reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Trzeba wybrać doświadczonego lekarza który pracuje w szpitalu. Jest wtedy duża szansa na skierowanie CC i że to właśnie ten lekarz przeprowadzi zabieg.
W niektorych szpitalach (podobno wlasnie w uniwersyteckim w Krk) ludzie tak przeginali z takimi sytuacjami, ze wprowadzono zakaz odbierania porodow sn/przeprowadzania cc przez lekarzy prowadzacych dana ciaze pacjentki [emoji52] tak samo nie mozna wprowadzac np swojej wynajetej poloznej na porod. Zgodnie z zasada, ze porody odbierane sa przez personel bedacy w danym momencie w pracy/majacy dyzur [emoji52]

reklama
W niektorych szpitalach (podobno wlasnie w uniwersyteckim w Krk) ludzie tak przeginali z takimi sytuacjami, ze wprowadzono zakaz odbierania porodow sn/przeprowadzania cc przez lekarzy prowadzacych dana ciaze pacjentki [emoji52] tak samo nie mozna wprowadzac np swojej wynajetej poloznej na porod. Zgodnie z zasada, ze porody odbierane sa przez personel bedacy w danym momencie w pracy/majacy dyzur [emoji52]
Be sensu. Moja lekarka nie pracowala w szpitalu, w ktorym rodzilam, miala tylko pozwolenie na prace tam. Przyjechala ok 15h jak juz kilka h rodzilam, zeby sprawdzic sytuacje, a potem o 19h00 zrobila cc. Dla mnie to super sprawa, ze rodzisz z lekarzem, ktorego znasz i do ktorego masz zaufanie.

Dokladnie z tego powodu, pomimo roznych opinii dotyczacych opieki nad sama kobieta, jednak wybralam szpital o najwyzszym stopniu referencyjnosci (Uniwersytecki w Krk), w moim odczuciu najwazniejsza jest dobra neonatologia. Znajoma ostatnio tam rodzila 3 tyg przed terminem, wczesniej nic nie zapowiadalo ze bedzie miec wczesniaka. Mowi ze byla w szoku widzac jak swietnie sie zajeli od razu dzieckiem..
Czyli Kopernika? To może się spotkamy. Mam termin na 6marca ale cesarka to trochę wcześniej.

Be sensu. Moja lekarka nie pracowala w szpitalu, w ktorym rodzilam, miala tylko pozwolenie na prace tam. Przyjechala ok 15h jak juz kilka h rodzilam, zeby sprawdzic sytuacje, a potem o 19h00 zrobila cc. Dla mnie to super sprawa, ze rodzisz z lekarzem, ktorego znasz i do ktorego masz zaufanie.
No dla mnie tez te zakazy sa bez sensu. A Twoja lekarka to chyba prawdziwy lekarz z powolania [emoji173] ehh zeby kazda rodzaca miala taka opieke jak Ty, to byloby super

Jeszcze bede sie pytac jak to z tym jest na wizytach tam. Ja chce cc. W tym szpitalu maja dobry sprzet i przyjmuja ciaze zagrozone, wiec to chyba zalezy czy szpital faktycznie posiada sprzet i dobrych lekarzy. W niektorych prywatnych klinikach nie maja sprzetu i nie przyjmuja ciaz zagrozonych.
A co to za szpital?

reklama
Do góry