reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża po 40

Tak zrobię pojadę chyba dla własnego spokoju
Najgorsze jest to ze w moich dwuch ciążach miałam to samo przez polipa ... raz poroniłam ale bez objawów bez krwotoku bo po prostu obumarła. A teraz odczowam lekkie jak przed miesiączka . Racja lepiej pojechać i sprawdzić czy to coś poważnego czy nie.
Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie dobrze.

reklama
Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie dobrze.
Tsk kochana O 21 wróciłam do domu bo chciałam ogolnie do jutra poczekać ale o 18 pojechałam ... nie ma nic co by wskazywało na poronienie moja macica trochę coś zaszalała bo ona jest trochę inna niż normalnie , widać zarodek odpowiada mojemu 6 tc serduszko nawet biło mam luteinę dopochwowe i nospe , oczywiście oszczędny tryb zycia bez stresu leżeć więcej niż chodzić , za tydz do kontroli ale czuje ze będzie dobrze

@Magdamama to dobre wiadomości. Nie każde plamienie oznacza poronienie. Ja plamiłam mniej więcej do 14 tygodnia. Stres jest ogromny. Też brałam luteinę i dupka. Jak serduszko bije, to kolejny milowy krok zrobiony :) Dbaj o siebie i życzę powodzenia.
Dziekuje ja sie czuje jak by to była moja pierwsza ciąża a przecież w poprzednich miałam takie podobne sytuacje Niby mam 39 lat i chyba powinnam być bardziej spokojna to jednak nasza natura robi swoje. Czekają mnie badania prenatalne ale tu jestem spokojnaNiech sobie kijanka rośnie fajnie ze znalazłam to forum Wy jesteście w ciąży czy już urodzilyscie ?? Jesteśmy w podobnym wieku

@Magdamama , ja teraz jestem w połowie ciąży. Mam dwoje dzieci 15 i 13 lat. W tamtym roku poroniłam i miałam 2 ciąże biochemiczne. Teraz się udało. W tym tygodniu czeka mnie połówkowe i drugie badanie prenatalne. Ja mam wrażenie, że lęków mam więcej niż wtedy kiedy rodziłam dzieci w wieku 26 i 28 lat. Bo i świadomość też jest większa, oprócz tego chyba bardziej koncentracja na dziecku niż na sobie (przy pierwszym dziecku byłam jeszcze niedojrzała jak śliweczka). Ale myślę, że będziemy miały dużo szczęścia i radości jak maluszki się pojawią na świecie i wtedy większy luz.

Tsk kochana O 21 wróciłam do domu bo chciałam ogolnie do jutra poczekać ale o 18 pojechałam ... nie ma nic co by wskazywało na poronienie moja macica trochę coś zaszalała bo ona jest trochę inna niż normalnie , widać zarodek odpowiada mojemu 6 tc serduszko nawet biło mam luteinę dopochwowe i nospe , oczywiście oszczędny tryb zycia bez stresu leżeć więcej niż chodzić , za tydz do kontroli ale czuje ze będzie dobrze
Tak się cieszę :)gratuluje i oby tak dalej :tak:

Witajcie, chciałam sie przywitać :)
Jestem tuż po 40stych urodzinach (rocznik 78) i właśnie zaczynam 17 tydzień ciąży. Ciesze się ze znalazłam ten wątek bo jednak mamusiek po 40 nie ma aż tak wielu i taka ciąża ma swoje inne radości, uroki ale i obawy.
Jestem już mama 10 letniej córeczki, wiec teoretycznie wiem co i jak. Ciąża trudno powiedzieć żeby była planowana jednak kiedy ochłonęłam, traktuje ją jak jak dar z nieba :)
Zostanę tu mam nadzieje na dłużej..

;)
Jestem tuż po 40stych urodzinach (rocznik 78) i właśnie zaczynam 17 tydzień ciąży. Ciesze się ze znalazłam ten wątek bo jednak mamusiek po 40 nie ma aż tak wielu i taka ciąża ma swoje inne radości, uroki ale i obawy.
Jestem już mama 10 letniej córeczki, wiec teoretycznie wiem co i jak. Ciąża trudno powiedzieć żeby była planowana jednak kiedy ochłonęłam, traktuje ją jak jak dar z nieba :)
Witamy i rozgosc się i oczywiscie gratulacje spokojnej i nudnej ciąży życzę:-) :)

reklama
Witaj wśród nas. Niech rośnie i rozwija się Twoja fasolka, a ciaza niech nie będzie upierdliwa.

Do góry