reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny pytanie mam ;)
Czy ta ktoplowka po tranaferze z autosibanu jeśli nazwy nie przekrecilam na skurcze. Jak myslicie warto ja brac czy odpuscic sobie???

reklama
Czy ta ktoplowka po tranaferze z autosibanu jeśli nazwy nie przekrecilam na skurcze. Jak myslicie warto ja brac czy odpuscic sobie???
Ciezko powiedziec. Ja przy 4 transferach tego nie mialam. Przy 5 wzielam bo skurcze meczyly mnie juz dzien przed transferem... a jak lekarz pogmeral jeszcze cewnikiem to juz w ogole.

reklama
A lekarz nie dopuszcza zapłodnienie większej ilosci jajeczek z uwagi na słabe nasienie męża? Nie orientuje się dokładnie, ale to chyba mogłaby byc podstawa do tego.
U mnie wiek 35+ wiec przynajmniej ten problem jest u mnie z głowy ;)

Z tego co pamietam to progesteron nie może byc wyższy od 1, a estradiol póki co niech ładnie rosnie - świadczy o dojrzałości jajeczek. Przed sama punkcją ma mieć wartości coś Ok 250 na jedno jajeczko. Także jeszcze spokojnie:)

Odnośnie ilosci podawanych zarodków to moja lekarka jest za podawaniem 2 - twierdzi, ze zwiększa to szanse. Chyba, ze ktoś boi się bliźniaków to oczywiscie jeden. I choć jestem szczuplutka to radziła brac dwa, co zreszta zrobiłam:) Teraz nie wiem, czy to była dobra decyzja, bo zostałam z niczym i muszę mieć nowa stymulację. To generalnie trudna decyzja. Gdybym znowu miała tylko 2 zarodki to na pewno nie podam ich razem.
A wy co postanowiliście, jeśli można wiedziec;)

Kurcze mam tak intensywne dni, ze zaczynam się zastanawiam, czy taka ilość ruchu nie zaszkodzi produkcji jajeczek:) Kończymy budowę domu i teraz wykończenie robimy prawie sami. Chcemy się jak najszybciej przeprowadzić i gonimy ile wejdzie;)
Z drugiej strony nie mam czasu, ani siły o tym myslec i może to dobrze. Sama nie wiem, czy odpuścić trochę, bo nie chce pozniej myslec, ze mogłam się oszczędzać.
Budowa domu to niezły hardcore. My mieszkamy już 8 lat i do tej pory wspominamy niektóre sytuacje. Pamiętaj, żeby nie dźwigać, bo to nie sprzyja jajeczkom. Powodzenia!
Ja miałam 2 razy i nie pomogło. Po zmianie kliniki i lekarza usłyszałam, że to nie ma sensu i nie brałam. Efekt taki sam.

Do góry