reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam endometriozę stwierdzna bez laparoskopii.. lekarz zrobił mi usg i generalnie mam tak jakby jajniki z tyłu macicy od zrostów albo taka może moja uroda była od młodych lat kto wie..Na laparoskopie nie szłam bo sie bałam że osłabi to prace jajników tak też polecał lekarz, a że staraliśmy się z mężem bardzo długo o dziecko wszelkie stymulacje na kilku lekach i nie było rezultatu ani raz ciąży to zdecydowalimy od razu sie na in vitro i nie załuję w brzuszku rośnie zdrowa i duzaa dziewczynka:-) Wczoraj na usg wyszło a mam 31+1 że warzy 2350, lekarz mówi, że jest jak dla Niego starsza :-)Rosnie symetrycznie wymiary są do jednego tygodnia:-)

Tez nie mialam laparo i tez mam zdiagnozowana endomende. I udalo sie za pierwszym razem [emoji4]

reklama
histeroskopia powinna ogarnac czy jest endometrioza, plusem jest to ze jest o wiele tansza niz laparo jesli mowimy o zabiegu prywatnie
Ja miałam histeroskopie i wyszły mi polipy (odrazu usunięte ) na macicy ale nic o endometriozie..Teraz w listopadzie mam mieć laparoskopię w szpitalu w Łodzi i kieruje mnie prof.Malinowski.Twierdzi ze wtedy dokładnie obejrzy to co w środku a przy okazji usunie torbiel w jajniku tylko ze mam niskie Amh 1,05 i boje się ze po tym jeszcze bardziej poleci.Ale profesor upiera się przy usunięciu gdyż twiedzi ze ten jajnik i tak nie funkcjonuje prawidłowo.Nie wiem co robić ??

Ja miałam histeroskopie i wyszły mi polipy (odrazu usunięte ) na macicy ale nic o endometriozie..Teraz w listopadzie mam mieć laparoskopię w szpitalu w Łodzi i kieruje mnie prof.Malinowski.Twierdzi ze wtedy dokładnie obejrzy to co w środku a przy okazji usunie torbiel w jajniku tylko ze mam niskie Amh 1,05 i boje się ze po tym jeszcze bardziej poleci.Ale profesor upiera się przy usunięciu gdyż twiedzi ze ten jajnik i tak nie funkcjonuje prawidłowo.Nie wiem co robić ??
nie znam Twojej historii , jestes na etapie in vitro, przed, po ? Ja oprocz sono hsg nie mialam nic, w Bocianie w Bialymstoku proponowali mi laparo, ale ze kosztowalo to ponad 2 tysiace to wolalam od razu podejsc do ivf. ostatecznie i tak podchodze w niemczech :p

nie znam Twojej historii , jestes na etapie in vitro, przed, po ? Ja oprocz sono hsg nie mialam nic, w Bocianie w Bialymstoku proponowali mi laparo, ale ze kosztowalo to ponad 2 tysiace to wolalam od razu podejsc do ivf. ostatecznie i tak podchodze w niemczech :p
Jestem po dwóch nieudanych transferach(beta nie drgnęła ).Zostal mi jeszcze jeden zarodek i chciałam się „lepiej” przygotować.Do pierwszych dwóch transferów miałam zalecenia Pasnika tzn.Accofil,heparynę i acard.Teraz przeszłam do prof.Malinowskiego i jestem przed drugim szczepieniem i laparoskopia.Jeszcze nie wiem kiedy trzeci transfer.

reklama
Do góry