Podobne tematy
- 174974
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 3/4tc to nie ma sensu iść do lekarza, przecież dopiero wtedy rozgrywa się zagnieżdżanie.U mnie przy 2 tyś coś był dopiero pęcherzyk ciążowy tzn wtedy miałam pierwszą wizytę i był przy takiej becie pęcherzyk plus ciałko żółte. Był to jakiś 5 tydzień chyba. Potem kolejna wizyta 6 tydzień 6 dzień i był zarodeczek i serduszko.
Ja nie rozumiem toku myślenia tych lekarzy... Ciąża ewidentnie bardzo młoda a lekarz już spisuje na straty... Co to za lekarz w ogóle. Gdyby moja mi tak powiedziała w 3/4 tygodniu to bym ją wyśmiała. Masakra straszą kobiety bezpodstawnie...
Może dlatego się mówi, że pierwsza wizyta powinna być troszkę później.
Tzn no lekarze liczą ciążę od @ wstecz. A ciąża i tak młodsza zawsze jest bo czas na owu plus na zagnieżdżenie a nie zawsze przebiega typow książkowo. No ja tak samo tego nie rozumiem... To jest przykre naprawdę.W 3/4tc to nie ma sensu iść do lekarza, przecież dopiero wtedy rozgrywa się zagnieżdżanie.Z tego co pamiętam to Ann jest w 5tc wg @ więc ją całkowicie rozumiem, że się martwi. Aczkolwiek nie rozumiem po co lekarz od razu podejrzewa pozamaciczną, co innego u mnie, gdzie ja ją miałam, ale mój lekarz nie podejrzewał CP tylko dopiero w szpitalu ale z wiadomych przyczyn, jestem po przejściach. W takiej sytuacji jak u Ann powinien lekarz uspokoić pacjentkę i poczekać na wyniki bety.
Wg bety to tak 5tc więc nie jest źle, zrób kolejną betę za 48h.Mam wynik 782,54
Ja robiłam po 72 h i wyszła super też. Więc przyrost będzie po prostu większyWg bety to tak 5tc więc nie jest źle, zrób kolejną betę za 48h.Tylko kurcze to niedziela... Ale myślę, że i w poniedziałek powtórka będzie ok.
![]()
Ja akurat szłam szybciej od razu jak się dowiedziałam, że względu na to, że lekarka prosiła, że jak zobacze pozytywny test to od razu do niej po luteine. Plus miałam bóle. A ja też miałam poronienia i wolałam dmuchać na zimne.Czytam właśnie co piszecie i chyba zaczynam się cieszyć że będę miała pierwsze badanie dopiero około 8 tygodnia ciąży... Czuję się dobrze więc nie martwię się na zapas, a jeśli coś będzie miało być nie tak organizm od razu da znać...
Myślę że @Ann89 możesz być dobrej myśli, taki wynik bety świadczy o tym że ta ciąża jest bardzo młoda [emoji6] czekaj cierpliwie, zobaczysz że będzie dobrze [emoji847]
Nie rozumiem pojęcia od @ wstecz?Tzn no lekarze liczą ciążę od @ wstecz. A ciąża i tak młodsza zawsze jest bo czas na owu plus na zagnieżdżenie a nie zawsze przebiega typow książkowo. No ja tak samo tego nie rozumiem... To jest przykre naprawdę.
No chodzi mi o to, że od daty ostatniej @Nie rozumiem pojęcia od @ wstecz?Mój lekarz liczy termin porodu i tc do daty ostatniej miesiączki dodaje 280 dni.
![]()