniosek by po urodzeniu miec 1000 zl przez rokNam w ogóle dał do PZU taki formularz do grupowego odpłatnego ubezpieczenia na życie ale dla nas to bez sensu bo nawet jeśli jest ta kaska za urodzenie dziecka to i tak jest karencja 9 miesięcy a do mojego porodu tyle nie ma, nie załapię się [emoji23] [emoji23]
Na to jeszcze mam czas.A Ty skoro nie pracujesz to złóż wniosek by po urodzeniu miec 1000 zl przez rok