reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hejo dziewczyny:) Ja tak wpadam o sobie przypomniec. Szkoda ze na forum ostatnio zla passa ale licze ze w koncu ktos procz @Alexa1905 ja przelamie. Ja dzis 25 dc. We wtorek @ i juz jestem zla bo 2 dni bede musiala spasowac z silownia bo wtedy zdycham:( Jakos strasznie napalilam sie na odchudzanie...

Na wątku o planowaniu płci, trzy pozytywne testy, więc grono sierpniówek się pewnie wkrótce powiększy ;)

reklama
Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do grupy. Zawsze tylko czytam posty i buszuje po forach ale to już 5 cykl starań i potrzebuje też się wyglądać i podpytać

Mamy już 6 letnia córkę i stwierdziliśmy że czas na drugie. Od jakiegoś czasu mam torbiel 5cm która miała się wchlonac a się nie wchlonela i od 3 cykli od 11dc przez 14 dni biorę 2x dziennie luteine.. Cykle mam około 31-33 dni i prowadzę kalendarzyk co nie zmienia faktu ze dalej nic

Mój bieżący cykl sama nie wiem już jak to interpretować kiedy była owulacja i czy w ogóle była.. Testy owulacyjne nawet robiłam ale niezbyt wzkazywaly cokolwiek moze ktoś rzuci okiem?

Załączniki

• Screenshot_20181126-084906.jpg
    Screenshot_20181126-084906.jpg
    260,4 KB · Wyświetleń: 90
Mamy już 6 letnia córkę i stwierdziliśmy że czas na drugie. Od jakiegoś czasu mam torbiel 5cm która miała się wchlonac a się nie wchlonela i od 3 cykli od 11dc przez 14 dni biorę 2x dziennie luteine.. Cykle mam około 31-33 dni i prowadzę kalendarzyk co nie zmienia faktu ze dalej nic
Witaj, wiesz co nie znam się za bardzo ale coś wyczytałam że luteinę powinno się brać w łazience lutealnej po owulacji, bo luteina blokuje owu. Nie wiem czy to prawda więc nie chce cię wprowadzać w błąd. Ja mam 30dc cykle i owulację mam ok 16-18dc wiec chyba trochę za wcześnie na tabletkę ten 11dc? Niech się dziewczynki wypowiedzą bo one są specami :)

Dziękuję za troskę
Wzięłam na noc luteine i dzisiaj jest lepiej. Nie moge tego nazwać plamieniem- tylko co druga wizytę w toalecie mam śluz delikatnie zabarwiony na różowo, a czasami czysty. Jest tego mało że na wkladce nie widać, tylko na papierze. Nie musiałam dzisiaj brać nospy, bo brzuch nie bolał.
I teraz się zastanawiam czy plamienie ustalo, bo ustalo czy to zasługa luteiny...
Mam mętlik w glowie: jutro z rana odbiorę wyniki, bo razem z betka robilam progesteron i tarczyce.
Powiedzcie mi czy jak mam za wysokie TSH to może to być przyczyną plamien?
Mysle ze powtorka w srode nie zaszkodzi. No i najlepiej rob w tym samym labo.
U mnie 1 dc, 13 cs czas start....
No nie [emoji22][emoji22]
Oby i dla Ciebie 13 cykl byl szczesliwy [emoji110][emoji8]
Witaj, masz dosc dlugie cykle a lekarz kazal juz od 11dc brać luteine? [emoji848] powinno sie ją zaczac brac po owulacji ktora u Ciebie przy takich cyklach raczej wystepuje później niz 11dc a jesli tak szybko zaczynasz brac to luteina moze ci ją zablokowac...
Mój bieżący cykl sama nie wiem już jak to interpretować kiedy była owulacja i czy w ogóle była.. Testy owulacyjne nawet robiłam ale niezbyt wzkazywaly cokolwiek moze ktoś rzuci okiem?
Hmmm... wedlug mnie ciezko powiedzieć póki co czy byla i kiedy...

W sumie to min lekarz od wielu lat już kiedyś przed pierwszą ciąża pomógł mi też miałam torbiel i wycinane były operacyjne. Udało się z 1sza córka w 6 cyklu. Rozmawiałam z moim lekarzem bo wyczytałam o tej luteine że blokuje owulacja ale on mówił że to bzdury że nie blokuje owulacji i że mam brać dalej od 11dc

reklama
Hej Dziewczyny:)
Progesteron 33,83
I nie wiem czy to dużo czy mało? Albo chociaż wystarczająco?
Na normach nie widzę, gdzie mogłabym przypiąć mój wynik.
Ktoś pomoże?

Do góry