reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Katrina2 - no widzisz, to jest najlepszy dowod ze cisnienie masz wporzadku. A u lekarza ze stresu wszystko szaleje...

Reese - no nie dziwie Ci sie. Lęki sa straszne, panika jeszcze bardziej. Ale moze teraz troche z Ciebie zejdzie i bedzie lepiej...

Hej kochane. Już po wizycie ...19 tydzień a dzidzia waży 250 gram Wszystko jest w porządku, choć oczywiście cisniecie u gina 144/80 ...na szczęście wiedział, że takie będzie, bo ma z nadwrazliwcem do czynienia.Co u Was? Które to u Was tyg ciąży?

Hej kochane. Już po wizycie ...19 tydzień a dzidzia waży 250 gram Wszystko jest w porządku, choć oczywiście cisniecie u gina 144/80 ...na szczęście wiedział, że takie będzie, bo ma z nadwrazliwcem do czynienia.Co u Was? Które to u Was tyg ciąży?
Ja zawsze u jakichkolwiek lekarzy miałam w granicach 150/100 :) w ciąży lekarz w ogóle nie mierzył mi ciśnienia bo wiedział jak to się skończy heh bywało, że i w domu miałam wyższe jak się nakręciłam i stał się cud bo dopiero na porodówce (gdzie całe 9 mies przeżywałam że podczas porodu to na pewno dostanę zawału a ciśnienie osiągnie swoje apogeum), pierwszy raz chyba od czasów szkoły podstawowej i to w dodatku mierzone w szpitalu, nie w "zwykłym" gabinecie lekarskim, cisnienie było książkowe:p nie masz się czym przejmować, nawet jak skoczy Ci czasami, jesli wiesz ze jesteś wrażliwa na tym punkcie:)

Ja jestem w 17. Miałam usg w czwartek i waga wyszła 155g. Maluszek kręci salta cały czas hehe. I nie wiem jeszcze jaka płeć. A u Ciebie już wiadomo?

Ja również dziś byłam na wizycie. Obecnie 24 tydzień, córeczka waży równe 700g :) . Tak się cieszę, że wymiary ma w normie bo na jednym z usg wszystko miała o ponad tydzień w tył ale dobrze, że nadrobiła :) .

A co do ciśnienia to na wizycie mam też zawsze około 140/80 a w domu niskie. ;)

Ja jestem w 17. Miałam usg w czwartek i waga wyszła 155g. Maluszek kręci salta cały czas hehe. I nie wiem jeszcze jaka płeć. A u Ciebie już wiadomo?
Niby na 80 procent dziewczynka ale na 100 procent dowiem się na polowkowych . Mam 38 lat i ciążę z miesniakowa macica. Trochę nerwów w tej ciąży mam ale myślę,że to te moje fazy. Same wiecie jak to jest u nerwicowcow..

reklama
Ja skończyłam właśnie 28tc, start 3 trymestru teraz:) i jednego dnia się martwie, że mała szaleje w brzuchu, i że może za bardzo, a drugiego że jest jakaś spokojna o_O zwariować można z tym zamartwianiem się:D
Odkąd te skurcze miałam to teraz się ciągle wsłuchuję w brzuch i pobolewa mnie podbrzusze chwilami. I też nie wiem czy jest ok czy coś nie tak.
Usg mam dopiero w połowie listopada. Będzie akurat 31 tydzień.
A Wy macie usg na każdej wizycie? Ja nie, tylko w tych wyznaczonych tygodniach, było połówkowe, a teraz między 28 a 32 tc. Może bym się mniej martwiła jak by było co miesiąc ehh.

Do góry