reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam ja znow z doskoku.Cos ostatnio mnie brzuch pobolewa czesto ze tylko lezec powinnam ale jak tu mozna przy dziecku lezec a nie mowiac o braniu na rece..... a to polowa ciazy dopiero sie zbliza...
Leika moja jak pisalam juz nie dala sie przekonac do mleka modyfikowanego....zadne smakowe tez nie pomogly w tym.Tylko kaszka mleczno owocowa ktora polubila i codziennie na snaidanko do tej pory je.No i duzo serkow,danonkow sera zoltego stram jej sie podawac.

Dziewczynki milego weekendu wam zycze kochane.

reklama
CZARNA mam nadzieje ze wszystko w porzadku z nozka:tak:
Iwonka też mam taką nadzieję ze to tylko moje wymysły ale lepiej sprawdzić to;-)

Hejka dziewuszki
Wczoraj byliśmy z Dawidkiem u lekarza, babeczka po wywijała nim na wszystkie możliwe strony ( nawet wisiał do góry nogami :szok: ), a ten się śmiał :tak::-D, a potem stwierdziła że nie jest tak źle :tak:, kręcz jest ale mały :tak:.
Zapisała trzy zabiegi i miałam iść Go zarejestrować na nie. 2 zabiegi zrobią, na trzeci ( masaż) nie ma szans bo za dużo ludzi w kolejce i mam się w tygodniu zapaytać ale nie mam liczyć że coś się zwolni :szok:, na to ja babie że skoro zapisali masaż to jest potrzebny i mnie nie obchodzi jaka jest kolejka, na to ona swoje. Więc wyszliśmy z przychodni tacy zdegustowani że :no:, i będziemy mu szukać rehabilitacji prywatnie albo w innej przychodni :tak:
A ja mam trochę luzu do poniedziałku wieczora ponieważ Majka jest u mojej mamy :tak::-D.

Mój kotek wczoraj poszedł na noc na lofry i wrócił rano pokiereszowany :-:)-:)-(, biedaczek. Teraz śpi i leczy rany.

Czarna wiem co czujesz ja jak zobaczyłam kołchoz w tej przychodni rehabilitacyjnej i jeszcze ta zezowata baba która miała masować Dawidka to nas :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: trafi.
A jak po ślubie? Coś się zmieniło?

Aniu a czemu Dawidek ma rehabilitacje (sorrki ale nie jestem w temacie)????:confused::confused:
Denerwuje mnie NFZ płaci się składki Bóg je wie jeden na co???Bo jak sie potzebuje dostać do leakrza to usłyszysz :lekarz nie przyjmuje ma za dużo pacjentów!!! "przed Nowym Rokiem nie ma już zapisów" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A po ślubie nic się nie zmieniło było jak było bo ten ślub to tylko był kościelny bo cywilny mieliśmy już wcześniej:-D

hej dziewczyny

coś ostatnio was zniedbałam :zawstydzona/y:

czarna moja Maja tez wykrzywiała nóżke i nosiła buciki ortopedyczne i teraz juz jest OK, ale profilaktycznie wolę kupowac jej lepsze butki, a przede wszystkim za kostke

a u nas brzydko, bo pada, a my kisimy sie w domku, bo nawet auta nie mamy :-(

dzien dobry.
Ja tylko na chwilke, bo juz mnie maz goni, ze mam sie spieszyc (spakowac itp.)

vici super z was elfiki.:-)

czarna moj Macius tez ma krzywa nozke. To jest szpotawosc kolana. Poki co nic nie robimy. Mamy czekac. Moze sama sie wyprostuje (i tak juz jest lepiej). A jak sie nie wyprostuje, to wtedy operacja.:-( Ale wierze, ze nas to ominie.:tak:

Witam ja znow z doskoku.Cos ostatnio mnie brzuch pobolewa czesto ze tylko lezec powinnam ale jak tu mozna przy dziecku lezec a nie mowiac o braniu na rece..... a to polowa ciazy dopiero sie zbliza...
Iwonka, Ty postaraj sie oszczedzac. ja od polowy ciazy z Grzesiem lezalam, bo pojawily sie skurcze. Bo wczesniej sie nie przejmowalam, tzn. normalnie podnosilam Macka itd.

Ania ja tez czekalam na rehabilitacje Grzesia dwa tygodnie w kolejce, bo nie bylo wolnych terminow. ciekawe jak teraz bedzie, bo Grzes mial isc do kontroli jakies dwa tygodnie temu,ale zachorowal i lekarz kazal przesunac wizyte kontrolna (bo jak chory, to i napiecie miesniowe nie takie jak trzeba, wiec dalo by to falszywy obraz jak to jest z Grzesiem). Idziemy teraz w czwatrek. Ciekawa jestem, czy jak znowu bedzie musial chodzic na cwiczenia, to czy znowu odczekamy swoje.:wściekła/y::confused:

U nas też dziś już nie ma sniegu, wszystko w nocy stopniało. Ale co się dziwić, jest jakieś 6 stopni na plusie.

Natek własnie usnął, czas na kawkę :-) I wstawię rosołek na gaz :)

Moja mała też śpi a ja sprzątam i w międzyczasie zajrzałam na bb. Kupiłam jej dzisiaj na targu dwie bluzeczki, a miałam sobie za te pieniądze kupić czapkę z szalikiem i teraz znowu muszę chodzić w starej:-):-):-)
Ja zaczęłam dawać Majce krowie mleko jak miała ok.rok i 4 m-ce i bardzo jej zasmakowała, ponieważ nie jest słodkie, a modyfikowane tak. A ona jako ewenement za słodkościami nie przepada. Herbatkę też jej musiałam zmienić na zwykłą owocową ponieważ te granulowane dla dzieci są dla niej za słodkie

u nas tez ciepło (+7stopni), szkoda tylko, że pada :-(

Majka pospała tylko godzinkę, bo ją kaszel męczył, ale ja tez trochę z nia pokimałam, to od razu lepiej

a co do mleka to mała pije NAN Junior waniliowe,

reklama
My wróciliśmy ze spaceru. Ciepło u nas słonko było ( juz nie ma :-() to i spacerek udany. Kupiłam sobie przy okazji spódnicę, Jędrkowi bluzeczke i od razu mam super humor :tak:

Leika Jędrek jakoś bezproblemowo przeszedł na mleko modyfikowane. Dla zachęty dostawał w kubeczku z rurką. Kupiłam taki specjalny kubek z zakręcaną rurką (tylko do mleka ;-)) i jakoś poszło. Od początku podaję Bebiko. To najbardziej mu smakuje.

Vici mnie się nie otwiera :-( nie widzę elfików :-(

Iwonka oszczędzaj się kochana.

Do góry