reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Klavell, a mleczko Humana SL?
Moja Natalia od roku do 3 latek była na tym mleczku, miała uczulenie na laktozę, a potem jeszcze doszło na gluten, na szczęście samo przyszło i samo poszło, trzeba było tylko doety przestrzegać.
Humana SL w Niemczech kiedyś było napewno, bo moja Mama mi właśnie w Niemczech kupowała, tutejszego Nutramigen moja Natka nie chciała tknąć.
Tak humana sl jest w niemczech jest to mleko sojowe ja od dzis podaje hanifce milupe SOM rownez mleko sojowe mam nadzieje ze alergia jej ladnie zejdzie a soja ja nie uczuli
Klavell mleko dla alergikow tez znajdziesz w De bez obaw.Tak jak pisaly dziewczyny i humana a i podobno sinlac jest super a i w DM jest :-)
Sincal jest to kaszka zbożowa dla dzieci bardzo dobra ale od 5 miesiaca no i nie jest to mleko

Z goscmi sobie poradzilam nic nie musialam gotowac bo poszlismy do tureckiej restauracji :-) ucieszylam siebardzo z tego...przyjechali do nas znajomi z Polski z mojego miasta ona polka on turek...przyjechali rano wypilismy kawke i wyruszylismy w miasto wrocilismy dopiero o 21 mala byla caly dzien u babci...

reklama
Gosia nie zgodzę się z Toba, że sadzanie 7 miesięcznego dziecka spowoduje, że zacznie się załatwiać do nocnika wcześnie. Po prostu Twoje dziewczyny tak miały i już. Mój Jędrek od zawsze traktował nocnik jako największego wroga. Jak był malutki owszem siadał i nawet czasami coś zrobił. Ale to było chwilowo, potem nie dał się na nim posadzić i już. Czego to ja nie wymyślałam. Bez skutku. Dałam sobie na wstrzymanie. Bo nie miałam cierpliwości do tego. Teraz Jędrek ma 2,5 roku i jakiś miesąc temu zaczął sam wołać siku i kupkę. Ominął mnie etap biegania za nim ze szmatą. Przytrafiło mu tylko się kilka razy siusiu w majty.
Dziecko musi do sikania kontrolowanego dojrzeć. Jedne dzieci dojrzewają wcześniej inne później.
A i u nas nie ma nocnika. Jędrek załatwia się na sedes. Ma deskę ze schodkami i tam siusia i robi kupki.
Niestety mamy problem z siusianiem nocnym, bo mały strasznie dużo pije, a co za tym idzie strasznie dużo sika.

W 100% zgadzam sie z Sewa.
Kazde dziecko musi dojrzec do tego, jedni robia to szybciej inne pozniej. Maks bardzo szybko zalapal ze trzeba robic do nocnika, jak sie posikal to przychodzil z placzem ze ma mokre majtki i to mu bardzo przeszkadzalo i zalapal ze od tego jest nocnik. Natomiast Maja nie ma problemu w chodzeniu z mokrymi majtkami i jeszcze lubi sobie pochalapac w kaluzy :-D:-D:-D Ale jak zrobi kupke w pampa albo w majtki, a ja tego nie zauwaze to przychodzi i mi pokazuje i mowi kupa. :tak: To samo z siusianiem. ;-);-);-)

Wiecie co dzieci sa rózne,jedne szybciej łapią,chodza ,sisusiaja inne potem..takze nie ma co,,każda z nas wszystko to prędzej czy później przejdzie...

A ja zaczęłam dodawać przepisy i czytac,,mus cosik pościagac

klavell twja strone widziałam,,super,,no i link z niej zrobiłam...na pewno upichce cosikk

a wiecie jak mi się marzy mieć u siebie wigilie i duzo gości,,piec wsyztsko,gotowac,,robic..marze o tym...
Ale u nas to niemozliwe,,bo mamy 32m kw. a duzy pokoj to nawet na 4 osoby jest za mały,hehee

Moze kiedys będziemy mięli cos innego, wiekszego,,tak bym chciała, wieksze mieskzanie....nawet powiem wam oglądałam juz sobie,,jak wyglada zamiana...
w sumie nam by wyszło dopłacic około 50-70 tys za 3 poojowe duże w naszym miesice...:-),,tak bym chciała,,,achhh

Ewcia jak ja czytam co Ty wyprawiasz w kuchni i jak lubisz gotować to ..... jestem pełna podziwu. Dla mnie kuchnia to jest pomieszczenie, gdzie muszę wejść, muszę ugotować i.... jedynie jedzenie sprawia mi przyjemność ;-)

Co do mieszkania. Pewnie niedługo zamienicie. No w końcu po coś ten Twój mąż siedzi za granicą :tak:

UMIERAM co to za cholerstwo, czuje sie fatalnie, dobrze,że Malutek spi....
My nocnika nawet jeszcze nie mamy.Karollo jak biega bez pieluszki i zdaży mu się zrobić siusiu to kompletnie nie kojarzy co to i skąd się wzieło.Na wiosne kupimy nocniczek i zobaczymy..
Klavell fajnie,że wypad się udał:-):tak:
Ewcia ja też lubie gotować ale bez przesadyzmu;-)Nasze mieszkanko też małe, 36 m ale da się przeżyć.Sąsiadka na takim ma 5 synów:baffled::baffled:To dopiero ciasnota...

Jędrek zastrajkował :baffled: stwierdził, że nie idzie na spacer :baffled:

Na siłę go ubierała nie będę. Coraz częściej mu się to przytrafia. Dziwne, żeby dziecko nie chciało iść na spacer. Jakiś domator mi rośnie, czy coś ;-):tak::-D

reklama
Do góry