reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Manchesteru

AniaPietra - mnie tez sie tak wydaje ze w angielskim jest błąd :wściekła/y:, coś mi sie wydaje, ze czeka mnie dużo biegania po urzędach, brrrrrrrrrrrrr.

Pozdrawiam i dobranoc

reklama
Hej

A u mnie jazda bez trzymanki. Julka chora, bierze anyubiotyk, ja tez chora - ledo juz chodze. Biedna moja corcia kaszle smarka kicha i wogole meczy sie okrutnie. Tak mi jej strasznie zal, bidusia moja. Ciagle jest u mnie na raczkach.

Do tego rozstaje sie z moim facetem, co o dziwo znosze bardzo dobrze. Nawet jestem zadowolana z takiego obrotu sytuacji. W sumie trzeba patrzec pozytywnie - mam moje szczescie malutenkie, chociaz chorutkie.

No i jade do Polanda, hura. Co prawda paszport Julci jeszcze nie doszed, ale jak tylko przyjdze to startujemy, juz jestesmy prawie spakowane.
Pozdrawiam wszystkich goraco, bo zimnica straszna:-)

zdrowka Julka!

dziewczeta co z naszym spotkaniem??>.czy i kiedy sie spotkamy!!???>..moze w tym tyg komus pasuje ??centrum miasta??..np.jutro ok 15-16???..

Dorin - ja też miałam wpisane w akcie urodzenia Nati Ashton-Under-Lyne i bardzo się zdziwiłam, że nie jest to dzielnica Manchesteru, ale okazało się, że to jest oddzielne miasto dowiedziałam sie o tym również w momencie składanie dokumentów w Polsce w urzędzie.:-)

Byłam strasznie chora po powrocie z Polski, bo tam jest tak zimno, że szok a teraz moja Natalka smarka i kaszle bidulka, podaję jej calpol i smaruję vapour mam nadzieję, że to jej pomoże.

Pozdrawiam wszystkich
Sylwia

Witam wszystkie mamusie! Widze,ze jestescie tu wszystkie dobrze zadomowione, a ja dopiero zaczynam,bo moj malus siedzi sobie jeszcze w brzuszku:) ale mam nadzieje ,ze jak juz bedzie ze mna bede tu czestsza bywalczynia:,bo widze ze mozna sie tu od was dowiedziec kilku cennych rzeczy,ja oczywiscie tez chetnie komus pomoge o ile bede w stanie.Na poczatek chcialam sie dowiedziec jak to naprawde jest z tym lataniem w ciazy,bo doszly nie sluchy,ze raczej jest to niewskazane.Jak narazie nie wybieram sie do Polski,bo na swieta rodzice przylatyja do nas,ale juz na Wielkanoc chetnie bym poleciala,a bede wtedy w 6 miesiacu.Moze cos wiecie na ten temat,bede wdzieczna baaardzo.
Pozdrawiam

Cześć Madzia737 - ja latałam do Polski w ciąży dość często bo raz na 1,5 miesiąca na kontrolę do mojego ginekologa i nic nie mówił mi, że jest to niewskazane, owszem w pierwszych trzech miesiącach nie powinno się latać ze względu na ryzyko poronienia spowodowane przeciążeniami, ale potem... luzik.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka, bo to w ciąży najważniejsze

Dzieki wielkie Sylciak za informacje, troche mnie uspokoilas,bo jak sie pytalam lekarki ,to nic w sumie madrego nie powiedziala,tylko tyle ,ze prawdopodobine mozna ale raczej jest nie wskazane,ale tak to czasem tutaj bywa z tymi lekarzami.
Ja tez pozdrawiam i zycze duzo zdrowka Tobie i maluszkowi.

Sylwia czy ty i Natalka juz wyzdrowialyscie???? zapraszam do nas jak tylko dojdziecie do siebie sle pozdrowienia dla wszytskich mam i tej przyszlej Madzi....

U nas leci moja Zuza juz probuje siadac szok ma 4 miesiace w sumie konczy jutro ciekawa jestem jak wasze dzieciczki???? poza tym z utesknieniem czekamy na swieta juz niedlugo....

reklama
Hej

Madzia737 - witaj:-) i zaglądaj do nas często! Co do latania w ciązy to ja lecialam w 6 i 7 m-cu i czułam sie dobrze. Pytalam przedtem lekarki tutaj i w Polsce i każda mi mowila ze nie ma przeciwskazań (jedynie na początku ciązy - tak jak pisala Sylciak, no i pod sam koniec, bo mozna urodzic w samolocie i zafundować dzidziusiowi dożywotnie darmowe latanie :-)).

AniaPietra - gratulacje dla Zuzi :tak: silna dziewczynka. Moja Nicolka zaczynala siadac jak miala.....3 m-ce :szok:, a Kacper ma juz prawie 3 miechy i o siadaniu mowy nie ma :no:. Jak leży na brzuszku to ciężko mu glowe podnosić :-(, nawet nie przewraca sie z brzuszka na plecy czy odwrotnie :no:. Troche mnie to martwi czy to normalne w jego wieku. Jak go porównuje z Nicolką to we wszystkim jest w tyle :zawstydzona/y:. Czy to dlatego ze sie wczesniej urodził:confused:

Dziewczyny jakie prezenty kupujecie maluszkom na święta:confused: Macie jakieś pomysly :confused:

Pozdrawiam

Do góry