reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny poczytalam wlasnie o tym poziomie FSH u mężczyzn i jestem zalamana:hmm: poniewazaz mial poczatkowo FSH dobre a po tych lekach okazuje sie ze wzroslo ponad norme a to swiadczy o wygasaniu czynnosci jader! Normalnie szok!! Jedne hormony spadly i jestbok a inne wzrosły i jest zle! Normalnie ryczec mi sie chce! Nie tak to miało być! Mam nadzieje ze to tylko skutek leków i zaraz to wroci do normy.
Dlatego dobrze jest zamrozić nasienie na wszelki wypadek jakby sie pogorszyło a jak sie polepszy to wtedy korzystać ze swierzego

reklama
haha Asia po takiej ilości leków to pewnie każda z nas wątrobę odczuję. Ale mimo to cieszę się że pomimo tych dolegliwości czujesz się dobrze. Kurcze a z tymi zaparciami to słyszałam ze nie jest łatwo nawet własnie przy diecie itd. Czyli balonik już widoczny, to dobry znak ze dzieciaki rosną :) Asiu a z ta szyjką to moja przyjaciólka też miała problem, no niestety leżała plackiem przez 2 miesiące, wstawała tylko do wc zaciskając nogi bo się bała. ale za to póżniej przed porodem jak na złość termin sie przeciągał i miała poród wywoływany a i tak skończyło się cesarką. Kochana trzymam za Was mocno kciuki i wierzę że szyjka się uspokoi :):yes:
Balonik to tylko widac jak wlasnie jestem wzdeta. Tak to normalne sadelko, nic jeszcze nie widac, nie wiem gdzie one sie ukrywaja ;)

Dziewczyny zrobiłam wstępny przegląd tego co mi zostało po stymulacji itp. Oddam/odsprzedam co następuje:
-plastry systen 10szt (ważne tylko do 05.2019)
-estrofem 1op + 9szt
-metformax 500 3op po 30 tabl
-lametta 11 tabl
-menopur 3x75j
Te za koszt przesyłki albo za free jakby któraś chciała odebrać osobiście (kawa u mnie gratis :D )

-lutinus 1op 21tabl + 11tabl - 120zł
-dostinex 1op 8 tabl 110zł
crinone 1op 15aplikatorów +4szt 180zł

Kto chętny to priv :)
@dżoasia Asiu, ja chętnie przygarnę: systen, estrofem, metformax . Dam znać na priv

Dziewczyny poczytalam wlasnie o tym poziomie FSH u mężczyzn i jestem zalamana:hmm: poniewazaz mial poczatkowo FSH dobre a po tych lekach okazuje sie ze wzroslo ponad norme a to swiadczy o wygasaniu czynnosci jader! Normalnie szok!! Jedne hormony spadly i jestbok a inne wzrosły i jest zle! Normalnie ryczec mi sie chce! Nie tak to miało być! Mam nadzieje ze to tylko skutek leków i zaraz to wroci do normy.
Justyś, ale wygasanie czynności jąder skutkuje slabym nasieniem, a Wy je już macie. W takiej sytuacji pomaga in vitro, do którego się przygotowujecie. Więc temat macie ogarnięty, a że z wiekiem i tak słabiutkie nasienie będzie coraz gorsze - no to też wiadomo. U nas koncentracja 0.5 mln i kiepska morfologia - na tyle, że na 8 zarodków przyjął nam się 1. Została jeszcze 1 blastka zamrożona, ale kiepskiej jakości - i sama się boję, co będzie, jak będziemy potrzebować następnej stymulacji. Natomiast przy takich złych wynikach jak u Was i u nas, żadne lekowe czary mary i tak nie poprawią sytuacji na tyle, by możliwy był naturals albo IUI. Więc nie martw sie, tylko zaopatrz w cierpliwość i ruszaj z ivf. Bedzie dobrze!

ja jestem przed in vitro dostaje zastrzyki w brzuch czuje sie super mimo to ze moje kolezanki wymiotowaly i czuly sie poprostu fatalnie jak u was dziewczyny?
Ja po wszystkich zastrzykach tez czulam sie normalnie, za to glucophage w tabletkach ukradł mi tydzień życia [emoji16] spalam po praxy od 16 do 7 i nie moglam sie podnieść rano[emoji23]
Nie dalalabym zrobic mezowi [emoji14] balabym sie ze mi zostanie ta igla w brzuchu :D
Jejku a mi wszystkie robi maz [emoji16][emoji16]
Babeczki mam pytanie o transfer
Jesli mam w poniedzialek 14 dc w cyklu do transferu 5 dniowego zarodka to kiedy potencjalnie moze sie taki transfer odbyc??
Biore od 1 dc estrofem 2x1
Nie widze zadnych objawow owulacji na ten moment za to fale goraca a i owszem.
Czy w takim cyklu z estrofemem czekamy na owulacje i po niej 5 dni jest dopiero transfer??
Annemarie juz ładnie wytlumaczyla [emoji8][emoji8]
Jestes na cyklu sztucznym , estrofem zablokowal ci owulacje. Czekasz na odpowiednio grube endometrium, tylko to sie dla lekarza liczy. Podejrzewam ze 5 dni przed transferem wlaczy ci progesteron, zeby otworzylo sie okno implantacyjne. Transfer mozesz miec i 20 dc i jeszcze pozniej. Zalezy wszystko jak endo rosnie.Owulacji nie masz.
Dokladnie [emoji106] [emoji16]

reklama
Nie przejmuj się aż tak tym FSH, bo u nas zawsze był w górnej granicy, a czasami ponad.
Hormony to markery, które mówią czy dzieje się coś dobrze czy źle w organizmie, ale zbijanie czy podnoszenie nie daje dobrego rezultatu względem nasienia.

My też daliśmy przed ivf nasienie do banku, tak w razie wu.

Do góry