reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Beta hcg i progesteron

Jusstyna1501

Zaangażowana w BB
Co oznaczają te wyniki w szczególności ten niski progesteron??

Załączniki

• 20190307_141958.jpg
    20190307_141958.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 1 998
reklama
Rozwiązanie
:yes:
Troche gubie sie w Twoich wątkach, dlatego pisze tu, choc w innym przeczytalam, ze to byla ciaza biochem. Chcialam Ci poradzic, abys poszla po ustaprniu krwawienia na usg, zeby lekarz sprawdzil, czy to cos malego w macicy to nie jest polip i jednoczesnie wypowoedzial sie, czy nie powinnas brac progesteronu w ii fazie cyklu.
Ok dzięki za podpowiedź;)
Dlaczego?
Testy z tego co pamiętam były bladziochy.
A beta podwaja się co dwa dni więc.. Pytanie czy jest szansą by zagniezdzenie było faktycznie niedawno. Bo jak nie to nieciekawie to wygląda.

reklama
Lekarz powiedział że progesteron taki niski jeszcze nic nie znaczy bo może być to nawet 3-4 tydzień. Zrobił mi USG powiedział że nie widzi keszcze zarodka że niby coś jest Ale jednoznacznie stwierdzić nie może bo za wczesnie. Powiedział że ciążę pozamaciczna wyklucza bo nie ma za macica płynu. Za 2 tygodnie mam przyjść może wtedy będzie zarodek. Dostałam progesteron w tabletkach. Coś mówił że endometrium ma 11 mm więc niby dobrze

Lekarz powiedział że progesteron taki niski jeszcze nic nie znaczy bo może być to nawet 3-4 tydzień. Zrobił mi USG powiedział że nie widzi keszcze zarodka że niby coś jest Ale jednoznacznie stwierdzić nie może bo za wczesnie. Powiedział że ciążę pozamaciczna wyklucza bo nie ma za macica płynu. Za 2 tygodnie mam przyjść może wtedy będzie zarodek. Dostałam progesteron w tabletkach. Coś mówił że endometrium ma 11 mm więc niby dobrze
Na zarodek jest jeszcze stanowczo za wcześnie. Nawet na pęcherzyk ciażowy również. Przy takiej becie nie ma szans aby cokolwiek zobaczyć na usg, nie można równiez moim zdaniem wykluczyć pozamacicznej. Na Twoim miejscu zbadałabym jeszcze raz betę w sobotę i sprawdziła przyrost. Niski progesteron ma ogromne znaczenie. I nieważny tutaj jest tydzień ciąży. Twój lekarz dziwne rzeczy opowiada.

A ja uważam, żeby zaufać lekarzowi i nie stresować się niepotrzebnie. Tyle lat studiów i pracy to chyba ma jakieś pojęcie i wie co mówi. Życzę powodzenia i jak najmniej stresu ❤️ jakie tabletki masz?

Na zarodek jest jeszcze stanowczo za wcześnie. Nawet na pęcherzyk ciażowy również. Przy takiej becie nie ma szans aby cokolwiek zobaczyć na usg, nie można równiez moim zdaniem wykluczyć pozamacicznej. Na Twoim miejscu zbadałabym jeszcze raz betę w sobotę i sprawdziła przyrost. Niski progesteron ma ogromne znaczenie. I nieważny tutaj jest tydzień ciąży. Twój lekarz dziwne rzeczy opowiada.
A jak dostałam te tabletki, nazwy nie pamiętam coś na "d" to czy jest szansa ze ten progesteron podskoczy ?

Trzymam za Ciebie kciuki i daj znać jak tam ❤️

Duhospan to progesteron syntetyczny więc na pewno podskoczy i sam z siebie też nie spadnie jedynie przy odstawieniu. Ja jestem na luteinie to jest naturalny progesteron

reklama
Oczywiście, że jest szansa, że podskoczy. Po to się go przecież bierze. Progesteron jest poza tym wydzielany skokowo i z tego co kojarzę to Duphaston chyba nie wychodzi w badaniach. To tylko tak dla informacji, jakbyś go chciała znowu zbadać.

Do góry