reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jeju caly czas mam w uszach opinie Magnuckiego ,,Bedzie Pani ronic za każdym razem jak się pani nie bedzie szczepic." Co za lekarz z tego czlowieka. Zalamal mnie na calego. Czekam na moment kiedy urodze, to mu wystawie opinie na jego nienaruszonym profilu na znanym lekarzu.
Gdybym sie go posłuchała to byłabym teraz kaleka :O

Jeju caly czas mam w uszach opinie Magnuckiego ,,Bedzie Pani ronic za każdym razem jak się pani nie bedzie szczepic." Co za lekarz z tego czlowieka. Zalamal mnie na calego. Czekam na moment kiedy urodze, to mu wystawie opinie na jego nienaruszonym profilu na znanym lekarzu.
Gdybym sie go posłuchała to byłabym teraz kaleka :O
A co to za historia?? Z tym lekarzem. Pisałaś gdzieś na forum o tym?

@Oczekujaca123 dobre wiadomości:) Korzystaj z zaleceń na spacery jak najwięcej:)
Dziewczyny odnośnie odchudzania - ja chyba pobiję rekord przytycia w ciąży. Przed 53 a teraz 67! Ciągle chce mi się jeść buuuuuu...Oj będę miała co zrzucić
Daj trochę! Ja przed też 53, a teraz 52 i nie wiem, co robić, już nawet jem 2 batoniki dziennie, zeby coś dodatkowo było. A przed ciążą w ogóle nie jadłam cukru. Zdrowe to nie jest, ale tyle kalorii do brzucha mi się nie zmieści za jednym zamachem, jakbym chciała jeść coś zdrowego :(

@BaskaW od dawna tak Cię ciągnie, jak próbujesz rozprostować nogi? Ja tez tak mam od paru tygodni już. W dodatku lekarz jak patrzy ma mój brzuch, to mówi, że widać, że pęcherz wypełniony - nawet jak jest pusty. Jakby coś nie tak z tym brzuchem było

@BaskaW od dawna tak Cię ciągnie, jak próbujesz rozprostować nogi? Ja tez tak mam od paru tygodni już. W dodatku lekarz jak patrzy ma mój brzuch, to mówi, że widać, że pęcherz wypełniony - nawet jak jest pusty. Jakby coś nie tak z tym brzuchem było

Ciagnie mnie od kiedy mam wiekszy brzuch. Mysle ze to normalne. Nie przejmuj sie tym. A ja z pecherzem juz mam tak ze leze nie chce mi sie siku a jak tylko wstane od razu cisnie na sikanie.

@olamakota spoko ja mam podobnie przed 50 a teraz 64 :p
@Zzzzzz kurcze to serio nawet mnie zaskoczyłaś, mi przy szyjce 25mm i skurczach i twardnieniu brzucha nikt nic nie zaproponował, to jest Twoja pierwsza ciąża? Dobrze, że przeczytałam to dopiero teraz bo normalnie byłabym już poschizowana ze strachu
@Ansza1 nogi w górze :)
@Oczekujaca123 trzymam kciuki

Kupiliśmy dziś wózek i fotelik do auta, uff głowa mnie rozbolała z ogromu wyboru :o ale postawiliśmy na wozek Espiro Next Manhattan i fotelik z bazą od maxi cosi mam nadzieje ze dobry wybór bo nie kosztowało to mało..
ale jestem wykończona całym dniem :( i czuje kłucie tak jakby w pochwie i jajnikach :(

W skrocie to szukalam specjalisty, który ogarnie mój przypadek. Trafiłam do Magnuckiego (wtedy moj mąż mial zdiagnozowanego guza w jadrze a ja problemy immunologiczne). Lekarz zachował się jak rasowy sprzedawca. Chciał mi sprzedać szczepienia strasząc że jak sie nie zaszczepie to bede ronic każda ciąże. Bleh. Generalnie wyszlam z placzem po jego wizycie. Zachował się chamsko. Krzyczał drwiąc ze mnie. Dobrze ze wcześniej edukowalam sie w tym kierunku i wiedzialam ze szczepienia przy moim ANA2 sa szkodliwe i ze wystarczy w takim przypadku dobra dawka sterydu. Lekarz zabójca.

reklama
Nasze brzuchy chyba maja juz taki urok, ze napinaja sie jak balon i twardnieja i moze konsekwencja tego sa skracajace szyjki?
Ciagle czuje parcie na pecherz, zalatwiam się chyba co 15 min.
Chodze tylko w koszuli nocnej, bo jezeli czuje cokolwiek na brzuchu to strasznie mi przeszkadza i powoduje dyskomfort. Nawet spodnie ciazowe sie nie sprawdzaja, strasznie mam wrażliwy brzuch.
Ciagniecie brzucha w zaawansowanej ciąży chyba tez nie powinno byc niepokojace, bo jak zgłaszałam to lekarzowi, to zignorował to.

Do góry