reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Nie wiem jakie są ślady jak pchły pogryzą. Ale może po prostu jej się ta pupa odparzyła. Umyj jej wodą wysusz i posmaruj sudocremem. Ja małemu zawsze po nocy myję pupę ciepłą wodą i w dzień po każdej kupie. Najpierw chusteczką jedną nawilżoną ogarniam z grubsza a potem już płatkami dużymi zmoczonymi w wodzie.

Kurcze teraz Cię sutki bolą? Może ściągałaś ostatnio więcej? Albo mąż za bardzo się przykładał? ☺Bo mała to chyba zębów jeszcze nie ma? ☺:wink:
Hyhy wlasnie tez sie zastanawiam dlaczego te sutki mnie bola bo to dziwne ze po takim czasie.. nie sciagam ostatnio mleka laktatorem.. mala wypija..
A z tymi krostkami to dziwne bo nie zmienialam pieluch ,chusteczek,czesto zmieniam jej pieluszke i smaruje linomagiem.. takze ma tam czysto.. :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny,wiem że temat był poruszany,ale czego używacie do pielęgnacji skóry dzieciaczki, które mają wysypki alergiczne? Ja smaruje z la roche posey lipikar,ale w czym kąpać? Młoda ma skórę jak tarka...

Dziewczyny,wiem że temat był poruszany,ale czego używacie do pielęgnacji skóry dzieciaczki, które mają wysypki alergiczne? Ja smaruje z la roche posey lipikar,ale w czym kąpać? Młoda ma skórę jak tarka...
To jak wcześniej pisałam teraz przeszłam na Bioderma atoderm :)
A co do jedzenia to dużo [emoji23]nie liczę. Ale je tyle że ulewa. I znów je. Czasem je po 2h, czasem Wola po nie całej godzinie [emoji23] nie patrzę na zegarek tylko jak głodna to karmie

No tak. Jak już się w ciąży nie jest to przywileje nie obowiązują i baby już się dochodzą, która pierwsza w kolejce. Ale mi ciśnienie podniosły dwie takie u gina. Byłam zapisana na 16:40 , jedna pani była w gabinecie i jedna z 16:20 i dwie po 17. Ja mówię, że wchodzę po tej pani z 16:20 a te dwie do mnie że one przyszły wcześniej i wchodzą tak jak przyszły. I ni h... o jak mnie ruszyło. Mówię że po coś te zapisy na konkretną godz są. To nie mój problem że one nie mają co w domu robić tylko przyłażą wcześniej sobie posiedzieć. Jakby tak 10 bab z późniejszych godz przyszło wcześniej a ja z wcześniejszej przyszłam punktualnie i mam czekać dwie godz? O nie. Mówię że mam małe dziecko w domu , jestem karmiącą i nie będę czekać. Czułam ten foch w powietrzu.. wrrr...

A u mnie po badaniu wszystko dobrze. Gin stwierdził że mogę dzieci rodzić. Tylko że ja już nie planuję ☺ Męża mogę już dopuścić ☺ przepisał mi tabletki antykoncepcyjne jakieś jednoskładnikowe. Ale ja chyba na razie nie będę brać tabletek. Nie wiem. Muszę pogadać z mężem. Na spirale jeszcze za wcześnie. Ale muszę uważać. Od poniedziałku jadę z Chodakowską☺ to moje trzecie podejście do treningu. Dwa poprzednie zakończyły się po miesiącu kiedy okazywało się że jestem w ciąży. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i tym razem nie zajdę w ciążę bo inaczej to znajdę te kobietę i ją uduszę ☺

Moja maleńka dzisiaj cały dzień jak aniołek. Byliśmy w gościach i od 10 do 16 nie zapłakała ani raz !:) W dodatku pierwszy raz zaśmiała się w głos , od kilku tygodni jest bardzo komunikatywna. Uśmiecha się, zaczepia, gada sobie ale słówkami a od wczoraj ciągiem już gaworzy. Jest taka urocza ❤️
A z gorszych nowin .. jak wracaliśmy zaczęła boleć mnie głowa. Mama zajęła się z Kamilem mala a ja dwie godziny spałam , znowu pojawiły się te bóle głowy , zaburzenia widzenia itp. no strach zostać samej z dzieckiem w takim stanie :////
Mój mały jest najbardziej rozmowny jak ma gołą pupę☺ wtedy przebiera nóżkami i grucha ☺
A może Ty masz migrenę po prostu? W ciąży jak byłaś to Cię nie łapało?

To jak wcześniej pisałam teraz przeszłam na Bioderma atoderm :)
A co do jedzenia to dużo [emoji23]nie liczę. Ale je tyle że ulewa. I znów je. Czasem je po 2h, czasem Wola po nie całej godzinie [emoji23] nie patrzę na zegarek tylko jak głodna to karmie
No wlasnie moja je co 2-3 h. A tez ulewa duzo, najczesciej serwatka...ale to chyba nie z przejedzenia,a btc moze winna jest skaza...

reklama
Hyhy wlasnie tez sie zastanawiam dlaczego te sutki mnie bola bo to dziwne ze po takim czasie.. nie sciagam ostatnio mleka laktatorem.. mala wypija..
A z tymi krostkami to dziwne bo nie zmienialam pieluch ,chusteczek,czesto zmieniam jej pieluszke i smaruje linomagiem.. takze ma tam czysto.. :/
Ogranicz chusteczki i Smaruj sudocremem póki nie zejdzie. Wycieraj pupę tymi płatkami w ciepłej wodzie. Wysusz. Niech sobie parę minut poleży z gołą pupą i z nogami w górze i wysuszy. I dopiero posmaruj przed założeniem pieluszki.

Do góry