reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Tak wyglądają moje testy... Bosze niby takie to proste a człowiek głupieje. Bolą mnie dziś jajniki i podbrzusze. Zobacz załącznik 981187
Ja tu nie widzę żadnego testu pozytywnego. Ten przed ostatni ma kreskę testową jaśniejsza niż kontrolna i ten test uznaje się za negatyw A ostatni test ma kreskę testową również jaśniejsza niż kontrolna

reklama
Zrobię jeszcze jutro. Ale na żywo ten test z 16dc wygląda lepiej tzn ta kreska testowa jest praktycznie identyczna jak kontrolna. Dobra zobaczymy dziś zmolestuje męża ;) i jutro jeszcze też ;)

Zrobię jeszcze jutro. Ale na żywo ten test z 16dc wygląda lepiej tzn ta kreska testowa jest praktycznie identyczna jak kontrolna. Dobra zobaczymy dziś zmolestuje męża ;) i jutro jeszcze też ;)
Przytulanki nie zaszkodza A mogą pomóc ale test musi mieć albo dwie takie same kreski lub testową mocniejsza od kontrolnej inaczej test uznaje sie za negatywny.

Jeśli chcesz mieć pewność to warto kupić testy z clearblue digital. One są dokładniejsze i nie trzeba dopatrywać się w kreski czy jest pozytyw czy nie. A na tych testach z clearblue digital pokażą ci puste kółko co oznacza brak dni plodnych i owu migajaca lub jasna buźka oznacza dni płodne A stojąca w miejscu mocniejsza buźka oznacza owulacje. Bardzo prosty wynik do odczytania.

Ale mam zamieszanie w glowie.
Sprawa dość skomplikowana szefowa (koleżanka Ania) od jakiegoś czasu stara się o 2 dziecko. Pierwszego syna mają z in vitro 8 lat już ma. Ostatnio po 3 nieudanych próbach odpuscili. A że mamy mała firmę nie chciałam nikomu w drogę wchodzić z własnymi staraniami. Więc gdy w styczniu oni odpuscili ja zaczęłam walkę o potomka.
Dziś mi Ania powiedziała że robią kolejną próbę w klinice w przyszlm tygodniu znów on vitro.
Matko co to będzie jak obie będziemy z brzuchami.
I czy myślicie że powinnam jej powiedzieć że się staram czy udawać że wszystko jest ok i później wyskoczyć z ciąża jak się uda.
Boże pomocy.

Jeżeli jesteście na luźnych i koleżeńskich relacjach, to myślę, że możesz powiedzieć. Będzie przygotowana na to, że może się zdarzyć, że obie będziecie w ciąży. Jeżeli jej uda się zajść, to nie będzie stresu dla niej, jak nagle Ty jej powiesz o swojej ciąży i Ty również nie będziesz się bała poinformować.
Ale mam zamieszanie w glowie.
Sprawa dość skomplikowana szefowa (koleżanka Ania) od jakiegoś czasu stara się o 2 dziecko. Pierwszego syna mają z in vitro 8 lat już ma. Ostatnio po 3 nieudanych próbach odpuscili. A że mamy mała firmę nie chciałam nikomu w drogę wchodzić z własnymi staraniami. Więc gdy w styczniu oni odpuscili ja zaczęłam walkę o potomka.
Dziś mi Ania powiedziała że robią kolejną próbę w klinice w przyszlm tygodniu znów on vitro.
Matko co to będzie jak obie będziemy z brzuchami.
I czy myślicie że powinnam jej powiedzieć że się staram czy udawać że wszystko jest ok i później wyskoczyć z ciąża jak się uda.
Boże pomocy.

Jeżeli jesteście na luźnych i koleżeńskich relacjach, to myślę, że możesz powiedzieć. Będzie przygotowana na to, że może się zdarzyć, że obie będziecie w ciąży. Jeżeli jej uda się zajść, to nie będzie stresu dla niej, jak nagle Ty jej powiesz o swojej ciąży i Ty również nie będziesz się bała poinformować.
Tylko że problem w tym że ona cały czas mówi że jaam na nią poczekać że ona pierwsza :(

Tylko że problem w tym że ona cały czas mówi że jaam na nią poczekać że ona pierwsza :(

Ja bym nic nie mówiła. Tak na dobra sprawę nie wiesz, kiedy zajdziesz w ciąże i później ciagle znosić pytania „czy to już?” „Jakos dziwnie się zachowujesz, chcesz nam coś powiedzieć?” bedzie ciężko wg mnie

reklama
Do góry