reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiem,wiem...ale u mnie głównie tylko jedna żyła do dyspozycji. W drugą jak mi się wkłuli tydzień temu to się skończyło wylewem i ogromnym siniakiem o średnicy 10 cm który do dziś jeszcze jest:)

Współczuje takich żył
Pijesz duzo plynow?
Ja jak nie mam gdzie się wkłuć to zawsze zostaje szyja albo nogi [emoji2][emoji16]
Raz się wklulam pacjentowi w stopę bo nie było gdzie [emoji33]

Poszukaj jeszcze proszę jakiegoś internisty hipentensjologa [emoji8]

IMG_5032.JPG

Internista jest no.1

Cześć,
Czytam was od jakiegoś czasu i dziś postanowiłam dołączyć do dyskusji. W poniedziałek 7 lipca miałam transfer 2 zarodków. Leczę się w Invimedzie w Poznaniu. To moja druga stymulacja do in vitro. Pierwsza w grudniu okazała się nieudana. Udało się pobrać 6 jajeczek, z czego 3 były dojrzałe i nadawały się do zapłodnienia. Jeden zarodek dotrwał 5 dni do transferu. Ale wtedy zakończyło się na beta <1.
Tym razem po zastosowaniu końskich dawek festimolu, pobrano 11 jajeczek z czego 5 było zapłodnionych i 2 dotrwały do 5 doby w laboratorium. Oba zostały podane i czekam na rezeltaty - jako, że dziś dopiero 1 dpt poczekam długo :)
Zaczęliśmy się leczyć z powodu czynnika męskiego. U mnie teoretycznie wszystko jest w ok, mam 33 lata, wysokie Amh. Chociaż ostatnio moje Tsh zaczęło szaleć i biorę Euthyrox 75.
Prawdę powiedziawszy załamałam się, że znowu nie udało się wyprodukować więcej dobrych zarodków chociażby do mrożenia i jeśli teraz transfer się nie uda, trzeba będzie zaczynać od nowa.
I tu pytanie do was, co może być powodem takiej słabej odpowiedzi na symulację / słabej jakości jajeczek? Czy któraś z was też miała podobny problem?

Pozdrawiam Was i życzę powodzenia w staraniach.

Współczuje takich żył
Pijesz duzo plynow?
Ja jak nie mam gdzie się wkłuć to zawsze zostaje szyja albo nogi [emoji2][emoji16]
Raz się wklulam pacjentowi w stopę bo nie było gdzie [emoji33]
Pije sporo, ok. 2 litrów wody...
Wrrrr nie strasz mnie nogami i szyja :)
Siedzę i grzecznie czekam, dziś ma być pielęgniarka która bardzo delikatnie wkłuwa...to może nie będzie źle;)

reklama
Wiecie,ja świruje:) wcześniej martwiłam się z powodu braku objawów,a dziś 6dpt z powodu rozpoczynającego się bólu piersi...bo kojarzy mi się wiadomo z czym ...

Do góry