reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LIPIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-06-03 olgaaa1987 podglądanie maluszka
2019-07-03 Oleczka27 punkcja
2019-07-03 TheKalinka84 podglądanie jajeczek
2019-07-03 Pala podglądanie maluszka
2019-07-05 AninuT beta
2019-07-08 anielka0612 beta
2019-07-08 cytrynka122 wizyta przed transferem
2019-07-08 Agnieszka322 wizyta konsultacyjna po nieudanym transferze
2019-07-08 Nencia beta
2019-07-11 Vinszka podglądanie maluszka
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-06-15 Skarbulenka podglądanie maluszka
2019-07-26 Vinszka połówkowe
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu

reklama
Zrobilabym Ci fotki i wyslala, ale zostawilam wszystkie papiery w Pl a ja jestem w Uk. Mam w telefonie chyba tylko ze dwie fotki o kriotransferze...
A poza tym to mysle ze nie ma tam za wiele rzeczy, których bys nie wiedziala[emoji6]
pewnie masz racje, człowiek już na tym etapie szuka szczegółów a nie podstaw, dzięki

@olgaaa1987 @Pala pięknych widoków na usg, czekamy na portrety[emoji4]
@Oleczka27 trzymamy kciuki za pełny kosz jajeczek i za namiętny sex na szkiełku [emoji4]
@TheKalinka84 trzymamy kciuki za wzrost jajeczek :)

Powodzenia dziewczyny dzisiaj!!![emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Ja jutro wlewam intralipid a nastepny czwartek 11.07 wizyta przed ewentualnym transferem (sprawdzamy endo)

@AninuT a powiedz mi jeszcze proszę czy u Ciebie po tych 2 transferach coś się zadziało czy w ogóle nie było implantacji?
Za pierwszym razem nie zdarzylam zrobić testu bo @ przyszla 10 dpt, a bralam progesteron . Za drugim razem test 9dpt negatywny, robilam do 14dpt i negatyw był, więc odstawilam leki i @ przyszla po 2 dniach

A wiec tak @Vinszka @Liliana87 i wszystkie zmutowane dziewczyny jak ja[emoji6][emoji6][emoji6]
Mam trombofilie wrodzona z mutacja heterozygotyczna w C677t w genie MTHFR
No i polimorfizm heterozygotyczny 4g/5g w genie PAI-1
Narazie mam brać wit B6, B12 i kwas foliowy 5 mg
Zobaczymy co na to wszystko ginekolog powie
A co Wam zalecono?
ile razy dziennie masz to brać? 1x?

@juchaa_87 za 3 razem badalam bete rosła książkowo, 25 dpt na usg był pusty pęcherzyk :( dwa razy bralam leki na wywolanie poronienia,ale i tak musialam mieć zabieg ...

Kożuchowska zapiera się że in vitro nie miała. Jakże cudownie zaszła w wieku 42/43 lat dzięki napro....
ja na takie cuda patrzę z przymróżeniem oka aczkolwiek mija przyjaciółka ma znajomą która 10 lat się starała, podchodzili do 3 procedur (nie wiem ile transferów) i jak odpuścili ivf poszli do naprotechnologa i niby zadziałało. Ale tak jak mówię patrzę na to z przymrożeniem oka, bo różne cuda się zdarzają, a ja uważam że te leki które bierzemy tez wpływają na organizm i myślę ze częściowo negatywnie a częściowo może one jakoś póżniej powodują że naturalnie się zaskoczy. No nie wiem sądzę że płodność, niepłodność to jest tak szeroki temat że ciężko stwierdzić co pomogło zajść w ciążę. Same wiemy po sobie ile różnych kombinacji, wspomagaczy włączamy by się udało, i u jednej się udaje a u drugiej nie... A niestety wiemy to już że temat ivf jest ciągle tematem tabu i pewnie niejedna celebrytka się do tego nie przyzna...

reklama
Do góry