reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie wiem, czy można lekarza "poprosić", bo to zależy czy nie urazisz tym jego lekarskiej dumy ;) (wiesz jak to z nimi jest...) CLO to tabletki na stymulacje pęcherzyków, wspomagają ich wzrost i dojrzewanie, stosuje się je najczęściej 5-9dc z tego co pamiętam, później jest monitoring i jak jajeczko lub jajeczka (po stymulacji CLO nierzadko się zdarza,że są ciąże mnogie,bo dojrzewa więcej niż jedno jajeczko;) ) już dojrzeje i jest gotowe do pęknięcia, podaje się zastrzyk ovitrelle po którym w ciagu 24h (Z tego co dobrze pamietam) powinna wystąpić owulacja. Mnie na wizycie po prostu lekarz zapytał czy zrobię sobie sama zastrzyk w brzuch :D spojrzałam z przerażeniem, powiedziałam,że nigdy tego nie robiłam to powiedział,żebym przeszła się do pielęgniarek do pokoju obok i one mi zrobią. :) pamiętam,że bolały mnie jajniki po tym zastrzyku (zapewni owu ) a 12dpo pozytywny test :)
Oooo :) tylko właśnie, mnie zazwyczaj co miesiąc boli brzuch udostępnić mocno - to chyba świadczyć o pękającym pęcherzyku ?
Tak tylko pytam, bo kurde niby owu jest a ciąży nie ma :huh: ale z drugiej strony, pewnie za mało ❤️ Bo raz czy 2 na owu to chyba mało :(
Choć wtedy jak zaszłam wystarczyło 2 razy

reklama
Oooo :) tylko właśnie, mnie zazwyczaj co miesiąc boli brzuch udostępnić mocno - to chyba świadczyć o pękającym pęcherzyku ?
Tak tylko pytam, bo kurde niby owu jest a ciąży nie ma :huh: ale z drugiej strony, pewnie za mało [emoji173]️ Bo raz czy 2 na owu to chyba mało :(
Choć wtedy jak zaszłam wystarczyło 2 razy
Wiesz co, dla mnie w tym całym zachodzeniu w ciążę jest dużo tajemnic i już dawno zaczęłam myśleć,że nie ma żadnych zależności ;) mnie też co miesiąc bolał brzuch, monitoring (usg) wskazywał,że pęcherzyki pękały, było zapadniete ciałko żółte w jajniku itd. Śluz płodny, aż miło, hormony ok, plemniki też ;) A ciąży brak. Poszliśmy do kliniki leczenia niepłodności, dwa miesiące i byłam w ciąży. Lekarz powiedział,że zaczniemy lekko (CLO + ovitrelle) i pomogło:)

U Was też dziś tak wieje? Dosłownie głowę urywa.
W naszym przedszkolu, grupa mojego młodszego idzie dziś na wycieczkę do weterynarza. Mają takie miesiąc nauki o zwierzętach domowych i idą zobaczyć gabinet i pogadać z lekarzem. Kazali zabrać peleryny i kalosze - mam nadzieję, że nie będą musieli ich zakładać i nie będzie padać.

No i pochwalę się, bo starszak z dyktanda dostał 4+! Tylko dwa błędy <3 Ufff!
Ojjj u mnie też wieje że aż głowę urywa. Niby słońce świeci Ale wiatr przeszywajacy brrr. A w nocy tak lało i wiało że aż się budzilam :szok:akysz wstretna wietrzna jesień! Byleby wywialo zarazki które zawsze w.listopadzie dopadają

reklama
[emoji8][emoji8] Ja już bym chciała kopniaki [emoji23] Jestem ciekawa jakie to uczucie bo na razie tak się śmiesznie czuje jak zaczynam myśleć, że w brzuszku ktoś jest. I śmiać mi się chce, chyba jestem nienormalna [emoji23] Ale to moja pierwsza ciąża i wszystko mnie zaskakuje [emoji23]
Jeszcze troszkę, zawsze chciałam taki filmik nagrać [emoji7]
Ja miałam robione usg 4d I dostałam płytkę cd z wygibasami mojego synka. I tak ładnie pokazywał jakby pokazywał "muły". Ale się śmiejemy przy tym jak włączamy i wspominamy. A synek jak ogląda to się dziwi że był taki malusi:-) :)Ale pamiątka cudowna.

Do góry